Historia X czyli dziennik takiego sobie tradera
Wciąż mam problemy z ustaleniem odpowiedniego SL by igiełki mnie nie wywalały. Tutaj przykład 3 stratnych pozycji z ostatnich minut.
UWAGA: Nie róbcie tego sami w domu
Pozycje te są wzorem do tego by ich nie naśladować. 3 na tej samej wysokości przez to że źle ustawiłem SL - sytuacja na rynku nie zmieniła się w żaden sposób.
UWAGA: Nie róbcie tego sami w domu

Pozycje te są wzorem do tego by ich nie naśladować. 3 na tej samej wysokości przez to że źle ustawiłem SL - sytuacja na rynku nie zmieniła się w żaden sposób.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum
Zamknięte na +15pips, myślałem że przebijemy poziom 1.3350 ale jak widać myliłem się i połowę ruchu przez to straciłem. Dzisiaj chyba opłaca się grać tylko i wyłącznie od bandy do bandy i nie liczyć na jakiś długi ruch. Sporo błędów jakoś popełniam dzisiaj i mam opóźnione reakcje, chyba czuję powoli zmęczenie tygodniem.
fx-forum
Tak, transakcji dokonuję na minimalnych TF, gdyż tam najlepiej się czuję i najwięcej widzę. Pewnych zachowań odwrotu trendu czy też przyśpieszenia nie zauważy się na wyższych. Z czasem nabrałem w tym wprawy i teraz już nic nie dzieje się dla mnie za szybko. Około miesiąca temu próbowałem swoich sił na kontraktach terminowych na Wig20, Daxa, Sp ale po prostu nie potrafię tam grać. Wszystko dzieje się dla mnie za wolno a luki straszliwe zniekształcają techniczny obraz rynku.
Nie omijam jednak dużych TF, jeśli widzę że pokonanie jakiegoś poziomu na D1 może wywołać duży ruch zostawiam zlecenie oczekujące. Jeśli widzę że mamy świeczkę z dużym cieniem na H1 szukam wejścia w przeciwnym kierunku na mniejszym TF. Tak jak np wczoraj zostawiłem pozycję na noc a SL ustawiłem na wysokości cienia świeczki bodajże właśnie godzinowej.
Ogólnie by analiza była kompletna warto wiedzieć co się dzieje na różnych TF. Nie schodzę jednak poniżej M1, takie TF zostawiam już robotom
Nie omijam jednak dużych TF, jeśli widzę że pokonanie jakiegoś poziomu na D1 może wywołać duży ruch zostawiam zlecenie oczekujące. Jeśli widzę że mamy świeczkę z dużym cieniem na H1 szukam wejścia w przeciwnym kierunku na mniejszym TF. Tak jak np wczoraj zostawiłem pozycję na noc a SL ustawiłem na wysokości cienia świeczki bodajże właśnie godzinowej.
Ogólnie by analiza była kompletna warto wiedzieć co się dzieje na różnych TF. Nie schodzę jednak poniżej M1, takie TF zostawiam już robotom

fx-forum
Ciekawostka dla tych co nie wierzą w to, że rynek jest fraktalny 
Widzicie podobieństwa ?
Ja widzę ich od groma i odsyłam do lektury o fraktalach
Widzicie tutaj wykres D1 i M1, tylko który to który ? Zgadujcie nie podglądając na swoje wykresy

Widzicie podobieństwa ?
Ja widzę ich od groma i odsyłam do lektury o fraktalach

Widzicie tutaj wykres D1 i M1, tylko który to który ? Zgadujcie nie podglądając na swoje wykresy

fx-forum
Nie chodzi o kiedy tylko o który. Który to D1 a który to M1.
Dodatkowo:
BTW - po rozmieszczeniu sl i tp widać który to który.
Jednak przykład bardzo fajny i ciekawy. Trzeba będzie zajrzeć do tych fraktali.
Dodatkowo:
Czytanie ze zrozumieniem się kłania.Zgadujcie nie podglądając na swoje wykresy
BTW - po rozmieszczeniu sl i tp widać który to który.
Jednak przykład bardzo fajny i ciekawy. Trzeba będzie zajrzeć do tych fraktali.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK