podnoszenie podatkow przez Rzad

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

beginner pisze:Kłapać dziobem każdy potrafi, a gdzie fakty...?
Fakty?.A bardzo proszę...... :P
Oficjalne dane rządowej agencji ds inwestycji zagranicznych w Polsce mówiły o wyprowadzeniu z naszego kraju 98 MLD zł...... z inwestycji portfelowych.
Z opcji sam Wicepremier Pawlak mówił oficjalnie o 50 mld zł i nawet jeżeli były to dane przesadzone ponieważ mówiło się też o 15 mld złotych to jak dodasz do tego cirsy,forwardy,leasingi itp. to tak czy siak są to pieniądze niewyobrażalne.....

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

zz pisze:Tig3r napisał:
No raczej zniesienie podatków nie zapewni wpływów do budżetu..

Jest dokładnie odwrotnie...
No nie wiem, jakaś wyższa matematyka.. Nie ma takiej możliwości aby nawet płacąc inne podatki (poprzez kupno towarów) uzyskać więcej niż z opodatkowania wpływów dla obywatela (a tym samym potem jego wydatków poprzez inne podatki).

zz pisze:Przypominam Tobie dyskusję z forum jak znoszono podatki z papierów skarbowych dla firm z rajów podatkowych jednocześnie tłumaczono mam
Nie znam tematu, ale czy jakiekolwiek zniesienia nie wynikają z umów międzynarodowych o unikaniu podwójnego opodatkowania itp? Przecież firmy musiały płacić podatek od zysków a w zysku musiały się te zyski znaleźć?
zz pisze:Oficjalne dane rządowej agencji ds inwestycji zagranicznych w Polsce mówiły o wyprowadzeniu z naszego kraju 98 MLD zł...... z inwestycji portfelowych.
Z opcji sam Wicepremier Pawlak mówił oficjalnie o 50 mld zł i nawet jeżeli były to dane przesadzone ponieważ mówiło się też o 15 mld złotych to jak dodasz do tego cirsy,forwardy,leasingi itp. to tak czy siak są to pieniądze niewyobrażalne.....
Paranoja, jak rozliczenie transakcji można traktować jako wyprowadzanie kasy.. Ktoś korzysta z usług firmy zagranicznej bo mu się to bardziej kalkuluje, albo potrzebuje lepszej jakości to znak że jest oszustem i wyprowadzą kasę?
Płaci za towary/usługi i tyle.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Prawda jest taka że patrzymy na bananową krainę a to chyba skrajność skrajności :lol:
http://gielda.onet.pl/schmid-o-zabezpie ... news-detal
Tig3r pisze:Paranoja, jak rozliczenie transakcji można traktować jako wyprowadzanie kasy..
na te transakcje sie umawiano i była to spekulacja .. dosiatka do sitwy :lol:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
adamnaas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: adamnaas »

W cywlizowanych krajach zeby zmiejszyc deficyt rząd może zastosowac na przykład cięcia płac pracowników budzetówki a w polsce nie ma za bardzo z czego ciąć wiec podatki w góre. Natomiast w Irlandi Policjant płacze ze zarobi teraz 950euro na tydzien a nie jak przed cięciami 1000 i on nie wiem czy teraz sobie poradzi a ceny prawie takie same jak w Polsce.
Nie walcz z trendem, nie masz zielonego pojęcia kiedy się skończy ale pamiętaj, że każdy trend się kiedyś odwróci.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Tig3r pisze:Płaci za towary/usługi i tyle.
Mylisz podstawowe pojęcia.Abstrachuąc od tego co napisałeś te przypadki które znam wiązały się tylko i wyłącznie z wyprowadzaniem kasy..no ale nieważne .to w gestii merytorycznej agencja ta śledzi te inwestycje portfelowe i na bieżąco monitoruje.Oficjalnie alarmowała co się dzieje.Zgadzam się z Tobą że mają prawo wycofywać właściclele pieniądze kiedy chcą....Przypominam jednak Tobie że kupowali majątek za śmieszne pieniądze...i byli do tego zachęcani....My natomiast tępieni lub w najlepszym razie dostałeś 3 akcje po staniu w kolejkach...iitp .Co do poważnych usług finansowych to tematu w ogóle nie będę rozwijał ponieważ dla nas szaraków taki temat w ogóle nie istnieje natomiast te usługi decydują o naszej sile nabywczej..

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

kolejna paranoja

http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,819 ... kowac.html

Za niedługo podatek będzie od przechodzeniu przez pasy na jezdni, gdyż jak przechodzimy to niszczymy asfalt oraz farbę którą się narysowało pasy.

Do tej pory podatki w Pl były w wysokości 49% zarobków, teraz przebije 50%

Efekt tego będzie taki że szara strefa będzie coraz większa.

Popierdolony kraj.

Na szczęście są też normalne. Mam teraz podatek 7% VAT a dochodowy 19% i mam wszystko gdzieś :]
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

zz Przyjdź z poważną kasą to będziesz miał poważną jakość usług - proste!
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

podatki podatki podatki
nikt nie chce ich płacić ale Policję i światła na ulicach to chcą wszyscy

jak słyszę że Vat ma być wyższy na 3 lat to mi sie przypomina Kanada gdzie podatek wprowadzony na sfinansowanie kosztów pierwszej wojny światowej obowiązuje do dziś

akcyza na prąd też miała być tymczasowa - pomijają że akcyza z definicja to podatek nakładany na dobra "luksusowe" :D

ja rozumiem że do wykorzystania funduszy unijnych jest potrzebny wkład własny ale czy my nie przesadzamy z tym obciążeniem podatkowym

jeżeli za tym "tymczasowym" podniesieniem podatku pójdzie reforma prawa pracy, zusu, krusu, wydłużenie wieku emerytalnego, uproszczenie prawa, zmniejszenie biurokracji, to ja jestem za
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

lekarz2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lekarz2 »

"A Wy w to wierzycie. Prosty zabieg socjotechniczny albo jak to nazywaja. Nawijaja o podwyzszeniu VAT, okaze sie ze nie beda podnosic. Taki dobry rzad, prezydent, uratowali nas przed katastrofa... Standardowa procedura. Poczekamy zobaczymy.."

Być może i masz rację. Wszyscy będą wołali "kochamy Tuska", "kochamy Komorowskiego", bo nie wyprowadzili Nas z takiej trudnej sytuacji (zresztą już nie poraz pierwszy). No i to może byc doskonały moment na chociażby podwyżki dla ekipy rządzącej.

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Spragniony pisze:zlikwidować zus, krus i ofe
To wszystko na raz?
Akurat ja jestem za pozostawieniem KRUSu. System ten ma spore zalety. Przede wszystkim jest niesamowicie prosty, tani i wydajny. Problem polega jedynie w tym, że jest nieszczelny, i korzystają z niego ci co nie powinni i w tym kierunku powinna iść jego reforma.

Czy rząd powinien podwyższać podatki to tego nie wiem. Mam tylko nadzieję, że nie obniży podatku od dochodów kapitałowych. Podatek ten to chyba jedyna rzecz jaką wnoszę do naszego społeczeństwa jako spekulant.

ODPOWIEDZ