VEGAS

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Użyszasz systemu VEGAS

Tak
28
16%
Nie
146
84%

Liczba głosów: 174

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nomercy »

Kurde, wczoraj napisalem 2 posty w tym temacie i coś lub ktoś je wyciął :shock: :shock: :shock: :shock:

Anyway,
175pips, nie będę kolejny raz pisał o tym jak gram :? :? :? :? :?

przewal 4 albo 5 stron wstecz, tam wszystko znajdziesz.

Gram na 12 parach H4, ale nie gardzę innymi TF-ami.
Zależy, jak rynek się układa 8) 8) 8)

Dodano po 3 minutach:

Z tym, ze nie otwieram więcej niż 4 czasem, ale to czasem 5 pozycji, wiec nawet jeśli jest więcej sygnałów, trzymam się MM :) :) :)
Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

Nomercy

Wrzuciłbyś widget z myfxbook, oczywiście loty itp możesz sobie zablokować żeby nie było widać jak nie chcesz, ale ciekawi mnie przyrost kapitału.
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

firma44
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: firma44 »

Czy ktoś z grających tym systemem wyznacza trend tygodniowy za pomocą indykatora zamieszczonego we wcześniejszych postach - 4hVegasMetaTraderWeeklyIndicator ? Pytam, bo linia kreślona przez ten wskaźnik jest bardziej zmienna niż kolorowa średnia na wykresie cenowym 4H. Coś jest chyba nie tak z tym wskaźnikiem.

krzys444
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: krzys444 »

zaczynam sie interesowac VEGASEM , tylko gdzie linia alfa ( zielona przerywana ) ulatwiło by wskazania w H1 ?

Awatar użytkownika
szahal
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: szahal »

krzys444 pisze:zaczynam sie interesowac VEGASEM , tylko gdzie linia alfa ( zielona przerywana ) ulatwiło by wskazania w H1 ?
gdzieś w pierwszych postach autor wątku opisał dlaczego nie ma linii alfa na H1, raczej na pewno by to utrudniło system

Arturro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Arturro »

Witam.

Miałem zamiar wysłać tą wiadomość do NOMERCY, ale coś ta pcozta wewnętrzna zacina się. .

Ostatnio zająłem się tym systemem. Wejście w pozycje gdy zmieni się kolor "8", będzie przeciecie RSI. Natomiast nie wiem jeszcze po ilu świecach na 4h mam wejść. Czy ma to być wejście w świecę następną ( zaraz po tej która dała sygnał), czy też poczekać na otwarcie 3 aby wyeliminować fałszywy sygnał?

Z tego co udało mi się przez pewien czas zaobserwować, to zdażały się przypadki , że świeca zaraz po sygnale szła w jedną stronę jakby ktoś jej przyłożył. Natomiast też przypadki w drugą stronę, że na 3 świecy było odwrócenie trendu i pikowanie w drugą stronę.

Jak waszym zdaniem , jako expertów, powinno się wchodzić - przy której świecy?
"Choise, the problem is choise"

krzys444
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: krzys444 »

na piewszych stronach VEGAS były przykłady zdjęcowe na miejscu ich mam kostke którą nie widac zdjeciia a wiem ze kiedys były czyzby usunete sa z forum /? we własciwosciach widnieje protokuł HTTL a moze czegos nie mam zainstalowanego ?

Arturro
Gaduła
Gaduła

Wczoraj z tego powodu, że moja panna była totalnie padnięta i poszła spać mogłem się trochę pobawić w historycznych wykresach. Co zaowocowało otworzeniem shorta na EuroUsd i zysk 19pips. Nie chciałem dalej trzymać bo cena zbliżała się do lini oporu. Ale można powiedzieć, że zawsze coś Wink

Zastanawiam się tylko nad tym RSI. Jest tam pewien kanał... Po ilu świecach max otwieracie pozycje gdy RSI pokaże zakończenie jakiegoś trendu i powrót do środka kanału?
"Choise, the problem is choise"

Awatar użytkownika
Nomercy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nomercy »

krzys444 pisze:na piewszych stronach VEGAS były przykłady zdjęcowe na miejscu ich mam kostke którą nie widac zdjeciia a wiem ze kiedys były czyzby usunete sa z forum /? we własciwosciach widnieje protokuł HTTL a moze czegos nie mam zainstalowanego ?
to były zrzuty z innego serwera i chyba poszły się j...c :cry: :cry: :cry: :cry:
Polska to takie dziecko z Downem - trzeba je kochac ale cudów nie nalezy oczekiwac ...

Arturro
Gaduła
Gaduła

Mógłby mi ktoś dokładnie wyjaśnić jak czytać RSI?
Czy wchdozimy wtedy i tylko wtedy np. w long gdy szybsza linia przetnie dolną bandę kanału? I odwrotnie dla shorta??? :| :|
Czy też patrzymy tylko w którym miejscu się znajduje np. poza górną bandą i wtedy easy long?

ODPOWIEDZ