EXPERT ADVISORS (DMI)

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
bojgin
Bywalec
Bywalec

EXPERT ADVISORS (DMI)

Nieprzeczytany post autor: bojgin »

Mam prośbę! Nie potrafię (jeszcze) programować ale chciałbym zacząć już próbować jakiś prosty system. Czy może mi ktoś pomóc? Chciałbym spróbować prostego systemu opartego o DMI. (jak D+przebija D- to kupuj i odwrotnie).
Jak to napisać?

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

Mam prosbe! Nie potrafie (jeszcze ) grac na skrzypcach, ale chciałbym juz zagrac jakis fajny utworek. Czy może mi ktos pomoc? Może na pczatek chciałbym spróbowac "Ave Maria" J.S.Bacha.
Jak to zagrac?

Ps.
Chcesz się nauczyc, czy chcesz zeby ktoś Ci napisał malutki programik?

bojgin
Bywalec
Bywalec

:) Fakt!
Nie sądziłem że to taki problem.
Szukam poprostu jakiegoś wzoru. coś prostego. A że używam min. DMI to pomyślałem, o tym.
Bardzo chętnie podejmę wspólpracę. Wiem jak handlować ale emocje co jakiś czas psują wszystko , a program wyeliminowałby ten problem.

Jeżeli dobrze programujesz to popracujmy razem!

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

bojgin pisze:Nie sądziłem że to taki problem.
Nie, to praktycznie nie problem(to malutki programik). Ale nie o to mi chodzilo, po prostu bardziej mi to wygladalo, ze potrzebujesz kogos kto Ci napisze EA opartego o DMI, a nie chcesz się nauczyc. Wiec, jak dla mnie po prostu okresl cele, co chcesz osiągnac.
bojgin pisze:Szukam poprostu jakiegoś wzoru. coś prostego.
W samym MT4 są (nie pamiętam) chyba dwa proste EA, jeden z nich jest oparty o MACD, może nawet jest trochę analogiczny do tego co chcesz osiągnac.

bojgin pisze:Bardzo chętnie podejmę wspólpracę.
Zaczynasz, jaśniej pisac ;)
Ja niestey nie skorzystam, za dużo mam własnych spraw. Mogę ewentualnie pomóc w jakiś problemach, ale na pewno nie mam zamiaru nic komus pisac. (z tym skonczylem na tym forum ;) )

bojgin pisze:Wiem jak handlować ale emocje co jakiś czas psują wszystko , a program wyeliminowałby ten problem.
Jest kilka wyjsc, na forum jest wielu programistów ktorzy chętnie pomogą, niektorzy za darmo (jak sensownie opiszesz) inni za wynagrodzeniem. Jak mówiłem, zależy co chcesz osiągnac.

bojgin pisze:Jeżeli dobrze programujesz to popracujmy razem!
Punkt, za dobre haslo marketingowe ;).

bojgin
Bywalec
Bywalec

Konkretnie!
Opracowałem system. Chcę go przełożyć na program komputerowy, bo tylko w ten sposób uniknę wpadek psychologicznych. Programowanie to dla mnie czarna magia. Oczywiście jestem skłonny uczyć się programowania ale to co sugerujesz jest rozsądne-ja daję wiedzę i doświadczenie (NIE MAŁE) programista przerabia to na program, wciskamy guzik i zarabiamy!
tak to teraz widzę!
co ty na to?
pozdrawiam

Awatar użytkownika
xamael
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xamael »

http://docs.mql4.com/ - napisane bardziej niż łopatologicznie, przykłady, wyjaśnienia etc. I nie narzekać ze po angielsku, jak sie nie zna angielskiego to nie powinno sie nawet patrzec na forex.
Trzymając się systemu: 82% skuteczności || Grając wbrew systemowi: 8% skuteczności. Dyscyplina jest autorem większości zwycięstw.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

bojgin pisze: programista przerabia to na program, wciskamy guzik i zarabiamy!
napisalem juz wiele EA wg czyjegos pomyslu i zazwyczaj wspolpraca konczyla sie po pierwszym odpaleniu EA w testerze :D

napisz do mnie na priv, akurat nic nie mam do roboty moge to napisc :D

ODPOWIEDZ