Dziennik W.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

weronika pisze:Mamy super poziomy na edku na long od 1.3047 i eur/jpy na long 111.90. Gdyby nie dane o 14;30 to weszłabym na maxa lewarem, a tak tylko delikatnie.
Poziomy mocne bo wychodzą z kilku sposobów fibo
Ja tam na ejku miałem 161.8 w tym miejscu dokładnie z H4 ;)
Na edku szukałem i szukałem no i znalazłem ale chyba coś pochrzaniłem.
Bo to co mi wyszło troszkę zmienia moje podejście :think:
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

weronika
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: weronika »

Zgodnie z założeniami muszę dociągnąć do 1968 GBP do 3 października,
nie dużo brakuje :) jak widać.
Powiem szczerze, że długo gram na fx, ale idę ewidentnie na rekord, przez kilka lat grałam na 100% rocznie, i była to gra strasznie bezpieczna z max DD z 1- 2%.

Templar zawsze mówił, o różnych subkontach z różnym ryzykiem, ale ja uważałam, że to zbędny hazard, ale widać, jak zawsze miał rację ;)

Tak więc warto otworzyć sobie subkonto na którym można pograć ostro, i jak widać nie potrzeba wielkiej kasy, jak widać :)
A duży lewar daje naprawdę duży komfort psychiczny.
[ Wolność i Praworządność ]

Awatar użytkownika
huzar76
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: huzar76 »

W jakis magiczny sposob potrafisz wyczuc kiedy "wejsc za wiecej"...
... zawsze mozna zarobic, jesli mam czym obrocic...
... zrob przysluge sobie i swoim najblizszym-wchodz z kierunkiem ..

weronika
Gaduła
Gaduła

No racja, wymyśliłam sobie taki wskaźnik siły poziomu, nad którym myślałam z rok. Tym bardziej, że jest na rynku coś takiego, że np na edku fibo chodzi na 90% skuteczności przez 3 miesiące i nagle dosłownie z dnia na dzień skuteczność spada do 35%, i przerzuca się na u/j, dlaczego? nie mogłam tego rozczaić, i te nagłe przejścia powodowały sporo strat. Dalej tego nie wiem, ale wymyśliłam coś co określa siłę poziomu, co również w 75% pokrywa się z tymi przejściami. A poza tym to określenie siły poziomów w momencie dobrej skuteczności pary przydało się w ostrym graniu, takim jak na tym rachunku, jak widzę max siłę to wchodzę dość odważnie. Stosuję też na tym rachunku zwiększenie pozycji x3 po stratnej pozycji, ale tylko jeden raz. Jeśli również zwiększona nie wejdzie to następnej już nie zwiększam i zgodnie z sysem jak poprzednia 3x mniejsza.

weronika
Gaduła
Gaduła

Chcę tylko dodać, aby nie pisać do mnie z prośbami o system , bo dostaję sporo takich maili. Na razie nie opiszę systemu, możliwe, że za rok.
Ewentualnie jak ktoś chce strasznie koniecznie to może podesłać hasła do rachunku na fxpro i mogę potrejdować, ale tylko tym ostrym graniem na 100% miesięcznie i max przez rok. I tak gram na multiplatformie więc jest mi obojętne jeden czy 5 więcej. Jeden warunek to minimum równowartość 3000 GBP na koncie. No i niestety 70% zysków będzie dla mnie :)

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Pewnie nie masz odpowiedniej licencji wiec ja bym nie pisal takich propozycji bo za chwile posypia sie zlosliwosci o karach i zgloszeniach do odpowiedniej instytucji ;)
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

guccon pisze:Pewnie nie masz odpowiedniej licencji wiec ja bym nie pisal takich propozycji bo za chwile posypia sie zlosliwosci o karach i zgloszeniach do odpowiedniej instytucji
Nie wiem i nie jestem specem ale mam pytanie jak trejdują kolesie w innych firmach w Polsce nie mając papierów itp.?
"If music is dying musicians are killing it" - MP

weronika
Gaduła
Gaduła

Raaaacja, to cofam, nie trejduje dla nikogo, nie ma tematu, nieaktualne. !!

przemogpw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: przemogpw »

SEROL666 pisze:Nie wiem i nie jestem specem ale mam pytanie jak trejdują kolesie w innych firmach w Polsce nie mając papierów itp.?
Jeśli dealer w banku zarządza kasą nie mając papierów to nie jest to niezgodne z prawem, bo zarządza kasą banku, a nie klientów (choć na pewno w pewnym sensie jest to kasa klientów, ale tu w księgowość nie zagłębiam się).

Lub inna możliwość - instytucja zatrudnia jednego gościa z papierami i tenże gość fikcyjnie pracuje podpisując się pod wszystkimi wykonanymi transakcjami, a w rzeczywistości te transakcje wykonują inni ludzie.

Lub po prostu jakaś firma zatrudnia tradera który realizuje politykę inwestycyjną na rachunek firmy. Co innego jeśli by się okazało, że ta firma przyjmuje pieniądze od klientów.

Podsumowując - możliwości na ominięcie przepisów jest mnóstwo... ;)

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

zawsze mnie ciekawilo, czy potrzeba licencje do tego aby zarzadzac czyims kontem poprzez EA, tzn. ktos daje nam konto a my wrzucamy na nie robota, co w takiej sytuacji?

ODPOWIEDZ