FIBONACCI SCALPING presented by Mikaelion

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
LesioS
Gaduła
Gaduła

Re: Free trade

Nieprzeczytany post autor: LesioS »

michaelion pisze:Jeżeli chodzi o sl to ustawiamy go na końcu świecy która przebija nasz poziom, następnie przesuwamy go razem z następną świecą w ten sposób ograniczamy ryzyko i dlatego właśnie ta metoda jest taka skuteczna.
michaelion pisze:Co do trailing stopa to mam mieszane uczucia i staram się go nie używać ponieważ w 80% przypadków trade zamyka sie na zero, a przy tej strategii liczy się konkretny target .

No to w takim razie jak to dokładnie rozumieć?

BTW: Fractals generuje dokładnie takie same sygnały jak Demark...
Gdyby ciężka praca prowadziła do bogactwa, to najbogatsi byliby niewolnicy.
Musisz wiedzieć, czego chcesz, wierzyć, że to osiągniesz i działać, by to zrealizować.
Najbardziej niebezpieczna broń na Ziemi: ludzki mózg...

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

maly OT na temat Bobokusa

metoda Bobokusa ewoluowała wraz z czasem. generalnie zakładała prostotę zagrywki, fibo użyte w nazwie to raczej tylko taki wabik, bo tak naprawdę poziomy można wyznaczać i w inny sposób, niekoniecznie muszą tu być liczby fibo (mowie o oryginalnej koncepcji, a nie metodzie Mikaeliona - bo tu tez tego fibo nie za wiele). co do samej postaci <wynalazcy> metody Bobokusa to jest sporo krytycznych uwag. no cóż, znamy to tez i z naszego forum :mrgreen: . jednakże wszelkie wątpliwości możemy rozwiać za 150$/m-c, rejestrując się w programie jego treningów. ciekawym zagadnieniem jakie poruszał jest kwestia dopasowania się do rynku, czy sensownego zarządzania kapitałem. nie ukrywał ze jego metoda może prowadzić do 10 SL z rzędu (tak jak i każda w sumie). nie oceniam ani jednej, ani drugiej metody. jednakże są ta bardzo uznaniowe rodzaje gry, co oznacza ze każdy stosujący je może mieć diametralnie różne wyniki. trzeba po prostu wiedzieć kiedy ja stosować, na jakich swingach. no i
michaelion pisze: Jeżeli chodzi o sl to ustawiamy go na końcu świecy która przebija nasz poziom, następnie przesuwamy go razem z następną świecą w ten sposób ograniczamy ryzyko i dlatego właśnie ta metoda jest taka skuteczna.
to naprawdę trudne, bo co gdy cena uderzy w poziom, a open było niewiele poniżej? liczyć na to ze weszliśmy w impuls, czy raczej dać więcej miejsca na SL w takich przypadkach?

pozdrawiam

PS:

pierwszy post bobokusa z FF, z filmikami z YT (jest ich więcej w sieci)

http://www.forexfactory.com/showpost.ph ... ostcount=1

i jego www:

www.bobokus.com
Money Never Sleeps

michaelion
Stały bywalec
Stały bywalec

FAQ 2

Nieprzeczytany post autor: michaelion »

"Jeżeli chodzi o sl to ustawiamy go na końcu świecy która przebija nasz poziom, następnie przesuwamy go razem z następną świecą w ten sposób ograniczamy ryzyko i dlatego właśnie ta metoda jest taka skuteczna." - prawidłowa zasada.

"to naprawdę trudne, bo co gdy cena uderzy w poziom, a open było niewiele poniżej? liczyć na to ze weszliśmy w impuls, czy raczej dać więcej miejsca na SL w takich przypadkach? " - zasady to zasady jeżeli je zmienisz to jest już całkiem coś innego.. SL zawsze na końcu świecy przebijającej swing high - ocena tego czy wchodzimy w transakcję czy ryzyko nie jest zbyt duże pozostaje do osoby samego Tradera.

Co do opinii na temat Traderów (Bobokusa, TRO.. etc.) to są różne zarówno dobre jak i złe - jeżeli sami nie przetestujemy metody to nie możemy stwierdzać czy coś jest złe tak samo jak nie możemy stwierdzać że coś jest dobre po paru udanych transakcjach. Z reguły większość "zaczynających traderów albo tych którzy szukają wiadomego świętego Graala" po 2-3 złych transakcjach stwierdza że metoda jest nieskuteczna. Osobiście uważam że większość metod jest dobrych tylko trzeba metodę dobrać do Tradera i trzymać jej się cały czas a nie skakać z "kwiatka na kwiatek" bo w większości przypadków to doprowadza do masakry na koncie...

silent

Nieprzeczytany post autor: silent »

panowie jest jakas wtyczka ktora bedzie mi ,,krzyczec"
gdy tylko wyskoczy nowy swing ?

przydalo by sie gdy mam co innego do roboty
ustawic na full glosniki i odrazu wiadomo ze mozna ustawic cos na przyszlosc i czekac ;)

ODPOWIEDZ