ja nie skalpuje i wstałem rano, poczytałem, popatrzyłem, pomyślałem i sell. ustawiłem stopa i w między czasie zrobiłem kupę innych domowych obowiązków co jakiś czas kontrolując sytuację. więc nie prawdą jest że nie scalperzy nie mogli dziś pograć. ach i patrzyłem na h1 i czasami na 30m.trader0002 pisze:ciezko dla nie scalperow pograc dzisaj wywala z kazdej logicznej pozycji
Eur/Usd & Gbp/Yen analizy i prognozy by crocopip part 3
Cyb pisze:Ty masz za dużą wiedzę. Powinni Ci obcinać pozycje o 75% ;p
przesadzasz.
wydaje mi się że większośc graczy za długo zwleka z otwrciem pozycji aż dochodzą do punktu w którym już nie wiedzą czy otwierać lub nie. z własnego doświadczenia wiem. że czym dłużej zwlekasz tym gorzej. tak samo jest ze z zamknięciem stratnej pozycji. liczą sie zawsze pierwsze myśli.
A to już zależy od danego sposobu gry. Ja staram się dość dokładnie określać poziom wejścia. Jak dojdziemy - enter. Jak zabraknie 10-15p - trudno. Pech i tyle. Tak samo z SL - na sztywno mam wpisany w dukasie. Po zajęciu transakcji ewentualnie go koryguję w którąś ze stron... Ale i tak męczy mnie skuteczność... Cały czas pracuje nad jej poprawieniem...
- macius.forex
- Stały bywalec