woodie's cci system - niewiarygodnie obszerny zbiór zasad

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy używasz powyższego systemu

Tak
38
15%
Nie
152
59%
Zamierzam
69
27%

Liczba głosów: 259

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Yogos pisze:Cugan o jakie ustawienia ci chodzi ?
Wizualne żeby, wszystko ładnie wyglądało dla oka bo na początku będzie nieco surowe..Ja już skonfigurowałem z racji małego ruchu wrzucam screen na H1 bo coś widać.Dla mnie osobiście rewalka .Musze go tylko trochę poskromić.Nie neguję panelu z MT4 jest całkiem przyzwoity.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2010, 01:06 przez cugan, łącznie zmieniany 2 razy.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
jawakow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jawakow »

czy to wejscie na shorta mozna sklasyfikowac jako ZLR(oznaczone czerwona strzalka, TCCI nie przebilo ZL)?

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Z tego co wiem czerwony slupek jest taka oznaka niezdecydowania rynku i tu nie ma wejscia do zadnej pozycji. Nalezy czekac.

p.s mialo byc zolty (sorki za blad w wpisie)
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2010, 23:14 przez MajorGC, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
$tanBe
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: $tanBe »

Ja myślę że dobre wejscie było 9 barów wczesniej, a tu to trzeba
było zachować czujność czy nie wychodzić
"Bez próżnowania nie ma prawdziwego szczęścia" A. Czechow

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Indykator Woodies Pivot Point może się komuś przyda długo szukałem ale znalazłem..Jest widoczny dopiero od TF=M30 to chyba dobrze bo nie zaciemnia obrazu na M5 zawsze można zaglądnąć pod M30.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Borek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Borek »

Cugan

Może warto by wspomnieć że Woodie odszedł od barów minutowych na rzecz range bar'ów ?
Setupy pozostają dokładnie takie same, ale obraz rynku wygląda jakby trochę inaczej ;-)

Borek
Stały bywalec
Stały bywalec

w programach które je obsługują, np. NinjaTrader.

Borek
Stały bywalec
Stały bywalec

Borek
Stały bywalec
Stały bywalec

Tematu nie przetrawiłem :) Testuję woodiego od jakiegoś 1,5 miesiąca dopiero na amerykańskich futach oraz GJ.
Ustawienia RangeBar są specyficzne dla każdego rynku.
Tak naprawdę nie związanie z barami czasowymi pozwala wyłapać mniejsze ale szybsze ruchy...
Przykładowo w jednym barze 5 minutowym możemy mieć kilka, a nawet kilkanaście range barów ( w zależności od ustawień ) które mogą dać potencjalny setup.
Gram woodiem na amerykańskim TF ( Mini Russell 2000 ) , jeden kontrakt, jeden setup barów, jedna formacja, tylko i wyłącznie poprawna ZLR.
NA GJ dopiero testuję zachowanie wcci, jeden bar to 10 pips.
Wyniki jak dla mnie bardzo dobre :-)

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

..............................CCI Patterns - Formacje przeciw-trendowe (counter-trend )
............................................................(niezgodne z trendem) (część 3)
cugan pisze: Rodzaje formacji przeciw-trentowych (counter-trend)

1) Famir Trade
2) Vegas Trade[
3) Ghost Trade
Ad.3....................The Ghost Trade “You Gotta Love The Ghost” - Woodie ("Pokochaj Ducha" - Woodie)
................................................................ (II zmiana warty)

Po Vegas Trade to następny wzór modelu Woodie formacji przeciw trendowej counter-trend),który zapowiada zmianę tendencji. The Ghost Trade jest wzorem odwrócenia tendencji, które wskazuje na zmianę warty między bykami i niedźwiedziami.Charakter tej formacji jest taki, że ma 3 szczyty ( w tendencji spadowej odwrotnie) jakie tworzy CCI zgodnie z trendem,Zasada ogólna jest taka, że środkowy szczyt ( Edward) jest wyższy niż pierwszy lub trzeci (Magee) , ale niekoniecznie.Dla miłośników Edward i Magee to model wyglądający jak głowa z ramionami (RGR) i nie jest to wskazanie do zastosowania wszelkich jego zasad. Zatem nie jest pewne, że owa formacja zostanie spełniona. Generalizując CCI przy pierwszym i drugim ruchu podczas tworzenia formacji tworzy doliny(szczyty) najpierw pierwszą ,a potem drugą i wyrażając tym samym ochotę powrotu do trendu ,który zaistniał już w czasie i w przeszłości wyrażonej w postaci przedłużonej linii której podczas następnego ruchu CCI może zostać złamana.Ta linia to linia-break, która może być ułożona poziomo lub ukośnie względem ZL Dla formacji The Ghost Trade to linia szyi ((b]NECK LINE[/b])

Przeglądając się formacji, można zauważyć (zob.przykład formacji The Ghost Trade) lewe ramię (LS) , głowę (H) i prawe ramię (RS).
Linia trendu została zaczerpnięta z wysokiego swingu lewego ramienia (LS ) przez wysoki swing prawego ramienia (RS). Warto zwrócić uwagę na pozytywne rozbieżności między CCI a ceną w punkcie głowy (H) i na odcinku (H - RS)

“Remember a Ghost is a Ghost is a Ghost” Woodie

"Pamiętaj że Duch to Duch i jest jak Duch " Woodie

W mojej ocenie jest to najlepsza formacja do zajęcia pozycji,najbardziej pewna i potwierdzona.Trzykrotna próba pokonania linii-break to dowód ,że następuje zmiana tendencji na obrazie widocznym na M5.Wielokrotnie to przetestowałem i przyniosła mi ta formacja, największy profit.Przy ostatnim dołku/szczycie (RS) niejednokrotnie zachodzi ślizg po ostatnim barze to sygnał do wejścia w pozycje

i albo wykorzystasz to, albo nie zarobisz!!!

Warunki zaistnienia formacji ( zob,rys.The Ghost Trade Long i The Ghost Trade Short)
1) CCI musi wykonać 3 szczyty i 2 doliny. ( w tendencji spadkowej jest odwrotnie)
2) 2 doliny (szczyty - tendencja spadkowa) znajdują się na jednej narysowanej linii- linia dolin (szczytów - tendencja spadkowa),
nawet w szerszej przestrzeni czasu to prawo przeszłości
3) naruszenie linii- linia dolin (szczytów - tendencja spadkowa) po raz 3-ci przez CCI to sygnał do handlu,
4) GHOST może tworzyć się w dowolnym kierunku, nawet ukośnie , również poziomo linia szyi (NECK LINE) może być równoległa do ZL lub jako linia ZL
5) Woodie uważa ,ze takie ustawieni formacji względem, Zero Line (ZL) jest dominujące , doskonałe,
6) "Duch to Duch i jest jak Duch "jak powiada Woodie im linia szyi (NECK LINE) jest nachylona względem ZL tym lepiej, bo sprzyja to spełnieniu formacji

W formacji THE GOHST TRADE - wskazówki
1 ) nie używamy LSMA :!:
2 ) nie używamy SIDEWINDER (SI) :!:
3 ) nie używamy CHOP ZONE INDICATOR (CZI) :!:

---ciąg dalszy nastąpi w stosownym czasie 8)

Niebawem !!!
cugan pisze: formacje specjalne nietypowe,wyjątkowe,
Których nie znajdziecie, ani w Manualu , ani w polish-cci :lol:

ODPOWIEDZ