Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

Nievinny pisze:Ja to zrozumiałem i ubolewam, że nie mam dostępu do dobrego streamingu newsów
widać nie jestem sam :lol: Brutalna prawda ahh.
Obrazek

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

GREENFX pisze:
crocopip pisze:w piątek nastąpiła ponownie dyskorelacja między rynkami i jednocześnie zaczęły się kształtować nowe zależności. od piątku znów rozgrywała gra między między gospodarkami USA i EU i ta gra będzie kształtowała kurs na parze.
Croco czy mógłbyś troszke rozwinać co masz na mysli?
Raczekuje w AF i kazde twoje spostrzezenie jest dla mnie niezwykle cenne!!!

Z góry dziekuje i pozdrawiam :wink:
w piątek mieliśmy GDP z USA, które okazało się gorsze od poprzedniego odczytu ale nie tak złe jak oczekiwano. nie dość że dynami spadku wyhamowała to jeszcze się zatrzymała. czyli można powiedzieć że widać poprawę choć powolną w gospodarce USA. na posiedzeniu Ben wyraził się jasno i słowa jego były odebrane przez inwestorów jako jastrzębi statement; widzimy ożywienie, które powinno nabrać tempa w 2011 roku. nie grozi nam deflacja a jeśli już to mamy narzędzia by ją powstrzymać. w skrócie można zrozumieć że słynne powiedzenie wygłaszane na FOMC w sytuacji odczytu stóp procentowych "stopy pozostają bez zmian w wydłużonym terminie" nabrało w końcu wymiernego znaczenia. w piątek "wydłużony" termin został w końcu określony i wiadomo że FED bierze już pod uwagę podwyżkę stóp procentowych. na większości banków centralnych i w ogóle banków jest to sygnał do zakupu taniego dolara przed nieuchronna podwyżką. mamy 3 kwartał roku i 2011 mamy już bardzo blisko. z drugiej strony inwestorów piątkowe posiedzenie napawa optymizmem. stąd equities się umacniały; risk off: buy usd, buy jpy, buy emerging, buy stocks. rozpoczyna się bezpośrednia gra między gospodarką USA i UE i szukanie równowagi.

złe dane ze sprzedaży domów, czy wzrost ilości podań o zasiłek to ważne dane ale nie tak ważne dla gospodarki jak gdp.

to tak w wielkim skrócie.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2010, 09:34 przez crocopip, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nievinny pisze:
crocopip pisze:i jak widać po raz kolejny to ekonomia i AF dają kierunki a nie AT. czym szybciej to zrozumiecie tym lepiej dla Was
Ja to zrozumiałem i ubolewam, że nie mam dostępu do dobrego streamingu newsów :D
a co za różnica czy masz czy nie masz. newsy są ogólnie dostępne. kwestia czy Ty je rozumiesz czy nie. odnoszę wrażenie że olbrzymi procent ludzi nie wie co do gdp i jaki ma związek z gospodarką. nie wspomnę już o tym że mało kto wnika czym jest waluta i jak się kształtuje(???????)

GREENFX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: GREENFX »

Pełen wypas Croco szacun dla Ciebie troche mi to rozjaśniło!

Fakt dane są dostępne: Kozystam z Financial Times.

www.ft.com - dane troche opóźnione ale daje rade ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Ja korzystam z MarketWatch i Bloomberg TV.

Z tym, że przydało by się jedno okienko z ich wyświetlaniem - po prostu dla wygody. Wiem, jestem za wygodny, ale cóż zrobić.
Trade what you see, NOT what you hear or think

trader0002
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader0002 »

At pływa po falach AF gdyż geometria istnieje i dobrze się wpisuje w AF jeśli połączysz to w całość to da to wymierne efekty :)

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

trader0002 pisze:At pływa po falach AF gdyż geometria istnieje i dobrze się wpisuje w AF jeśli połączysz to w całość to da to wymierne efekty :)
Dzięki mistrzu za uwagę!

:oops:

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

Wiem, sam z niej korzystam, ale ostatnio lubię mieć ruchy wskazywane przez AT poparte fundamentalnie albo przynajmniej behawioralnie.
Trade what you see, NOT what you hear or think

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

tak czytam i czytam nie wiem o czym Wy mówicie.

Analiza Techniczna zgodnie z definicją wskazuje poziomy gdzie powinno się coś dziać. AT nie wskazuje żadnych ruchów. na litość. to ekonomia wskazuje kierunki i jej rozwój lub jego brak. AT pozwala jedynie określi i w przypadku gry zająć odpowiednią pozycję. Analiza techniczna służy do projekcji przyszłości w oparciu o przeszłość. każda projekcja ma 3 potencjalne kierunki a ekonomia wskazuje kierunek gdy kurs staje na rozdrożu.

trader0002
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader0002 »

Z całym szacunkiem dla Ciebie czasami jest na odwrót :)

Zablokowany