Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3
mi się podoba euro/usd ponieważ jest w miarę trendi, fundamenty są spokojnie do ogarnięcia i ogólnie jako para do gry jest łatwiejsza do przewidywania bo euro i usd to raczej stabilne waluty.player1 pisze:Chce czy nie chce obserwuje eurusd i stwierdzam że to pojebana para, jak nie kiszenie w miejscu to zmyłki z dupy, na kablu o wiele łatwiej przytulić pare złotych a podglądując ten wątek jak i czasówki większość siedzi na euro, o co chodzi.
sterling wg. specjalistów jest najbardziej pojebanym majorem. wpływ na tą walutę w takim samym niemalże stopniu mają newsy makroekonomiczne jak i polityczne. dużo jest srania ze gbp aby ogarnąć co się dzieje na wyspie i jeszcze to dobrze zinterpretować. nie chce mi się non stop czytać ich gazet bo się zrobiłem na stare lata leniwy...
więc każdy bierze to co lubi.
- klonmarcin
- Maniak
crocopip
Coraz częściej widzę podobieństwo Twoich wejść z moimi analizami - a to chyba dobrze wróży na przyszłość.
Oby tak dalej
Coraz częściej widzę podobieństwo Twoich wejść z moimi analizami - a to chyba dobrze wróży na przyszłość.
Oby tak dalej

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
wiele zależy o stylu gry. w moim przypadku fundamenty odgrywają kluczową role w podejmowaniu decyzji. z funtem jest tak że jak np. jakiś lord powie że trzeba wywalić monarchię to funt się posypie w 3 sekundy a np. w Eu jeśli Sarkozy powie że Merkel jest kiepskim kanclerzem to euro będzie miało to w dup... funt na wszystko reaguje nawet na wyniki meczów premiership. ja nie lubię niespodzianek więc muszę wiedzieć wszystko:)player1 pisze:No niby tak ale jak celuje w 30-40 pipek na trejd to po co mi wiedzieć co sie dzieje na wyspie a na euro więcej pysków przy korycie i każdy ciągnie w swoją strone.
na euro dzięki większej ilości pysków jest bezpiecznniej. żadna instytucja na 99% nie jest w stanie zmanipulować kursu na dlużej niż w bardzo krótkim terminie.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2010, 22:21 przez crocopip, łącznie zmieniany 1 raz.
Zgodzę się w całej rozciągłości. Ja przerzuciłem się na UCAD i UCHF. Jak idzie, to w tym kierunku w którym obrało i po ptakach. Wczorajszego szorta na Edku z 1.2712 dzisiaj zabrało mi na 1.2639. Dłużej nie zdzierżyłemplayer1 pisze:Chce czy nie chce obserwuje eurusd i stwierdzam że to pojebana para, jak nie kiszenie w miejscu to zmyłki z dupy

P.S. Dzisiaj będę się starał zagrać pod dane na CAD przed 14:30. Ruch moim zdaniem powinien być ładny ...