TadawulFx
No jestem bardzo ciekaw odpowiedzi przedstawiciela brokera .....
Jeśli użytkownikowi zdarza się wysłać zlecenie po nie istniejącej cenie to jakiż to kłopot zwłaszcza dla brokera STP który w sumie teoretycznie nie jest stroną transakcji? Co się stanie jeśli będę usilnie starał się kupić EURUSD po "cenie z kosmosu" powiedzmy 3.0 ?? Czy po kilku takich próbach mogę się spodziewać blokady konta ? Na jakiej to podstawie ? Punkt regulaminu bym poprosił ....
Kod experta jak dla mnie wygląda całkiem ok i nie wiem co jeszcze można by zrobić by używać "rzeczywistych cen" - no ale chętnie się dowiem .....
Jeśli użytkownikowi zdarza się wysłać zlecenie po nie istniejącej cenie to jakiż to kłopot zwłaszcza dla brokera STP który w sumie teoretycznie nie jest stroną transakcji? Co się stanie jeśli będę usilnie starał się kupić EURUSD po "cenie z kosmosu" powiedzmy 3.0 ?? Czy po kilku takich próbach mogę się spodziewać blokady konta ? Na jakiej to podstawie ? Punkt regulaminu bym poprosił ....
Kod experta jak dla mnie wygląda całkiem ok i nie wiem co jeszcze można by zrobić by używać "rzeczywistych cen" - no ale chętnie się dowiem .....
-
- Bywalec
"prosze mi wskazac w ktorym miejscu uzywam nie istniejacego kwotowania ..... " rozmawialismy z Panem Andrzejem na ten temat. Tadawul Fx nie jest autorem tego programu i nie moze "wskazywac" na przyczyne bledow. Osoba, ktora napisala ten program, powinna sie tym zajac. Proponowalam Panu Andrzejowi, zeby kontaktowal sie z MetaQuotes, moze oni byliby w stanie udzielic Mu odpowiedzi, dlaczego Jego program usiluje handlowac po nie istniejacych cenach. Broker nie ma dostepu do EA; kazdy EA dziala tylko na koncie klienta. broker nie ma zadnego wplywu na to, jak robot dziala, nie moze go wylaczyc ani wlaczyc ani zmienic ustawien.
Dodano po 11 minutach:
"bo z tej funkcji wynika to ze to nie moj expert skalda zlecenia po nie istniejacych kwotowaniach tylko Wy oferujecie nie istniejace kwotwania ponieważ ja wysyłam zlecenia po tym co oferujecie a nie po wyimaginowanych kwotowaniach"; zgodnie z prawem ta sama cena (to samo kwotowanie) jest oferowane wszystkim klientom handlujacym w danej chwili. Nie ma technicznej mozliwosci manipulacji kwotowan dla jednego klienta lub jednej grupy klientow, co oznacza, ze kwotujac nieprawidlowe ceny Panu Andrzejowi, oferujemy je rowniez kilkuset lub kilku(nastu) tysiacom innych traderow, ktorzy handluja w tym samym czasie. Potencjalny skutek takich dzialan, gdyby byly mozliwe to kilka(nascie) tysiecy skarg do Nadzoru Finansowego. A przyczyny? Dlaczego mielibysmy to robic? Przeciez byloby to dzialanie wbrew interesom Firmy!
Dodano po 11 minutach:
"bo z tej funkcji wynika to ze to nie moj expert skalda zlecenia po nie istniejacych kwotowaniach tylko Wy oferujecie nie istniejace kwotwania ponieważ ja wysyłam zlecenia po tym co oferujecie a nie po wyimaginowanych kwotowaniach"; zgodnie z prawem ta sama cena (to samo kwotowanie) jest oferowane wszystkim klientom handlujacym w danej chwili. Nie ma technicznej mozliwosci manipulacji kwotowan dla jednego klienta lub jednej grupy klientow, co oznacza, ze kwotujac nieprawidlowe ceny Panu Andrzejowi, oferujemy je rowniez kilkuset lub kilku(nastu) tysiacom innych traderow, ktorzy handluja w tym samym czasie. Potencjalny skutek takich dzialan, gdyby byly mozliwe to kilka(nascie) tysiecy skarg do Nadzoru Finansowego. A przyczyny? Dlaczego mielibysmy to robic? Przeciez byloby to dzialanie wbrew interesom Firmy!
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
witam
jak juz wspomnialem autorem experta jestem ja
...
i wyslalem funkcje ktora skalda zlecenia i z ktorej jasno wynika ze automat skalda zlecenia po Waszych cenach :
Bid i Ask
wiec dalej sie bede upieral przy swoim ze moj autoamat wysyla zlecenia po istniejcych cenach ktore sa przez Was oferowane ...
pzdr Andrzej
jak juz wspomnialem autorem experta jestem ja

i wyslalem funkcje ktora skalda zlecenia i z ktorej jasno wynika ze automat skalda zlecenia po Waszych cenach :
Bid i Ask
wiec dalej sie bede upieral przy swoim ze moj autoamat wysyla zlecenia po istniejcych cenach ktore sa przez Was oferowane ...

