FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Fajter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Fajter »

Nie bardzo rozumie w jakim celu deponowac srodki na rachunku brokera:

1) Za granica, kiedy koszty realizacji takich przelewow znacznie odbiegaja od przelewow krajowych,
2/ Depozyt w EUR czy USD - nie dosc ze takie przelewu sa 10x drozsze od przelewow w PLN to jeszcze nastawiacie sie na wlasne zyczenie na ryzyko walutowe wlasnego depozytu. Przy umacniajacej sie zlotowce tracicie na samym kursie EUR/PLN czy USD/PLN po kilka procent miesiecznie.

Tylko PLN i tylko rachunek brokera PL. Koszty bez porownania nizsze.

Martunia
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Martunia »

Fajter pisze:Nie bardzo rozumie w jakim celu deponowac srodki na rachunku brokera:

1) Za granica, kiedy koszty realizacji takich przelewow znacznie odbiegaja od przelewow krajowych,
2/ Depozyt w EUR czy USD - nie dosc ze takie przelewu sa 10x drozsze od przelewow w PLN to jeszcze nastawiacie sie na wlasne zyczenie na ryzyko walutowe wlasnego depozytu. Przy umacniajacej sie zlotowce tracicie na samym kursie EUR/PLN czy USD/PLN po kilka procent miesiecznie.

Tylko PLN i tylko rachunek brokera PL. Koszty bez porownania nizsze.
Proste - bo dobrych brokerów w Polsce brak... Byłam w XTB dwa lata, dziękuję bardzo.

ulysse
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ulysse »

Fajter pisze:Przy umacniajacej sie zlotowce tracicie na samym kursie EUR/PLN czy USD/PLN po kilka procent miesiecznie.
To prawda, chociaż można takie ryzyko depozytu zabezpieczyć na USDPLN lub EURPLN.
Ale dochodzi jeszcze jeden czynnik - mimo że na całym tym interesie jestem mocno na minusie (ryzyko kursowe plus zaporowe prowizje FxPro) to jednak na rachunku wykazałem zysk w USD, więc dochodzi jeszcze należny podatek do zapłacenia.... I to chyba będzie trochę bardziej skomplikowane niż przepisanie liczb z PIT8C bo przecież go nie wystawią.

Martunia
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Martunia »

ulysse pisze: ...to jednak na rachunku wykazałem zysk w USD, więc dochodzi jeszcze należny podatek do zapłacenia.... I to chyba będzie trochę bardziej skomplikowane niż przepisanie liczb z PIT8C bo przecież go nie wystawią.
Są programy pomagające w obliczeniach, jest dużo łatwiej, niż jeszcze 3 lata temu. Persaldo i tak wychodzi na plus na korzyść brokera zagranicznego.

Don_rafael
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Don_rafael »

Właśnie staram się połączyć z platformą MT4 z serwerem fxpro i od godziny lipa. Dodatkowo nie działa ich strona główna ani żadne linki - zastanawiam się czy to jest znowu problem z serwerem czy coś grubszego? Massakra jakaś.
Nieważne jakie wykresy narysuje dzisiaj rynek - do każdej sytuacji analitycy i tak dopiszą świetne wytłumaczenie.

LazyKing
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: LazyKing »

przy próbie zamknięcia pozycji pokazał sie komunikat: brak połączenia.czekam juz ponad 20 min i nic.jutro wszystko opisze o ile krew mnie zaraz nie zaleje.

Don_rafael
Stały bywalec
Stały bywalec

Utawiłes chociaz stop lossa?
Nieważne jakie wykresy narysuje dzisiaj rynek - do każdej sytuacji analitycy i tak dopiszą świetne wytłumaczenie.

LazyKing
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: LazyKing »

na szczescie tak, ale jutro taka wiązanke puszczę, ze az miło, tym bardziej, ze to moja 3 transakcja na real-u i juz taki numer...

Don_rafael
Stały bywalec
Stały bywalec

Ja tez ustawiłem ale ten będę czuł boleśniej - jutro z nimi pogadam pod warunkiem że się nie zamkneli - troche mam kasy na rachunku wiec to byłaby dla mnie rzeźnia. :-( a działam już od roku ehhhhhh - pierwszy raz taki poważny numer nic nie dziąła - najgorsze że ich strona też.

Szymon80
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Szymon80 »

Bo was kiwnęli na kaskę :) teraz pewnie się pakują na Karaiby :D
Ja na szczęście gram na demo i również umoczyłem :)

ODPOWIEDZ