Reload by thefear
Witam. Zeszły tydzień nie był za dobry dla mnie jak i mojego konta. Ostatnich 5 transakcji z kolei zakończone SL i szósta na BE, także w całym tygodniu żadnej udanej transakcji.. Konto uszczupliło się do 42 % zysku..
Jestem pewnien że to tylko korekta wzrostów na moim koncie.. Jutro zaczynam nowy tydzień który planuje zamknąć pokaźnym zyskiem. W tej chwili mam dwie koncepcje jeśli chodzi o parę eurodolara (obydwie pro-wzrostowe):
I. Robimy korektę w dół, do poziomu 1.2780 lub 1.2735, skąd edek nabierze siły na wystrzał w górę..
II. Bez korekty jedziemy w górę. Przewidywany wzrost narazie do 1.33 a potem się zobaczy..
Oczywiście jest to średnioterminowa prognoza i będę starał się zająć jedną pozycję srednioterminową LONG, a inne transakcje daytradingowe.. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Poniżej wizualne przedstawienie mojej koncepcji. Pozdrawiam.
Jestem pewnien że to tylko korekta wzrostów na moim koncie.. Jutro zaczynam nowy tydzień który planuje zamknąć pokaźnym zyskiem. W tej chwili mam dwie koncepcje jeśli chodzi o parę eurodolara (obydwie pro-wzrostowe):
I. Robimy korektę w dół, do poziomu 1.2780 lub 1.2735, skąd edek nabierze siły na wystrzał w górę..
II. Bez korekty jedziemy w górę. Przewidywany wzrost narazie do 1.33 a potem się zobaczy..
Oczywiście jest to średnioterminowa prognoza i będę starał się zająć jedną pozycję srednioterminową LONG, a inne transakcje daytradingowe.. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Poniżej wizualne przedstawienie mojej koncepcji. Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.
- Seneszal26
- Pasjonat
Gdyby spadła i się odbiła mamy oRGR i jedziemy ostro na północ.. To jest oczywiście gdybanie dlatego jeśli przejdzie 1.2905-25, spełnia sie wariant II i w tych okolicach szukam longaSeneszal26 pisze:Nie wiem po co cena miałby spaść ponownie do 1.27.. ?

"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.
- Seneszal26
- Pasjonat
Witam.Jednak cena spadła tak jak przewidziałeś
Dla mnie to troche zaskoczenie.Po wczorajszej małej zmienności spodziewałem się, że dzisiaj dane z Niemiec trochę rozruszają rynek ale w druga strone.Chociaż wczoraj kusiło mnie trochę aby uderzyc shortem przy poziomie 1.2860 ale ze względu na to co wcześniej napisałem zrezygnowałem.

Nie podejmuj żadnych działań dopóki nie nadarzy się odpowiednia okazja
Pierwsza częśc przepowiedni się spełniła, teraz czas na drugą czyli LONG na kilkaset pipsów.. Natomiast jeśli złamie poziom 1.2735 będzie nie wesoło i chyba o longach czas zapomnieć.. Myśle że najbliższe godziny i sesja w USA wskaże kierunek.
Sytuacja powoli zaczyna być nerwowa.. Dużo osób pisze o dalszych spadkach.. Ja cały czas widze potencjał wzrostowy. Te spadki miały być tylko korekta wzrostu i jeszcze tak to wyglada. Poziom 1.2735 nie puszcza. Jeśli puści to możliwe że wracamy do trendu spadkowego. Tak ja to widzę.L1su pisze:z cykli wychodzi, ze raczej indeksy w dol , edka tez pewnie zwala nizej jak zlamia opory powinnismy sporo spasc