Dziennik W.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Grzegosz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Grzegosz »

Pełnomocnik pisze:Tu nie chodzi o gotowce a raczej o dzielenie się swoimi przemyśleniami...
chyba po to powstało to forum....
Pewnie weronika pieniedzmi tez sie podziel a co... i ja mam jeszcze lepszy pomysl taki niemal, ze ideologiczny zrobmy na forum kolektywizacje wrzucajmy swoje systemy i ciezka prace do jednego worka i powstanie swego rodzaju Kolchoz co wy na to :?: :idea:
Pełnomocnik pisze:jak bede miał chwile to napisze do ciebie na priv
weronika nie umiesz sie zachowac :? powinnas odpisac dziekuje Ci towarzyszu
"The key to success in the market is to lose the least amount of money possible when you’re wrong."

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

MaxRipper pisze:Lepiej bym tego nie ujął. Ludzie zamiast czekać na gotowca pomyślcie co działa przeciwko Wam - wytężcie mozgi aby zdefiniować dlaczego przegrywacie. Paradoksem jest to że prezentacja systemu przez Weronikę nie da Wam gwarancji sukcesu - bo sukces nie leży w systemie ale w podejściu.
Dokładnie - odkąd zacząłem pracę nad własną strategią zobaczyłem światełko w tunelu. :lol:
Grzegosz pisze:ja mam jeszcze lepszy pomysl taki niemal, ze ideologiczny zrobmy na forum kolektywizacje wrzucajmy swoje systemy i ciezka prace do jednego worka i powstanie swego rodzaju Kolchoz co wy na to Question Idea

Przecież wrzucenie swojego systemu i tak nic nie da - korzystać z niego najlepiej potrafi tylko autor - inni mogą tylko próbować - ja zresztą już wielokrotnie pisałem, że upublicznię swoją strategię - i tak zrobię - ale jestem przekonany, że niewiele osób będzie potrafiło z niego dobrze skorzystać.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Grzegosz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Grzegosz »

klonmarcin pisze:Przecież wrzucenie swojego systemu i tak nic nie da
a skad wiesz, ze nie? ty masz swoj sposob, a ktos inny moze miec tak banalny w prostocie dzialania ze malpa, by pojela uczac sie jednokartkowego algorytmu jednoczesnie dochodzac do tego przez pare lat, dlatego skoro napisala za rok to za rok, pracujesz nad swoja metoda kilka lat a tu wchodzi taki gosc na forum i ma pretensje, ze nie udostepniasz sposobu ludzie...
klonmarcin pisze:MaxRipper napisał:
Lepiej bym tego nie ujął. Ludzie zamiast czekać na gotowca pomyślcie co działa przeciwko Wam - wytężcie mozgi aby zdefiniować dlaczego przegrywacie. Paradoksem jest to że prezentacja systemu przez Weronikę nie da Wam gwarancji sukcesu - bo sukces nie leży w systemie ale w podejściu.
a to jest jak najbardziej zdrowe podejscie :!:
dlatego trzeba odroznic lenistwo i cwaniactwo od ciezkiej pracy...
"The key to success in the market is to lose the least amount of money possible when you’re wrong."

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Grzegosz pisze:a ktos inny moze miec tak banalny w prostocie dzialania ze malpa, by pojela uczac sie jednokartkowego algorytmu
Bo właśnie ta prostota jest dla ogromnej większości ludzi czymś wręcz nierealnym do zrozumienia i zastosowania.

Wszyscy szukają super-hiper strategii najeżonej wskaźnikami - a przecież da się zarabiać na czystym wykresie - więc po co kombinować ??

8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
morderca
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: morderca »

klonmarcin pisze:Wszyscy szukają super-hiper strategii najeżonej wskaźnikami - a przecież da się zarabiać na czystym wykresie - więc po co kombinować ??
Jako, że jestem początkujący to znam odpowiedź na to pytanie. Ktoś kto zaczyna na Foreksie nie posiada jeszcze umiejętności, by ufać swoim analizom. Raz one wychodzą a raz nie. Częściej nie. Standard. A chciałoby się już teraz zgarniać tysiące pipsów :) Zrozumiałe. Więc się szuka systemu i wskaźników, które się zaświecą w odpowiednim momencie. My się mamy tylko ich słuchać i zarabiać. Może i taki wskaźniki istnieją. Jednak zanim zrozumie się te sygnały minie tyle czasu, że można się nauczyć analizować wykres. Zauważyłem podczas mojej zabawy z Foreksem, że grając na czystym wykresie (plus Fibo i takie tam) zarobi się więcej niż grając na wskaźnikach. Wskaźniki są opóźnione. Tak myślę. No ale ja się nie znam:)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

morderca pisze:Zauważyłem podczas mojej zabawy z Foreksem, że grając na czystym wykresie (plus Fibo i takie tam) zarobi się więcej niż grając na wskaźnikach. Wskaźniki są opóźnione. Tak myślę. No ale ja się nie znam:)
Ja też jestem dokładnie tego samego zdania - choć są i tacy co potrafią ładnie kosić na wskaźnikach - ale do mnie przemawia tylko czysty wykres+fibo+LT+czasem jakaś średnia+oczywiście najważniejsze S/R.

8)
No pain - No gain

elcaso
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: elcaso »

A potem sie ludzie dziwia, ze Ci ktorzy naprawde zarabiaja nie pokazuja swoich wynikow na forach.. :roll:
Obrazek

kinder26

Nieprzeczytany post autor: kinder26 »

W sieci jest pewnie wiele systemów które zarabiają ... ale najlepiej w rękach autora.
A takich systemów przeważnie chwytają się początkujący którzy szukają GRALA.

Ktoś kto ma swój system nie potrzebuje innych których jest masa na forach.
Przykład templar, bądź weronika ... nie udostępniają swoich systemów ale dają cenne wskazówki ... i po to jest właśnie forum dla ludzi ciężko pracujących a nie dla troli szukających gotowców i z myślą że po 2 tygodniach będą miliarderem z św. gralem u boku.
elcaso pisze:A potem sie ludzie dziwia, ze Ci ktorzy naprawde zarabiaja nie pokazuja swoich wynikow na forach.. Rolling Eyes
Bo potem i skrzynka mailowa by nie wytrzymala. :D

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Dokładnie klonmarcin czyjś system nie wiele pomoze trzeba budowac swój dlatego rady - spojzenie innych na daną kwestie nie jest ,,proszeniem o podanie na tacy,, jak to kolega Grzegosz wyżej określił... Powiem więcej ze gdyby nie postepować tak jak wskazuje Grzegosz nikt tak naprawde by sie nie rozwijał bo przecież wymiana poglądów również buduje doświadczenie

Awatar użytkownika
Pełnomocnik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pełnomocnik »

Grzegosz Wrzóć statystyke realnego konta - zobaczymy jaki z ciebie kozak
Pewnie masz konto demo od 2 miesiecy ...

ODPOWIEDZ