Forexoholic

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

nawroadam pisze: Indory ok ale godziny podawania wynikow potrafia niezle zmlucic tylek :)

Ostatnio zupelnie dla sportu ustawilem zlecenie kupna 30 pipsow ponad kurs USDCHF tuz przed podawaniem wynikow o stopach %. I co ? I o 14 podawali nifo o stopach w Szwajcarii (bez zmian). Wywalilo dolara na 130 pipsow w gore. Zassalem praktycznie w ciagu kilkunastu minut 70 pipsow bez zadnego ryzyka :) A potem kurs i tak sie zwalil w druga strone no bo "trend is your friend" i dolec dalej slabowac zacza.
Nie rozumiem. A co indykator miał do rzeczy? prawdopodobnie to samo wejście można było wykonać z wykresu bez nich i to w obie strony. Indi zawsze był i będzie trochę za wykresem :)

nawroadam
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nawroadam »

Shadi pisze:
nawroadam pisze: Indory ok ale godziny podawania wynikow potrafia niezle zmlucic tylek :)

Ostatnio zupelnie dla sportu ustawilem zlecenie kupna 30 pipsow ponad kurs USDCHF tuz przed podawaniem wynikow o stopach %. I co ? I o 14 podawali nifo o stopach w Szwajcarii (bez zmian). Wywalilo dolara na 130 pipsow w gore. Zassalem praktycznie w ciagu kilkunastu minut 70 pipsow bez zadnego ryzyka :) A potem kurs i tak sie zwalil w druga strone no bo "trend is your friend" i dolec dalej slabowac zacza.
Nie rozumiem. A co indykator miał do rzeczy? prawdopodobnie to samo wejście można było wykonać z wykresu bez nich i to w obie strony. Indi zawsze był i będzie trochę za wykresem :)
Tylko indi masz przy podawaniu danych tak wykrzywiony koslawo, ze w zyciu bys takiego sygnalu nie wyczytal. Wiadomo, ze masz 50/50 szanse trafienia no moze wiecej jak sie domyslasz wynikow przed ogloszeniem :) Ale w dniu wynikow a wlasciwie w godzienie wynikow wszystko moze pojsc poza analize techniczna.

Zreszta dzis zobaczymy piekne widowisko :) Oby mozna bylo na tym zarobic ;)

Obserwuj USDCAD...juz sie zaczyna a zostalo 6 minutek.
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2010, 12:53 przez nawroadam, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

na tym usdchf rowniez mialem oczekujacy buy tuz przed danymi :lol:

skoro mowa o wskaznikach, nie podoba mi sie ten wykres indexu $, wyglada jakby chcial zrobic kolejna noge w dol a przeciez ma tyle miejsca w gore do koretky :roll:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

nawroadam
Gaduła
Gaduła

inwestor86 pisze:na tym usdchf rowniez mialem oczekujacy buy tuz przed danymi :lol:

skoro mowa o wskaznikach, nie podoba mi sie ten wykres indexu $, wyglada jakby chcial zrobic kolejna noge w dol a przeciez ma tyle miejsca w gore do koretky :roll:
Czeka na FOMC :) Jak nie wlacza drukarni to dolar doreaguje. Jak wlacza to zaleje nas zielony papier az sie udusimy pod nim.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

dobra olać na dziś kolejne 2x +1 do kolekcji.

od 2 godzin panują debile na rynku :/

http://i52.tinypic.com/2ypnfop.gif

Walą po poziomach - przechodzą - wchodzą na reversie - po czym znowu przechodzą jakby ich nie było - leci fake i znowu to samo. Teraz szorują przy chodniku i pewnie wybiją beze mnie to już będzie totalny wku... dnia :P

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

zamknalem itm bo mam mieszane uczucia jednak i te dane z usa niedlugo, zawsze to 13+ w garsci

pozostal euraud short

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

eurusd, double top i 2 cukierki po lewej - izi 20 pips ;)

brak wejscia, spoznilem sie..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Shadi pisze:od 2 godzin panują debile na rynku
nie ma co szalec przed danymi, lepiej przeczekac i szukac wejscia za 1,5 godziny ;) http://www.ninjakiwi.com/Games/Tower-De ... nse-4.html :mrgreen:

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

inwestor86 pisze:
Shadi pisze:od 2 godzin panują debile na rynku
nie ma co szalec przed danymi, lepiej przeczekac i szukac wejscia za 1,5 godziny ;) http://www.ninjakiwi.com/Games/Tower-De ... nse-4.html :mrgreen:
ta.. problem w tym że za pierwszym razem przy +10 powiedziałem ciul przetrzymam, wynik be.
Za 2gim razem dałem be a +15 do wyjęcia było.
Problem w tym że nie dam be poleci na SL :P oni to wiedzą ^^

lepiej seriale pooglądać :D problem w tym że szybciej je oglądam niż je kręcą :D

nawroadam
Gaduła
Gaduła

inwestor86 pisze:zamknalem itm bo mam mieszane uczucia jednak i te dane z usa niedlugo, zawsze to 13+ w garsci

pozostal euraud short
na usdcad szarpnalem 14 pipsow. Lunch spozylem i chyba do 14:30 sjesta maniana :) Jakies krotkie wejscie znow pod budowe domkow i potem do 20:15 luz z przyczajonymi zleceniami na kazdy kierunek (to sie chyba fachowo stelaż nazywa) :)

ODPOWIEDZ