JadeFX (Jade Investments Group) - ECN/STP

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
6
19%
Poza paroma minusami są ok
3
10%
Przeciętny
7
23%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
13
42%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
nexus7 pisze:Na mt5 w JadeFX mam lukę na wykresie EUR/USD od 0:35-8:45 i od 9:00-10:10 :!:
Czy ktoś to zaobserwował :?:
Na czystym mt5 tego niema tylko w JadeFX., nie wiem czy na mt4 też tak jest.

PS.
Na innych parach jest podobnie, była jakaś awaria :?:
Jak masz real to dostałeś od JadeFX maila w tej sprawie. Jak masz demo to się nie przejmuj ;)

BTW, MT5 to jest jeszcze wersja BETA, do reala się jeszcze nie nadaje.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Korzystam z kwotowan z demka jade, tyle ze na mt4 i rzeczywiscie staly ponad godzine dzis rano (mimo ze polaczenie z serwerem bylo caly czas)

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

MaRCHeW pisze:No tu się nie zgodzę. Od lutego 2010 JadeFX ma już innego LP. Przedtem LP dla JadeFX był FXCM.
Nie badalem ich jeszcze od tej strony.. wiec pytam
Co ten broker ma wspolnego z ECN ? :roll:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
reptile pisze:
Co ten broker ma wspolnego z ECN ? :roll:
ECN to datafeed, zmienny niski spread, commission, możliwość ustawienia SL, TP oraz zleceń oczekujących praktycznie 0.1 pipsa od ceny rynkowej (przy 5 cyfrowym kwotowaniu).

STP to NDD, no slippage, no requotes, no trading restrictions.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
xamael
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xamael »

w sumie JadeFX to bardziej czysty STP wiec jakby mniejsza wersja ECNa, maja dobra płynność więc wg mnie przy wielkościach min depo są dobrym wyborem, szybko chodzi im platforma i są sprawdzeni. Ponoć maja troszkę wredny support jak sie czegoś od nich chce, ale jak sie o cos kiedyś pytałem to odpowiedzieli w sumie szybko i to bez focha.
Trzymając się systemu: 82% skuteczności || Grając wbrew systemowi: 8% skuteczności. Dyscyplina jest autorem większości zwycięstw.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

MaRCHeW pisze:ECN to datafeed
czyli nie wiele .. ? :?
ECN to nie tylko super data feed, ma on polegać na wyborze the best offer in the market. Jeśli broker nie organizuje rynku tak jak dukascopy, PFG itp. lub nie przerzuca na tak owy to nie uzasadnione jest użycie nazwy ECN.
No ale to wszystko wiesz. :D (ok.. to już było na początku wątku hehe .. nie było dyskusji hehe, dopiero teraz odswieżyłem początek :roll: )

Mamy więc zakładać, że na istnienie jade pozwala pobierana prowizja i dostarczanie dodatkowej płynności ? Serio się głowię kiedy oni splatują :lol:
Nie że złośliwie, ale jakoś tak ..
MaRCHeW pisze:FXCM jest LP dla wielu innych brokerów, np. ATCBrokers, DBFX
Tak mnie jeszcze tchnęło... a nie jest tak, że DBFX jest LP dla FXCM i reszty ? :roll:

Dodano po 3 minutach:

xamael pisze:w sumie JadeFX to bardziej czysty STP wiec jakby mniejsza wersja ECNa,
wg mnie warunki mogą być zbliżone z tego co tu piszecie, ale praktyczne funkcjonowanie może być odległe ze względów technicznych.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
reptile pisze:
MaRCHeW pisze:FXCM jest LP dla wielu innych brokerów, np. ATCBrokers, DBFX
Tak mnie jeszcze tchnęło... a nie jest tak, że DBFX jest LP dla FXCM i reszty ? :roll:
Tak DBFX jest LP dla FXCM, a FXCM dostarcza soft dla DBFX.. Jednak FXCM też jest LP dla wielu innych brokerów, z którymi ma podpisane umowy - taki Franchising ;).
"Rozgałęzienia" na tym rynku są takie, że nie jest łatwo to ogarnąć, tym bardziej, że większość informacji na ten temat nie jest ujawniana.

Generalnie Reptile wiesz o tym bardzo dobrze, że MT4 nie może być bezpośrednio podłączone do ECN'u i nigdy nie będzie. Dlatego wymyślili coś takiego jak STP - czyli róznego rodzaju bridge itp.

Nie ma co wałkować tego w tym wątku bo się bajzel zrobi niepotrzebny.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

MaRCHeW pisze:Nie ma co wałkować tego w tym wątku bo się bajzel zrobi niepotrzebny.
Temat jest bardziej ciekawy niż Ci się wydaje.. :wink:

Chodzi o kwestie WL STP i ECN oraz HFT lub ogólnie o szybkość feedu w tych sieciach, węzłach.
A wiadomo co nie ujawnione jeszcze bardziej korci poznać 8)

Awatar użytkownika
xamael
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xamael »

propagacja feedu to 1 - 9 ms (poniżej 5 zapewne w praktyce). Czyli poniżej możliwej reakcji tradera. Dedykowane łącza, max 2 - 4 chopy po drodze. Czyli poniżej możliwości realnego HFT. Tez mi po głowie kiedyś chodził szybki feed z interbanku + transakcja na którejś gałęzi (jakiś ecn czy stp), ale oni są zbyt sprytni. My możemy zrobić HFT w granicach 30 ms, bo musimy mieć dobre połączenie pomiędzy Interbank feed a ecn/stp platform. Inna kwestia że transakcja jest opłacalna tylko przy sporych kwotach oraz gdy zmiana ceny jest ponad spread, a ponad 5 pipsówe ticki nie są takie czeste (u ecn'ów widziałem sporo większy tick-rate-per-minute).
Trzymając się systemu: 82% skuteczności || Grając wbrew systemowi: 8% skuteczności. Dyscyplina jest autorem większości zwycięstw.

Awatar użytkownika
nexus7
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: nexus7 »

MaRCHeW pisze:Jak masz real to dostałeś od JadeFX maila w tej sprawie. Jak masz demo to się nie przejmuj
Czemu mam się nie przejmować :?:
Właśnie chciałem niedługo wpłacić pieniądze, po miesiącu testowania na demo. A tu taki numer :!:
Czy to się często zdarza :?:
MaRCHeW jeśli możesz zdradzić, jakie wytłumaczenie było w tym mailu od JadeFX :?:
MaRCHeW pisze:BTW, MT5 to jest jeszcze wersja BETA, do reala się jeszcze nie nadaje.
W mt5 jest opcja zamykania wszystkich pozycji naraz i dlatego mi się podoba :D
Yankee pisze:Korzystam z kwotowan z demka jade, tyle ze na mt4 i rzeczywiscie staly ponad godzine dzis rano (mimo ze polaczenie z serwerem bylo caly czas)
Dzięki za info :607:

ODPOWIEDZ