TadawulFx

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
2
10%
Poza paroma minusami są ok
1
5%
Przeciętny
2
10%
Mają wiele wad
2
10%
Stanowczo odradzam
13
65%

Liczba głosów: 20

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

to jest funkcja odpowiedzialna za skladanie zlecen mojego experta :

Kod: Zaznacz cały

void send(int cmd,int i)
{
   if (AccountBalance()<Balance) return;
   double price;
   double minimum = Stop+Slippage;
   if (StopLoss  <minimum) StopLoss  =minimum;
   if (TakeProfit<minimum) TakeProfit=minimum;
   double sl;
   double tp;
   color kolor;
   if (cmd==OP_BUY)
   {
      price=Ask;
      sl = Bid-StopLoss  *Point_;
      tp = Bid+TakeProfit*Point_;
      kolor=Blue;
   }
   if (cmd==OP_SELL)
   {
      price=Bid;
      sl = Ask+StopLoss  *Point_;
      tp = Ask-TakeProfit*Point_;
      kolor=Red;
   }
   RefreshRates();
   if (GlobalVariableGet("send")!=0) return;
   if (price!=Bid && price!=Ask) { Print("Invalid Price");return;}
   Print("Send");
   int sendtime = TimeLocal();
   GlobalVariableSet("send",Send);
   int ticket = OrderSend(Symbol(),cmd,lots(i),price,Slippage,sl,tp,"",Magic,0,kolor);
   if (ticket>0) 
   {
      GlobalVariableSet(Symbol(),1);
      Sleep(1000);
      RefreshRates();
   }
   if (GlobalVariableGet("send")==Send) GlobalVariableSet("send",0);
   int error = GetLastError();
   if (error!=146)Print("Czas "+(TimeLocal()-sendtime)+"  "+Symbol());
   if ((TimeLocal()-sendtime)>50) Alert("Dealing Desk !?!?!?");
   if (ticket<0) Print("Open "+error);
}
prosze mi wskazac w ktorym miejscu uzywam nie istniejacego kwotowania .....
wyslalem ta funkcje o jakis czas temu do Was i nadal nie otrzymalem odpowiedzi
bo z tej funkcji wynika to ze to nie moj expert skalda zlecenia po nie istniejacych kwotowaniach tylko Wy oferujecie nie istniejace kwotwania ponieważ ja wysyłam zlecenia po tym co oferujecie a nie po wyimaginowanych kwotowaniach ...
z poważaniem Pierz Andrzej
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Pierz Andrzej pisze:system generuje dosyć dużą ilość sygnałów ..... nie zawsze jednak udaje się wejść po cenie której chciałem i dostaje requote ...
Ostry skalp ?
Konto zamknięte?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

reptile pisze:
Pierz Andrzej pisze:system generuje dosyć dużą ilość sygnałów ..... nie zawsze jednak udaje się wejść po cenie której chciałem i dostaje requote ...
Ostry skalp ?
Konto zamknięte?
sa ostrzejsze scalpy :) .......
Sl - minimalny jaki oferuje broker na danej walucie
TP-50 pips
TS-1 pips
Taaa konto zostalo wylaczone .....

pzdr Andrzej

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Pierz Andrzej pisze:bo z tej funkcji wynika to ze to nie moj expert skalda zlecenia po nie istniejacych kwotowaniach tylko Wy oferujecie nie istniejace kwotwania ponieważ ja wysyłam zlecenia po tym co oferujecie a nie po wyimaginowanych kwotowaniach ...
tak samo pomyślałem, przecież znana praktyka..
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 807#191807 :D
Pierz Andrzej pisze: Taaa konto zostalo wylaczone .....
widziałem chyba efekty tego ea wiec nie mam pytań :lol:
MMaker to nie bankomat :wink:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

reptile pisze:MMaker to nie bankomat
tyle że TadawulFx jest brokerem STP ??? .....

pzdr Andrzej
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Pierz Andrzej pisze: tyle że TadawulFx jest brokerem STP ??? .....
A czego wymagasz lub oczekujesz od STP ? Używanie tej nazwy nie jest wg mnie uprawnione. Jest to tylko chłytem. Nie ma człowieka jest algorytm.

