TadawulFx

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
2
10%
Poza paroma minusami są ok
1
5%
Przeciętny
2
10%
Mają wiele wad
2
10%
Stanowczo odradzam
13
65%

Liczba głosów: 20

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
TadawulFx Ltd. pisze:Jeden numer to konto Pana Andrzeja, drugi numer to osoba, ktora nadzoruje system, to nie jest numer naszego konta u "brokera, do ktorego kierujemy transakcje". Nie jestesmy czyjas WL i nie stosujemy plugina.
Pani Magdo proszę z nas nie robić tzw. "ciuli". Naprawdę rozmawia Pani z osobami, które znają się na rzeczy.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

silent

Nieprzeczytany post autor: silent »

no i juz wiemy gdzie napewno nie wchodzic gotowka :)

paviko
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: paviko »

Pierz Andrzej pisze: krotki opis mojego systemu :

system oparty jest o Arbitraż Trójkątny np EURUSD-EURCHF-USDCHF itp :)
dodatkowo kilka filtrów opartych o godziny handlu , średnie odchyleń itp ....

system generuje dosyć dużą ilość sygnałów ..... nie zawsze jednak udaje się wejść po cenie której chciałem i dostaje requote ...

jednak jak już się uda wejść po cenie której chciałem transakcja prawie zawsze jest na + i to się najwidoczniej brokerowi nie spodobało bo zacząłem zarabiać :) .....
Andrzej, dlaczego tak sie uparles na TadawulFX, fatalny spread EU - 3, EC - 3, UCHF - 3, UCAD - 4. Przeciez im lepszy spread tym arbitraz bardziej skuteczny. Czemu nie sprobowac z ECN np. w MBT? Mniejszy wymagany depozyt niz TDFX (400$), spread z uwzgledniona prowizja (sredni w dzien) EU - 1,2 ; EC - 1,7 ; UCHF - 1,7 ; UCAD - 2,5 ; dobra reputacja, ...
Ale chyba znam twoja odpowiedz. W MBT (ECN) ten system po prostu nie dziala. Wiec czy nie jest tak, ze poprostu wykorzystujesz mechanizmy MT4 do zarabiania na niestniejacych warunkach na rynku ? Mechanizm ten to wejscie po cenie Market z poslizgiem 0 lub odrzucenie zlecenia - tak chyba sie nie da u zadnego ECN. Choc w MBT pewnie mozna by to zasymulowac poprzez zlecenie STOP z LIMITEM.
Moze to nie jest dziwne, ze TDFX sie "wkurzylo", bo jesli przekazuja zlecenia "gdzies tam" (tak jak ECN), a tam tych warunkow nie ma, to traci TDFX. Teraz pytanie co to ten STP ? Moze przekazuja bezsposrednio na rynek z pewna dokladnoscia - 5 - 10 sekund, a nie tak jak MM wedlug uznania....

A wlasciwie najważniejszą informacją jest to czy pozwolili ci wyplacic zariobione pieniadze?

Pozdrawiam

kubek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubek »

Pieniadze byly wyplacone bez zadnego problemu :).

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

paviko pisze:Czemu nie sprobowac z ECN np. w MBT?
Hmmm pewnie temu, że platformy MBT nie da się tak łatwo oprogramować, a na MT4 mają już gorsze warunki... Zapewne też nie bez znaczenia jest czas egzekucji zleceń....
paviko pisze:Moze to nie jest dziwne, ze TDFX sie "wkurzylo", bo jesli przekazuja zlecenia "gdzies tam" (tak jak ECN), a tam tych warunkow nie ma, to traci TDFX
A jakimż to sposobem traci skro oni wszystko przekazują dalej a zarabiają na prowizji (zapewne ukrytej w spreadzie) ? Jak warunków nie ma to transakcja nie dochodzi do skutku - jak więc mogą tracić ?
Chyba że to takie "inne" STP ......
Green
Obrazek
Obrazek

Dakhr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Dakhr »

Nic tak mnie nie wkurza, kiedy broker probuje robic z kogos durnia.
Typowa linia "obrony" brokera:

1.wmowic klientowi ,ze nie umie programowac.
2.odeslac z problemem do osob "trzecich" ,najczesciej producenta MT.
3.jezeli trzecia strona stwierdza ze wszystko jest ok patrz pkt 1.

