FORECASTING ( MA - wave spectrum )

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

FORECASTING ( MA - wave spectrum )

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Pytanie.. czy da się zrobić "forecasting " dla czegoś takiego jak na gifie.
Chodzi mi o kontynuację wskaźników poza aktualny czas 8) w prawo :P (bez komentarza)

Chciałbym też ew. zasymulować cene do przodu.
Czy ktoś ma pomysł jak narysować cenę (wykres)?
Z odczytaniem offline może sobie poradze, poprzez csv (i nie bardzo mi się patrzy tworzyć cenę w excelu)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

pomys... mam, ekstrapolujesz kazda z osobna srednia, a na ich podstawie wyliczasz cene....

ale nie sadze zeby to zadzialalo ;)

drugim pomyslem jest zamiast eksrapolacje, zwykle utrzymanie sie kierunku sredniej, z uwzglednieniem "krawedzi zalamania srednich" gdy sie do tych krawedzi zblizaja nie "ciagniemy" dalej sredniej tylko do tej krawedzi, ktora swoja droga tez jest w jakims tendzie ktory nalezalo by uwzglednic...

ponadto dochodzi w miedzy czasie uwzglednie tego aby nie powstawaly nielogiczne "kolizje" miedzy srednimi, polegajace ze jezeli srednia X i Y zmienia sie (wg. naszej wizji) o iles pipsow, to srednia Z nie moze juz np. w dana strone isc.

To tyle jesli chodzi o pomysly... ;)

Awatar użytkownika
Kenia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kenia »

reptile pisze:Czy ktoś ma pomysł jak narysować cenę (wykres)?
rozwiązanie wielomianu 3 stopnia dla każdej średniej w określonym zakresie. Chodzi o to aby wyznaczyć równanie ax3+bx2+cx+d w zakresie gdzie linia średniej tworzy sinusoidę taki sinusPI. Wyznaczenie tego wielomianu dla każdej średniej z osobna będzie warunkiem opisania każdego kolejnego ticku.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Ten wskaźnik na bank repaintuje i zmienia historię jak mu się podoba
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Tig3r pisze:Ten wskaźnik na bank repaintuje i zmienia historię jak mu się podoba
to jest tpl z ma ..
Kenia pisze:rozwiązanie wielomianu 3 stopnia dla każdej średniej w określonym zakresie. Chodzi o to aby wyznaczyć równanie ax3+bx2+cx+d w zakresie gdzie linia średniej tworzy sinusoidę taki sinusPI. Wyznaczenie tego wielomianu dla każdej średniej z osobna będzie warunkiem opisania każdego kolejnego ticku.
Problem "rozwiązałem" .. można manipulować punktami na wykresie offica zmieniają się wtedy wartości w komórkach i dalej można sobie importować.. to była "tymczasowa potrzeba" .
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FX TEAM »

reptile pisze:Czy ktoś ma pomysł jak narysować cenę (wykres)?
Sieci neuronowe, ale ja Ci nie powiem jak to zrobić :rotfl: Dodatkowo można wesprzeć się szklaną kulą.

Dlatego nie jestem zwolennikiem prognozowania, zgodnie z zasadą - nie przewiduj, reaguj. (choć screen wygląda imponująco barwnie).
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx -> guzik "www" poniżej ;)

rrozak
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rrozak »

Przy użyciu MathRand() oblicz przyszłą cenę i na jej podstawie oblicz wskaźniki. Pomijając sensowność tego typu zabaw ;)

Pozdrawiam,
Robert

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

hehe temat był rok temu pisany... badania przeprowadzono, wnioski wyciągnięto :D
rrozak pisze:Pomijając sensowność tego typu zabaw Wink
pozwala dobrać ma do PA :wink:
Ogólnie polecam tym, którzy wciąż mają dylemat z Ma i tym po co są :D

Jedni wierzą w Hursta, inni w empiryczne wnioski :mrgreen:
http://gieldowyracjonalista.blogspot.co ... ji-na.html
Ostatnio zmieniony 05 sie 2010, 22:08 przez reptile, łącznie zmieniany 1 raz.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

rrozak
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rrozak »

Dzięki za link ale wymiękłem po kilku linijkach. To nie dla mnie. Dawniej, w czasach gdy za otwarcie kontraktu na FW20 płaciłem 40 zł, kręciły mnie takie rozważania i nie jedną noc spędziłem na szukaniu superwskaźnika czy innego kamienia filozoficznego :)

Dzisiaj gram jak chłop oderwany granatem od pługa i to się sprawdza :)
Ale każdy gra tak jak lubi. Jeśli bilans jest dodatni to OK :)

Pozdr.

Robert

Dakhr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Dakhr »

Chyba prosciej zbudowac wehikuł czasu :wink:

ODPOWIEDZ