Powtórzę więc pytanie
reptile pisze:TadawulFx Ltd. napisał:
TDFX stosuje model STP do realizacji zlecen klientow.

Na czym polega ten model STP?

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

reptile pisze:A czego wymagasz lub oczekujesz od STP ? Używanie tej nazwy nie jest wg mnie uprawnione. Jest to tylko chłytem. Nie ma człowieka jest algorytm.
ze nie stosuja zadnego typu DD ani recznego ani automatycznego ....
poprostu odbieraja moje zlecenia i przekazuja na rynek miedzybankowy :)

baaardzo zadko zdazalo sie u nich ze zapytania szly dluzej niz 5sekund ..... co u brokerwo MM bylo czeste :) ... i dluzsze nawet po kilkadziesiat sekund

wiec pod tym wzgeldem nie moge niczego im zarzucic :) .. realizacje maja naprade ok ....

pzdr Andrzej

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Dziś cały dzień będzie więc spiskowy :D

A moja teoria spiskowa jest jak na rysunku z linka, ponieważ klienci obrazili się na Virtual Plugina to MQ lobbowany przez brokerów z Rosji i Chin oraz Satanów Zjednoczonych razem wymyślili nową nazwę dla udoskonalonego ala VP- nazywając STP i teraz klienci lgną jeszcze bardziej. :D
Fajnie brzmi, dobrze zareklamowane, tajemnicze hehe .. Straight Through Processor
Pierz Andrzej pisze:ze nie stosuja zadnego typu DD ani recznego ani automatycznego ....
poprostu odbieraja moje zlecenia i przekazuja na rynek miedzybankowy Smile
to na czym ma zarabiać ten model ?
niemiedzybankowe ceny zleceń na rynku międzybankowym ?

Pytanie zagadka, która cena z Interbanku jest ceną z Interbanku gdy jest ich z 20 w tym samym czasie różnych?

* Interbank nie międzybank - ceny międzybankowe dotyczą instrumentów międzybankowych niedostępnych dla niebankowych profili klientów.

* Interbank dla Interbanku - ceny nie są jednakowe (każdy bank może wystawić swoją ofertę i przyjąć dla siebie inne) więc mógłbyś dostać niekorzystną dla siebie gdyby wybierał ją automat zamiast Ciebie i taką dostajesz :D

Jaka jest relacja Międzybank <> InterbankFX <> ECN(OTC) <>MM(OTC-Lite) ?
Pierz Andrzej pisze:baaardzo zadko zdazalo sie u nich ze zapytania szly dluzej niz 5sekund ..... co u brokerwo MM bylo czeste
Zautomatyzowanie DD to napewno plus, ale wg mnie to broker zyskał lepsze narzędzie do zarządzania ryzykiem a trader (klient) niekoniecznie lepsze warunki.

Ale może TadawulFx Ltd. nam wyjaśni jak to jest i ew. wyprowadzi z błędu. :roll:

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
TadawulFx Ltd. pisze: W zwiazku ze stosowaniem przez Pana niedozwolonej praktyki, jako firma nie mielismy innego wyjscia, jak tylko zablokowac Panskie konto
Pozdrawiamy, Tadawul Fx
Znam Andrzeja od dłuższego czasu. Dyskutowaliśmy także nad tym problemem i praktycznie są dwie możliwości:
1. Albo MT4 ma jakiś błąd i przez to Tadawul FX widzi Off Quotes gdy EA Andrzeja wysyła zlecenie,
2. Ablo Tadawul FX nie chce już aby Andrzej zarabiał swoim robotem u nich.

