Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

crocopip pisze:
thefear pisze:
crocopip pisze:powyżej 1.3215 jest mocno bullish
Witaj. Możesz napisać dlaczego poziom 1.3215 jest taki istotny.. Tak patrze na wykres i nie widze tam żadnego wsparcia. Chyba że chodzi Ci o linię trendu. To już prędzej.
m.in okolice ki jun sen na h4 ktory dawa w ostatnich dniach decydujace wsparcie
Dzięki za odpowiedź. Powiem szczerze że nie słyszałem o czymś takim ale jak to mówią google Twoim przyjacielem. Swoją drogą nie wiedziałem że korzystasz z tego typu rzeczy. Pozdrawiam.
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

thefear pisze:
crocopip pisze:
thefear pisze: Witaj. Możesz napisać dlaczego poziom 1.3215 jest taki istotny.. Tak patrze na wykres i nie widze tam żadnego wsparcia. Chyba że chodzi Ci o linię trendu. To już prędzej.
m.in okolice ki jun sen na h4 ktory dawa w ostatnich dniach decydujace wsparcie
Dzięki za odpowiedź. Powiem szczerze że nie słyszałem o czymś takim ale jak to mówią google Twoim przyjacielem. Swoją drogą nie wiedziałem że korzystasz z tego typu rzeczy. Pozdrawiam.
to ichimoku. wszyscy z tego korzystają szukajac s/r
nie interesują mnie przecięcia itd. tylko potencjalne s/r

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

crocopip pisze:
thefear pisze:
crocopip pisze: m.in okolice ki jun sen na h4 ktory dawa w ostatnich dniach decydujace wsparcie
Wszyscy korzystają a nikt o tym nie mówi :/ O ichimoku słyszałem i widzałem u kogoś ale nigdy nie zgłebiłem o co w nim chodzi. Dzięki za uświadomienie. Zaraz poszukam inforamcji na ten temat.
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

thefear pisze:
crocopip pisze:
thefear pisze: Dzięki za odpowiedź. Powiem szczerze że nie słyszałem o czymś takim ale jak to mówią google Twoim przyjacielem. Swoją drogą nie wiedziałem że korzystasz z tego typu rzeczy. Pozdrawiam.
Wszyscy korzystają a nikt o tym nie mówi :/ O ichimoku słyszałem i widzałem u kogoś ale nigdy nie zgłebiłem o co w nim chodzi. Dzięki za uświadomienie. Zaraz poszukam inforamcji na ten temat.
wg. mojej wiedzy ichi używany jest przez pro. szczególnie tych w USA i Azji. dlatego też czasami patrzę sobie co oni mogą widzieć. nie wnikam w trafność tego wskaźnika generalnie każda jego część na wykresie jest jakimś s/r

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

crocopip pisze:
thefear pisze:
crocopip pisze: to ichimoku. wszyscy z tego korzystają szukajac s/r
wg. mojej wiedzy ichi używany jest przez pro. szczególnie tych w USA i Azji. dlatego też czasami patrzę sobie co oni mogą widzieć. nie wnikam w trafność tego wskaźnika generalnie każda jego część na wykresie jest jakimś s/r
To ciekawe co piszesz. Znalazłem na nawigatorze wątek o tej strategi. Warto chyba przeczytać. Dzięki Croco :-)

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

nie ma problemu. to nie gral z pewnością. ale warto czasami spojrzeć.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Kiedyś słyszałem że Ichmoku dobrze działa na usd/jpy. jakiś trader się wypowiadał że S/R wyznacza na tygodnie wcześniej...
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
donny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: donny »

A ja durny wyszedłem zamiast brac Longa na edku juz by 40 pips siedziało.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

a ja w dwóch shortach jestem dziś. nie dawno drugiego odpaliłem. nie chciałem wcześniej pisać bo nie byłem pewny swojej decyzji w pierwszym przypadku. przy drugim shorcie pewność wzrosła.

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Tak patrzę na wolumen i wydaje mi się że bardzo dużo zleceń poszło na tym poziomie. Zdecydowanie więcej niż na podobnych świecach przy wybijaniu lokalnych szczytów. Świeca nie jest długa. Co o tym sądzicie ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum

Zablokowany