Firma w Delaware i inne kraje offshore.

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Firma jest w 100% LEGALNA nie ma tu nic nielegalnego. Podatki i tak normalnie płacisz. Jedyna różnica jest taka :

Jeśli dochód został uzyskany POZA USA to płacisz ryczałt 250 USD rocznie, jednak jeśli dochód jest z terytorium USA to płacisz normalnie podatek stanowy.

Założenie firmy min. w Delawar powoduje głównie prawie brak kosztów prowadzenia firmy i zbędnych papierków.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

MrYogi pisze:Założenie firmy min. w Delawar powoduje głównie prawie brak kosztów prowadzenia firmy i zbędnych papierków.
To jest ważne.Najważniejsze jest jednak to że możesz w profesjonalny i bezproblemowy sposób budować długotrwałą wartość dodaną....poprzez wehikuły korporacyjne,niebagatelną sprawą jest to że banki dla takich rajów mają przygotowane super oferty inwestycyjne o najwyższym poziomie usług.....

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Heniek2x
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Heniek2x »

MrYogi pisze:Czy ktos zakładam konto bankowe na firmę z DE, ale w USA bez bycia w USA ? ( wszyskto online i czy się tak da :] )

Info tutaj lub na PW :]

Dzięki wielkie.

Pozdrawiam
MrYogi :]
Ja próbowałem, a raczej zgłębiłem trochę ten temat. Z tego co się dowiedziałem to najlepiej być w USA osobiście wraz z oryginalnymi dokumentami. HSBC i CitiBank doradził mi abym zgłosił się do placówki w Polsce i oni potwierdzą dokumenty na miejscu itp, ale nic z tych rzeczy, totalna olewka klienta. Są inne sposoby, trochę ryzykowne np. można skorzystać z usług agenta i otworzy nam rachunek na swoim koncie, albo można skorzystać z innych tworów offshore które własnych kodów SWIFT nie mają.

Chyba będę musiał przełamać wrodzoną leniwość i wybrać się do USA, lepiej zapłacić te kilka tysiaków za bilet niż nabawić się nerwicy.

Ja obecnie założyłem sobie w Getinbanku, zakładają bez problemów, ale koszt obsługi to 25zł miesięcznie, a ja przepłacać nie lubię, no i zawsze to Polska.

Dodano po 24 minutach:

Mieszkam w Polsce co zapewne w ciągu najbliższego roku się nie zmieni to zapytam się o to jak rozliczacie się z US w Polsce. Podatek płacicie co miesiąc do 20 jak przy normalnej działalności? Jak odliczacie koszty, żeby mieć się czym podeprzeć, gdy jakiś nawiedzony urzędas zacznie Was nękać?

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Heniek2x pisze:
Ja próbowałem, a raczej zgłębiłem trochę ten temat. Z tego co się dowiedziałem to najlepiej być w USA osobiście wraz z oryginalnymi dokumentami. HSBC i CitiBank doradził mi abym zgłosił się do placówki w Polsce i oni potwierdzą dokumenty na miejscu itp, ale nic z tych rzeczy, totalna olewka klienta. Są inne sposoby, trochę ryzykowne np. można skorzystać z usług agenta i otworzy nam rachunek na swoim koncie, albo można skorzystać z innych tworów offshore które własnych kodów SWIFT nie mają.

Chyba będę musiał przełamać wrodzoną leniwość i wybrać się do USA, lepiej zapłacić te kilka tysiaków za bilet niż nabawić się nerwicy.

Ja obecnie założyłem sobie w Getinbanku, zakładają bez problemów, ale koszt obsługi to 25zł miesięcznie, a ja przepłacać nie lubię, no i zawsze to Polska.
Ja jade załatwiać to w czwartek do HSBC jeśli chodzi o weryfikacje dokumentów, dam znać jak mi poszło.
Heniek2x pisze:
Mieszkam w Polsce co zapewne w ciągu najbliższego roku się nie zmieni to zapytam się o to jak rozliczacie się z US w Polsce. Podatek płacicie co miesiąc do 20 jak przy normalnej działalności? Jak odliczacie koszty, żeby mieć się czym podeprzeć, gdy jakiś nawiedzony urzędas zacznie Was nękać?
Nie rozliczasz się, wszystko robisz na firmę w DE i podatki płacisz w USA.
Nie ma czegoś takiego jak rozliczanie się do 20-go czy coś w tym stylu, tylko raz do roku. Tak samo nie ma co odliczać :] bo to niepotrzebne i tak podatek jest ten sam.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

W HSBC się założyć rachunek da, trochę to trwa ale się da :]
Zweryfikowali dokumenty, wysłaliBig C gdzie trzeba i czekam tylko teraz na przesyłke od kuriera.

Ps. nie wiem jak z Polskimi oddziałami. Sprawdziłem tylko u siebie, ale pewnie tak samo
Albert Einstein

Heniek2x
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Heniek2x »

MrYogi pisze:W HSBC się założyć rachunek da, trochę to trwa ale się da :]
Zweryfikowali dokumenty, wysłaliBig C gdzie trzeba i czekam tylko teraz na przesyłke od kuriera.

Ps. nie wiem jak z Polskimi oddziałami. Sprawdziłem tylko u siebie, ale pewnie tak samo
A no tak, bo ty jesteś gdzieś w Azji, a nie u nas.

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

Mr Yogi przeczytałem twoje posty na ten temat sądzisz że konto na firmę w DE założone w szwajcarii np; w hsbc (poza UE) oczywiście mam na myśli korzyści z FX będzie ok?

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Mr.T pisze:

Mr Yogi przeczytałem twoje posty na ten temat sądzisz że konto na firmę w DE założone w szwajcarii np; w hsbc (poza UE) oczywiście mam na myśli korzyści z FX będzie ok?
Nie mam zielonego pojęcia.
Albert Einstein

cook
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: cook »

Witam wszystkich piszących w tym temacie,

Jestem mocno zainteresowany założeniem spółki w DE. Niestety problem pojawia się w kwestii przypisania dochodu spółki do właściciela.

Aby uniknąć przypisania dochodu do nas wystarczy założyć spółkę poprzez inną firmę. I tutaj pojawia się kolejny problem-> jaką formę prawną i z jakiego kraju wybrać do tego celu?

Możemy założyć, że ta firma nie będzie prowadziła żadnej działalności, będzie tylko właścicielem firmy w DE która to nie będzie jej wypłacała dywidendy.

Jak oceniacie taki model?

Czy możecie polecić model firmy i kraj która miała by być właścicielem firmy w DE?

Pytanie ostatnie: firma z DE będzie otrzymywała zapłatę za usługi od firmy polskiej. Czy bezpiecznie będzie posiadać konto w polskim banku przez firmę z DE? Firma ta podejmowała by gotówkę z bankomatów.
Jeżeli nie to jaki inny kraj można polecić?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

cook pisze:Jak oceniacie taki model?
Moim zdaniem Twoje rozumowanie idzie w dobrym kierunku i jest właściwe.
Jedynie co mogę Tobie doradzić to iść z tym pomysłem do specjalistów ponieważ rozmawiamy o 2-3 jurysdykcjach podatkowych i obawiam się że bez profesjonalistów się nie obejdziesz.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