Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

GREENFX pisze:
Ts_A pisze:Czegos tu nie rozumiem skoro nie ma strachu przed deflacja to dlaczego wg ciebie usd ma sie umacniac ?
Tego tez nie kminie. Skoro spoko loko jest to czy dolar nie powinien sie osłabiac w skutek inwestowania w akcje?
tak, dolar się osłabia w takiej sytuacji bo komunikat o chęci inwestowania pustych pieniędzy w akcje oznacza zbieranie dolara z rynku co wzmaga popyt a skraca podaż. to że będzie dmuchana bańka to inna bajka. liczy się gospodarka narodowa.

Awatar użytkownika
Ts_A
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ts_A »

crocopip pisze:czas zacząć wracać do normalności. oczywiście z zachowaniem ostrożności.
Czyli trendu spadkowego na usd index :D
przeciez greenback to nie waluta commodity i nikt sie nie bedzie bawil w inwestowanie w USA przy bezrobociu strukturalnym podczas gdy istnieja takie rynki jak Polska, Brazylia czy Indie.

Zwiekszenie stop procentowych wydluzy tylko agonie gield poprzez credit crunch bylismy juz na tym etapie w 2008 r.

Nie jestem ekspertem od ekonomii ale musi byc powazny kryzys aby dolar sie zaczal umacniac, na razie takiego brak na horyzoncie.

To w kwestii dolara - euro tez nie jest super bezpieczna waluta co bylo wiadomo od samego poczatku a mimo to dywersyfikowano rezerwy walutowe.

Czytalem ze jacys powazni gracze wykupili opcje do not touch na 2 lata range 1.0 - 1.500 na edku.
masz racje rowniez ze teraz bezpieczniej jest grac shorta na edku.
jak to mowia pozyjemy zobaczymy :mrgreen:
Obrazek

przemogpw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: przemogpw »

a propos newsów - ja korzystam z tego: http://www.marketwatch.com/story/newsviewer

wszystko jak na tacy i to za darmo! i nie trzeba ubolewać, że nie ma się platformy bloomberga czy reutersa za niewiadomo jakie pieniądze...

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Ts_A pisze:
crocopip pisze:czas zacząć wracać do normalności. oczywiście z zachowaniem ostrożności.
przeciez greenback to nie waluta commodity i nikt sie nie bedzie bawil w inwestowanie w USA przy bezrobociu strukturalnym podczas gdy istnieja takie rynki jak Polska, Brazylia czy Indie.

Zwiekszenie stop procentowych wydluzy tylko agonie gield poprzez credit crunch bylismy juz na tym etapie w 2008 r.

Nie jestem ekspertem od ekonomii ale musi byc powazny kryzys aby dolar sie zaczal umacniac, na razie takiego brak na horyzoncie.

To w kwestii dolara - euro tez nie jest super bezpieczna waluta co bylo wiadomo od samego poczatku a mimo to dywersyfikowano rezerwy walutowe.

Czytalem ze jacys powazni gracze wykupili opcje do not touch na 2 lata range 1.0 - 1.500 na edku.
każdy gra to co widzi i jak rozumie :wink:

ja mówię o piątkowej sytuacji i zmianie kierunku na rynkach. i tak jak napisałem wcześniej zaczyna się rozgrywka miedzy gospodarkami USA i EU. silniejsza nada trend na najbliższe miesiące a może lata. to wszystko.

i jak się wczytasz w to co napisałem wcześniej piątkowa wypowiedz wyraźnie wskazała buy emerging.
a co do usd to chcąc nie chcąc to dalej waluta z która liczą się wszyscy na świecie. nie wieszcze armagedonu na usd. na pewno do piątku będzie się umacniał. a później będzie szukal równowagi w stosunku do euro.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

przemogpw pisze:a propos newsów - ja korzystam z tego: http://www.marketwatch.com/story/newsviewer

wszystko jak na tacy i to za darmo! i nie trzeba ubolewać, że nie ma się platformy bloomberga czy reutersa za niewiadomo jakie pieniądze...
dokładnie.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Ts_A pisze:

comm muszą również ochłonąć. patrz na gospodarkę Chin

jhgf
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jhgf »

Croco widziałeś ten wywiad?Twoim zdaniem koleś na siłę próbuje szukać sensacji czy jest coś na rzeczy.
http://www.youtube.com/watch?v=9-jeslRKy0A

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

jhgf pisze:Croco widziałeś ten wywiad?Twoim zdaniem koleś na siłę próbuje szukać sensacji czy jest coś na rzeczy.
http://www.youtube.com/watch?v=9-jeslRKy0A
nie mam bladego pojecia. nie jestem ekonomistą naukowcem, tym bardziej detektywem ekonomicznym. z całą pewnością część tego co mówi ma jakiś sens ale staram się nie brać do siebie takich skrajnych wypowiedzi.

qba3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: qba3 »

panowie gracie cos ?
Big wheels keep on turning

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

qba3 pisze:panowie gracie cos ?
cały czas to samo więc nie ma oczy i z kim pisać....

Zablokowany