tak, dolar się osłabia w takiej sytuacji bo komunikat o chęci inwestowania pustych pieniędzy w akcje oznacza zbieranie dolara z rynku co wzmaga popyt a skraca podaż. to że będzie dmuchana bańka to inna bajka. liczy się gospodarka narodowa.GREENFX pisze:Tego tez nie kminie. Skoro spoko loko jest to czy dolar nie powinien sie osłabiac w skutek inwestowania w akcje?Ts_A pisze:Czegos tu nie rozumiem skoro nie ma strachu przed deflacja to dlaczego wg ciebie usd ma sie umacniac ?
Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3
Czyli trendu spadkowego na usd indexcrocopip pisze:czas zacząć wracać do normalności. oczywiście z zachowaniem ostrożności.

przeciez greenback to nie waluta commodity i nikt sie nie bedzie bawil w inwestowanie w USA przy bezrobociu strukturalnym podczas gdy istnieja takie rynki jak Polska, Brazylia czy Indie.
Zwiekszenie stop procentowych wydluzy tylko agonie gield poprzez credit crunch bylismy juz na tym etapie w 2008 r.
Nie jestem ekspertem od ekonomii ale musi byc powazny kryzys aby dolar sie zaczal umacniac, na razie takiego brak na horyzoncie.
To w kwestii dolara - euro tez nie jest super bezpieczna waluta co bylo wiadomo od samego poczatku a mimo to dywersyfikowano rezerwy walutowe.
Czytalem ze jacys powazni gracze wykupili opcje do not touch na 2 lata range 1.0 - 1.500 na edku.
masz racje rowniez ze teraz bezpieczniej jest grac shorta na edku.
jak to mowia pozyjemy zobaczymy

a propos newsów - ja korzystam z tego: http://www.marketwatch.com/story/newsviewer
wszystko jak na tacy i to za darmo! i nie trzeba ubolewać, że nie ma się platformy bloomberga czy reutersa za niewiadomo jakie pieniądze...
wszystko jak na tacy i to za darmo! i nie trzeba ubolewać, że nie ma się platformy bloomberga czy reutersa za niewiadomo jakie pieniądze...
każdy gra to co widzi i jak rozumieTs_A pisze:Czyli trendu spadkowego na usd indexcrocopip pisze:czas zacząć wracać do normalności. oczywiście z zachowaniem ostrożności.![]()
przeciez greenback to nie waluta commodity i nikt sie nie bedzie bawil w inwestowanie w USA przy bezrobociu strukturalnym podczas gdy istnieja takie rynki jak Polska, Brazylia czy Indie.
Zwiekszenie stop procentowych wydluzy tylko agonie gield poprzez credit crunch bylismy juz na tym etapie w 2008 r.
Nie jestem ekspertem od ekonomii ale musi byc powazny kryzys aby dolar sie zaczal umacniac, na razie takiego brak na horyzoncie.
To w kwestii dolara - euro tez nie jest super bezpieczna waluta co bylo wiadomo od samego poczatku a mimo to dywersyfikowano rezerwy walutowe.
Czytalem ze jacys powazni gracze wykupili opcje do not touch na 2 lata range 1.0 - 1.500 na edku.

ja mówię o piątkowej sytuacji i zmianie kierunku na rynkach. i tak jak napisałem wcześniej zaczyna się rozgrywka miedzy gospodarkami USA i EU. silniejsza nada trend na najbliższe miesiące a może lata. to wszystko.
i jak się wczytasz w to co napisałem wcześniej piątkowa wypowiedz wyraźnie wskazała buy emerging.
a co do usd to chcąc nie chcąc to dalej waluta z która liczą się wszyscy na świecie. nie wieszcze armagedonu na usd. na pewno do piątku będzie się umacniał. a później będzie szukal równowagi w stosunku do euro.
dokładnie.przemogpw pisze:a propos newsów - ja korzystam z tego: http://www.marketwatch.com/story/newsviewer
comm muszą również ochłonąć. patrz na gospodarkę ChinTs_A pisze:Czyli trendu spadkowego na usd indexcrocopip pisze:czas zacząć wracać do normalności. oczywiście z zachowaniem ostrożności.![]()
Croco widziałeś ten wywiad?Twoim zdaniem koleś na siłę próbuje szukać sensacji czy jest coś na rzeczy.
http://www.youtube.com/watch?v=9-jeslRKy0A
nie mam bladego pojecia. nie jestem ekonomistą naukowcem, tym bardziej detektywem ekonomicznym. z całą pewnością część tego co mówi ma jakiś sens ale staram się nie brać do siebie takich skrajnych wypowiedzi.jhgf pisze:Croco widziałeś ten wywiad?Twoim zdaniem koleś na siłę próbuje szukać sensacji czy jest coś na rzeczy.