Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

1986cichy pisze:Moje nie udane wejście w S. Za wcześnie wszedłem i mnie wywaliło na stopie po czym rynek poleciał w dół jak przypuszczałem. Mój błąd !!
Brawo za odwagę w pokazaniu błędnego wejścia! Właśnie o to chodzi, żeby wyłapywać błędy, wszyscy przez to będziemy mądrzejsi.

Stop rzeczywiście za bliski, a następnym razem nie bój się wejść jeszcze raz - było widać wyraźnie,że nie chcą puścić do góry. Powodzenia! :)
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

commax pisze:
siersciuch pisze:w jedną stronę schody cenowe, później odbicie od ważnego historycznego oporu i s powrotem ta sama formacja, tylko w dół

Tak jakby od białej lini cena sie symetrycznie odbijała.

Normalne zachowanie ceny na S/R. można tu dostrzec lokalne RGR lecz na krótkim timingu. A to trzeba wykorzystać, narazie 45 pipek.:wink:

[/img]
Dopiero zaczynam Pa wiec dla mnie mogę odkrywać ameryke, a dla innych to będzie nic nowego :D. no RGR musze sobie zobaczyć coto

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: commax »

siersciuch pisze: Dopiero zaczynam Pa wiec dla mnie mogę odkrywać ameryke, a dla innych to będzie nic nowego :D. no RGR musze sobie zobaczyć coto
Nie miałem zamiaru cię pouczać chciałem tylko skomentować Twojego posta. już wyjaśniam o co mi chodzi.

Cena przebija S/R i testuje ważny historyczny poziom, następnie odbija się od niego i wraca do najbliższego wsparcia, tworząc przy tym formację RGR czyli głowy i ramion. formacja taka zwiastuje, że w przypadku pokonania wsparcia możliwe jest zniesienie całego lokalnego ruchu wzrostowego który zaznaczyłem na czerwono. Takie formacje bardzo dobrze się sprawdzają w wyższych timingach. ale na krótkim TF też mogą zadziałać. co widać na załączonym obrazku.

Pozdrawiam

PS:Przepraszam jeśli zabrzmiałem protekcjonalnie!

Obrazek[/img]
Never "Drive" Faster Than Your Guardian Angel Can Fly

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

commax pisze:
siersciuch pisze: Dopiero zaczynam Pa wiec dla mnie mogę odkrywać ameryke, a dla innych to będzie nic nowego :D. no RGR musze sobie zobaczyć coto
Nie miałem zamiaru cię pouczać chciałem tylko skomentować Twojego posta. już wyjaśniam o co mi chodzi.

Cena przebija S/R i testuje ważny historyczny poziom, następnie odbija się od niego i wraca do najbliższego wsparcia, tworząc przy tym formację RGR czyli głowy i ramion. formacja taka zwiastuje, że w przypadku pokonania wsparcia możliwe jest zniesienie całego lokalnego ruchu wzrostowego który zaznaczyłem na czerwono. Takie formacje bardzo dobrze się sprawdzają w wyższych timingach. ale na krótkim TF też mogą zadziałać. co widać na załączonym obrazku.

Pozdrawiam

PS:Przepraszam jeśli zabrzmiałem protekcjonalnie!

Obrazek[/img]
Spoko, nie odebrałem tego w taki sposób ;)

A co do RGR czytałem o tym i wydaje mi się ze ta formacja zaczyna sie na 1.0220. a Ty mówisz, ze na 1.0140?? (oczywiscie te cyfry są przybliżone).

To jak wkoncu? :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

siersciuch pisze:A co do RGR czytałem o tym i wydaje mi się ze ta formacja zaczyna sie na 1.0220. a Ty mówisz, ze na 1.0140?? (oczywiscie te cyfry są przybliżone).

I bardzo dobrze Ci się wydaje!
Na czerwono zaznaczyłem lokalny ruch wzrostowy a nie początek formacji (przeczytaj dokładnie mój post). formacja RGR zaczyna się i kończy w okolicach 1.0220. dostajemy sygnał, że byki wyzdychały i możliwe jest obsunięcie w okolice kolejnego supportu.

O......! dokładnie tak jak na Twoim screenie! :clap:

Ta sama sytuacja na NZDCHF M5

Obrazek
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2010, 19:48 przez commax, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

takie wsparcie na kabelku, ciekawe czy jeszcze sa tam jakies byczki ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

inwestor86 pisze:takie wsparcie na kabelku, ciekawe czy jeszcze sa tam jakies byczki ;)
Edek determinuje zachowanie kabla więc warto obserwować oba charty! też to wziąłem na widelec. bardzo ciekawa sytuacja. :!: :)

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

commax pisze:
inwestor86 pisze:takie wsparcie na kabelku, ciekawe czy jeszcze sa tam jakies byczki ;)
Edek determinuje zachowanie kabla więc warto obserwować oba charty! też to wziąłem na widelec. bardzo ciekawa sytuacja. :!: :)

odrzucenie poziomu - dolne knoty, zazwyczaj powinno odbic, szkoda, ze wolumen wygasa, ale jak nie dzis to w niedziele ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
commax
Gaduła
Gaduła

inwestor86 pisze:
commax pisze:

odrzucenie poziomu - dolne knoty, zazwyczaj powinno odbic, szkoda, ze wolumen wygasa, ale jak nie dzis to w niedziele ;)
Jutro chinole dają ważne newsy :569: więc USD może różnie zareagować. W niedzielę może być niezła luka cenowa. Ale warto obserwować sytuację. :wink:

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

dla uwiecznienia i przyszlych pokolen na forum ;)

Obrazek

ODPOWIEDZ