Proba dyskusji z takim brokerem jest bez sensu ,ale blokowanie konta klienta to juz jest szczyt, podajac za argument "skladanie zlecen po nie istniejacej cenie" ,gdy jak wynika z kodu te zlecenia sa po cenach "Bid", "Ask" czyli cenach ewidentnie dostarczonych przez brokera.Po za tym moge sobie wysylac zlecenia po jakiej cenie mi sie spodoba i takie zlecenie po prostu bedzie odrzucane Error 129 Invalid Price i nie zostanie zrealizowane .
Tak wiec szanowny: Ta Da Da Awful Ltd. na tym forum sa ludzie inteligentni i nie dadza sobie wciskac kitu.

Dodano po 13 minutach:
green7 pisze:
Ale jakże to ? Jakaś osoba potwierdza zlecenia Andrzeja ? Przecież to DD a nie STP !

I jak wytłumaczyć to:
2010.06.01 15:40:17 '10003413': instant buy 0.05 EURUSD at 1.22170 sl: 1.22090 tp: 1.22440 (1.22140 / 1.22170)
2010.06.01 15:40:17 '112204': request from '10003413' (buy 0.05 EURUSD at 1.22170 sl: 1.22090 tp: 1.22440)
2010.06.01 15:40:17 '112204': confirm '10003413' buy 0.05 EURUSD at 1.22170 sl: 1.22090 tp: 1.22440 (1.22160 / 1.22190)
Mamy tu zlecenie Andrzeja i reakcję "osoby" nadzorującej system. Ta reakcja to potwierdzenie zlecenia. Zaiste osoba ta musi dysponować świetnym refleksem jeśli jest w stanie potwierdzać zlecenia Andrzeja w czasie poniżej 1 sekundy !
Jak dobrze poszukać w logu i jeśli Andrzej daje slippage to zakładam się, że trafi się sytuacja gdy "osoba" w ciągu sekundy zdąży potwierdzić zlecenie i jeszcze zmodyfikować jego cenę (poślizg). Szybkich pracowników zatrudniacie .....

I dlaczego "osoba" potwierdza również modyfikację TP/SL dla już otwartych zleceń ? Przecież to bez sensu ....

Nalezy tu jeszcze ,dodac ze ta "osoba" nadzorujaca system ma w ciagu tej sekundy 50 albo 100 zlecen od innych klientow, ehh tez chcial bym miec taki refleks :P Chyba ze zatrudniaja pare setek nadludzi, dla kazdego klienta osobno.Co daje takie koszty, ze na pewno nie da sie takiego interesu prowadzic uczciwie :lol:
Absurd goni absurd.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

problem jest wiekszy i nie dotyczy tylko tego brokera( choc ten jest szczegolnie bezczelny)

tak jak pisal Reptile tez uwazam ze STP to sciema, niczym nie rozni sie od zwyklego mm. chodzi o to ze mt4 jest slabym oprogramowaniem i z samego dzialalanie tego softu wynikaja opoznienia ktore automaty takie jak greena czy andrzeja sa w stanie wykorzystac i takie systemy to prawdziwe grale patrz konkurs xtb wygrany przez greena, tylko ze opieraja sie one na jakims wspanialym algorytmie przewidujacym zmiany na rynku tylko na porownaniu ceny z tym samym zrodlem badz rownie szybkim co broker mt4, czyli green ma w tym samym czasie cene co broker z tym ze broker jakas nakladka musi ja jeszcze wrzucic do systemu mt4 :D w ten sposob ea greena ma cene wczesniej niz jest ona w MT4, jesli jest spory ruch wiekszy od spreadu to jest to zysk bez ryzyka

mam nadzieje panowie ze sie nie obrazicie za uzycie waszych automatow jako przykladu

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Tu chodzi o tą kwestię..
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 707#469707
http://www.forex-nawigator.biz/dyskusje ... 702#469702

Nie opoznienie tylko manipulowanie cena.. sami ja nadaja.. a pozniej tych co zarobili wytna po rzekomo nierynkowych .. poszedlbys do takiego brokera z kalachem nie rzadko..

Rewolucyjny był ostanio pewien broker cypryjski :lol:
Co miesiac na histori robil korekte.. balance - 600$ comment:support

Dopiero po 3 sie skaplem ze takie tam mi robia..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