Mam prośbę! Nie potrafię (jeszcze) programować ale chciałbym zacząć już próbować jakiś prosty system. Czy może mi ktoś pomóc? Chciałbym spróbować prostego systemu opartego o DMI. (jak D+przebija D- to kupuj i odwrotnie). 
Jak to napisać?

EXPERT ADVISORS (DMI)
 Fakt!
 Fakt!Nie sądziłem że to taki problem.
Szukam poprostu jakiegoś wzoru. coś prostego. A że używam min. DMI to pomyślałem, o tym.
Bardzo chętnie podejmę wspólpracę. Wiem jak handlować ale emocje co jakiś czas psują wszystko , a program wyeliminowałby ten problem.
Jeżeli dobrze programujesz to popracujmy razem!
Nie, to praktycznie nie problem(to malutki programik). Ale nie o to mi chodzilo, po prostu bardziej mi to wygladalo, ze potrzebujesz kogos kto Ci napisze EA opartego o DMI, a nie chcesz się nauczyc. Wiec, jak dla mnie po prostu okresl cele, co chcesz osiągnac.bojgin pisze:Nie sądziłem że to taki problem.
W samym MT4 są (nie pamiętam) chyba dwa proste EA, jeden z nich jest oparty o MACD, może nawet jest trochę analogiczny do tego co chcesz osiągnac.bojgin pisze:Szukam poprostu jakiegoś wzoru. coś prostego.
Zaczynasz, jaśniej pisacbojgin pisze:Bardzo chętnie podejmę wspólpracę.

Ja niestey nie skorzystam, za dużo mam własnych spraw. Mogę ewentualnie pomóc w jakiś problemach, ale na pewno nie mam zamiaru nic komus pisac. (z tym skonczylem na tym forum
 )
 )Jest kilka wyjsc, na forum jest wielu programistów ktorzy chętnie pomogą, niektorzy za darmo (jak sensownie opiszesz) inni za wynagrodzeniem. Jak mówiłem, zależy co chcesz osiągnac.bojgin pisze:Wiem jak handlować ale emocje co jakiś czas psują wszystko , a program wyeliminowałby ten problem.
Punkt, za dobre haslo marketingowebojgin pisze:Jeżeli dobrze programujesz to popracujmy razem!
 .
.Konkretnie!
Opracowałem system. Chcę go przełożyć na program komputerowy, bo tylko w ten sposób uniknę wpadek psychologicznych. Programowanie to dla mnie czarna magia. Oczywiście jestem skłonny uczyć się programowania ale to co sugerujesz jest rozsądne-ja daję wiedzę i doświadczenie (NIE MAŁE) programista przerabia to na program, wciskamy guzik i zarabiamy!
tak to teraz widzę!
co ty na to?
pozdrawiam

Opracowałem system. Chcę go przełożyć na program komputerowy, bo tylko w ten sposób uniknę wpadek psychologicznych. Programowanie to dla mnie czarna magia. Oczywiście jestem skłonny uczyć się programowania ale to co sugerujesz jest rozsądne-ja daję wiedzę i doświadczenie (NIE MAŁE) programista przerabia to na program, wciskamy guzik i zarabiamy!
tak to teraz widzę!
co ty na to?
pozdrawiam
http://docs.mql4.com/  - napisane bardziej niż łopatologicznie, przykłady, wyjaśnienia etc. I nie narzekać ze po angielsku, jak sie nie zna angielskiego to nie powinno sie nawet patrzec na forex.

Trzymając się systemu: 82% skuteczności  ||  Grając wbrew systemowi: 8% skuteczności.  Dyscyplina jest autorem większości zwycięstw.