Nie będę obstawiał, która możliwość jest bardziej prawdopodobna, jednak zastanawia mnie tylko jedna rzeczy.
Czy Tadawul FX może wyjaśnić jaki interes mógłby mieć Andrzej w tym, że jego robot będzie chciał otworzyć zlecenia po nieistniejących cenach?
Przecież truje się już z wami od ponad miesiąca. Przez ten czas wymieniliście między sobą "tonę" maili. Wy upieracie się, że jego robot wysyła zlecenia Off Quotes, a on już nie ma poprostu pomysłu jak może Wam udowodnić, że to nie jest prawdą. Bo jaki byłby w tym sens? Attack DDoS? Bez sensu. On chce zarabiać pieniądze, bo jego EA jest profitowy, a Wy mu to uniemożliwiliście. Tym bardziej, że Andrzej nic nie zmienił w kodzie i przez dłuższy okres czasu mógł tradować tym robotem bez problemów. Jak zaczął za dużo zarabiać, wtedy pojawił się błąd Off Quotes. Dziwne, nie sądzicie?

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dodano po 5 minutach:

Witam.
reptile pisze:Dziś cały dzień będzie więc spiskowy :D

A moja teoria spiskowa jest jak na rysunku z linka, ponieważ klienci obrazili się na Virtual Plugina to MQ lobbowany przez brokerów z Rosji i Chin oraz Satanów Zjednoczonych razem wymyślili nową nazwę dla udoskonalonego ala VP- nazywając STP i teraz klienci lgną jeszcze bardziej. :D
Fajnie brzmi, dobrze zareklamowane, tajemnicze hehe .. Straight Through Processor
Pierz Andrzej pisze:ze nie stosuja zadnego typu DD ani recznego ani automatycznego ....
poprostu odbieraja moje zlecenia i przekazuja na rynek miedzybankowy Smile
to na czym ma zarabiać ten model ?
niemiedzybankowe ceny zleceń na rynku międzybankowym ?

Pytanie zagadka, która cena z Interbanku jest ceną z Interbanku gdy jest ich z 20 w tym samym czasie różnych?

* Interbank nie międzybank - ceny międzybankowe dotyczą instrumentów międzybankowych niedostępnych dla niebankowych profili klientów.

* Interbank dla Interbanku - ceny nie są jednakowe (każdy bank może wystawić swoją ofertę i przyjąć dla siebie inne) więc mógłbyś dostać niekorzystną dla siebie gdyby wybierał ją automat zamiast Ciebie i taką dostajesz :D

Jaka jest relacja Międzybank <> InterbankFX <> ECN(OTC) <>MM(OTC-Lite) ?
Pierz Andrzej pisze:baaardzo zadko zdazalo sie u nich ze zapytania szly dluzej niz 5sekund ..... co u brokerwo MM bylo czeste
Zautomatyzowanie DD to napewno plus, ale wg mnie to broker zyskał lepsze narzędzie do zarządzania ryzykiem a trader (klient) niekoniecznie lepsze warunki.

Ale może TadawulFx Ltd. nam wyjaśni jak to jest i ew. wyprowadzi z błędu. :roll:
Zajebisty post Reptile !!! Oddaje całą prawdę.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

MaRCHeW pisze:Czy Tadawul FX może wyjaśnić jaki interes mógłby mieć Andrzej w tym, że jego robot będzie chciał otworzyć zlecenia po nieistniejących cenach?
mnie tez to zastanawia :D .... a tym bardziej ze nawet gdybym chcial wchodzic po nie istniejacych kwotowaniach to dostalbym Invalid Price ... a dwa to przeciez a ni ja nie zarabiam na zleceniach ktore nie weszly z powodu requotes czy jak twierdzi Tadawul offqutes ani oni nie traca ..... wiec jakąkrzywde robi moje ea ?? :)

pzdr Andrzej

Dodano po 22 minutach:
TadawulFx Ltd. pisze:Wszystkie strategie handlowych, w tym hedging i skalpowanie i również wszystkie rodzaje EA są dozwolone bez żadnych ograniczeń.
no wychodzi na to ze nie wszystkie :) ...........

pzdr Andrzej
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

ODPOWIEDZ