Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
player1
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: player1 »

Chce czy nie chce obserwuje eurusd i stwierdzam że to pojebana para, jak nie kiszenie w miejscu to zmyłki z dupy, na kablu o wiele łatwiej przytulić pare złotych a podglądując ten wątek jak i czasówki większość siedzi na euro, o co chodzi.

qba3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: qba3 »

kolega porówna świeczki dzienne z kabla i edka i bedzie widać
Big wheels keep on turning

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

player1 pisze:Chce czy nie chce obserwuje eurusd i stwierdzam że to pojebana para, jak nie kiszenie w miejscu to zmyłki z dupy, na kablu o wiele łatwiej przytulić pare złotych a podglądując ten wątek jak i czasówki większość siedzi na euro, o co chodzi.
mi się podoba euro/usd ponieważ jest w miarę trendi, fundamenty są spokojnie do ogarnięcia i ogólnie jako para do gry jest łatwiejsza do przewidywania bo euro i usd to raczej stabilne waluty.

sterling wg. specjalistów jest najbardziej pojebanym majorem. wpływ na tą walutę w takim samym niemalże stopniu mają newsy makroekonomiczne jak i polityczne. dużo jest srania ze gbp aby ogarnąć co się dzieje na wyspie i jeszcze to dobrze zinterpretować. nie chce mi się non stop czytać ich gazet bo się zrobiłem na stare lata leniwy...

więc każdy bierze to co lubi.

Awatar użytkownika
player1
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: player1 »

No niby tak ale jak celuje w 30-40 pipek na trejd to po co mi wiedzieć co sie dzieje na wyspie a na euro więcej pysków przy korycie i każdy ciągnie w swoją strone.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

crocopip

Coraz częściej widzę podobieństwo Twoich wejść z moimi analizami - a to chyba dobrze wróży na przyszłość.

Oby tak dalej :D
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

player1 pisze:No niby tak ale jak celuje w 30-40 pipek na trejd to po co mi wiedzieć co sie dzieje na wyspie a na euro więcej pysków przy korycie i każdy ciągnie w swoją strone.
wiele zależy o stylu gry. w moim przypadku fundamenty odgrywają kluczową role w podejmowaniu decyzji. z funtem jest tak że jak np. jakiś lord powie że trzeba wywalić monarchię to funt się posypie w 3 sekundy a np. w Eu jeśli Sarkozy powie że Merkel jest kiepskim kanclerzem to euro będzie miało to w dup... funt na wszystko reaguje nawet na wyniki meczów premiership. ja nie lubię niespodzianek więc muszę wiedzieć wszystko:)

na euro dzięki większej ilości pysków jest bezpiecznniej. żadna instytucja na 99% nie jest w stanie zmanipulować kursu na dlużej niż w bardzo krótkim terminie.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2010, 22:21 przez crocopip, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

klonmarcin pisze:crocopip

Coraz częściej widzę podobieństwo Twoich wejść z moimi analizami - a to chyba dobrze wróży na przyszłość.

Oby tak dalej :D
komu wróży?

qba3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: qba3 »

crocopip pisze:komu wróży?
dobre dobre;D

edit. nie można było tak od razu tylko mnie stresować, postawiłem stopa po 5 pkt na pozycje i już dosć
Big wheels keep on turning

Q4
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Q4 »

player1 pisze:Chce czy nie chce obserwuje eurusd i stwierdzam że to pojebana para, jak nie kiszenie w miejscu to zmyłki z dupy
Zgodzę się w całej rozciągłości. Ja przerzuciłem się na UCAD i UCHF. Jak idzie, to w tym kierunku w którym obrało i po ptakach. Wczorajszego szorta na Edku z 1.2712 dzisiaj zabrało mi na 1.2639. Dłużej nie zdzierżyłem :) Zachęca spread na Edku i nic więcej ...

P.S. Dzisiaj będę się starał zagrać pod dane na CAD przed 14:30. Ruch moim zdaniem powinien być ładny ...

jarod
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jarod »

E tam .. grałem kiedyś na kablu, ale edek jest lepszy do mojego stylu gry.. tylko nie trzeba próbować swoimi zleceniami na siłę zawracać trendu ;)

Zablokowany