pzdr Andrzej
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
-
- Bywalec
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
Pani Magdaleno niech Pani mnie zrozumie
.. gdybym faktycznie nie znal kodu i nie wiedział o co w nim chodzi nawet bym sie nie upierał
....
ale proszę zrozumieć mnie ...
dam przykład moj automat che zlozyc zlecenie Sell :
wiec odswieza kwotowania za pomoca zmiennej ca aby miec pewnosc ze kwotowanie jest aktualne
i wysyla zlecenia po zmiennej - ktora odpowniada za kwotowanie brokera w danym momencie ....
otrzymuje Requote - co oznacza ze zanim zlecenie przez Wasz serwer zostało przyjęte cena zdazyla sie zmienic ......
a Pani twierdzi że ja wysyłam zlecenia po nie istniejacych kwotowaniach ....
jakim sposobem skoro wysyłane zlecenia są po kwotowaniach ktore w danym momencie są oferowane przez Wasza platformę ??
naprawde proszę aby Wasz informatyk sprawdził tą funkcje i wskazał miejsce w ktorym cena może być inna niz Wasza ....
pzdr Andrzej
Dodano po 13 minutach:
.....
ja w mieijscach w ktorych Pani twierdzi ze mam OffQoutes ... mam błąd Requote ...
pzdr Andrzej

ale proszę zrozumieć mnie ...
dam przykład moj automat che zlozyc zlecenie Sell :
wiec odswieza kwotowania za pomoca zmiennej
Kod: Zaznacz cały
RefreshRates();
i wysyla zlecenia po zmiennej
Kod: Zaznacz cały
Bid
otrzymuje Requote - co oznacza ze zanim zlecenie przez Wasz serwer zostało przyjęte cena zdazyla sie zmienic ......
a Pani twierdzi że ja wysyłam zlecenia po nie istniejacych kwotowaniach ....
jakim sposobem skoro wysyłane zlecenia są po kwotowaniach ktore w danym momencie są oferowane przez Wasza platformę ??
naprawde proszę aby Wasz informatyk sprawdził tą funkcje i wskazał miejsce w ktorym cena może być inna niz Wasza ....
pzdr Andrzej
Dodano po 13 minutach:
no wlasnie z mojego journalu wynika tez co innegoTadawulFx Ltd. pisze:Z journalu, ktory Panu przeslalam wynika cos zupelnie innego.

ja w mieijscach w ktorych Pani twierdzi ze mam OffQoutes ... mam błąd Requote ...
pzdr Andrzej
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Przecież tu ewidentnie widać że wina leży albo po stronie brokera albo po stronie oprogramowania. Kolega Pierz Andrzej robi tak jak jest w dokumentacji, nie da się inaczej zrealizować zlecenia z automatu jak poznać aktualną cenę (wspomniana funkcja RefreshRates()) i wysłać po zwróconej przez serwer cenie. Nie ma innej technicznej możliwości wykonania tego.
Skoro jedna i druga strona czuje się bez winy (kolegę rozumiem bo programuję sporo i taki sposób postępowania jest prawidłowy) to może jest trzecie strona i niech broker zgłosi się do metaquotes, albo niech oni wyjaśnią gdzie jest błąd, albo niech rozstrzygną kto ma rację (choć rację tu ewidentnie ma pan Andrzej).
Skoro jedna i druga strona czuje się bez winy (kolegę rozumiem bo programuję sporo i taki sposób postępowania jest prawidłowy) to może jest trzecie strona i niech broker zgłosi się do metaquotes, albo niech oni wyjaśnią gdzie jest błąd, albo niech rozstrzygną kto ma rację (choć rację tu ewidentnie ma pan Andrzej).
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
-
- Bywalec
Panie Andrzeju, nasi informatycy nie moga sie zajmowac programem, ktory nie jest nasza wlasnoscia. Poniewaz rozmawialismy o tej mozliwosci, kontaktowalismy sie z naszym prawnikiem ,ktory taka syuacje wykluczyl.
Mowiac obrazowo: czy gdyby kupil Pan samochod marki X i mial z nim problemy, czy poszedlby Pan do servisu marki Y i poprosil o przeglad?
Podobna sytuacja, to nie jest nasz program, nie kontrolujemy go, nie wiemy dlaczego tak sie dzieje, ze wysyla Pan off-quotes. Ale tak sie dzieje. Moze poprosi Pan niezaleznego programiste, by to sprawdzil? Przeciez moglo sie zdarzyc, ze cos Pan przeoczyl? Na ogol nie widzimy wlasnych bledow, ani jezykowych any w rachunkach ani tych zyciowych
Raz jeszcze musze podkreslic, ze nie manipulujemy kwotami i nie jest w naszym interesie tracic klienta.
Uwaza Pan, ze zablokowalismy Pana konto, bo "zarabial Pan i brokerowi to sie nie podobalo". To mija sie z prawda, gdyby tak bylo, nie usilowalibysmy sie z Panem porozumiec, i to wielokrotnie. Moze mi Pan rowniez wierzyc, ze klienci, ktorzy nie uzywaja EA, na ogol zarabiaja wiecej (nic nie zastapi doswiadczonego tradera, ktory na biezaco analizuje sytuacje na rynku i biezace wydarzenia).
Mowiac obrazowo: czy gdyby kupil Pan samochod marki X i mial z nim problemy, czy poszedlby Pan do servisu marki Y i poprosil o przeglad?
Podobna sytuacja, to nie jest nasz program, nie kontrolujemy go, nie wiemy dlaczego tak sie dzieje, ze wysyla Pan off-quotes. Ale tak sie dzieje. Moze poprosi Pan niezaleznego programiste, by to sprawdzil? Przeciez moglo sie zdarzyc, ze cos Pan przeoczyl? Na ogol nie widzimy wlasnych bledow, ani jezykowych any w rachunkach ani tych zyciowych

Raz jeszcze musze podkreslic, ze nie manipulujemy kwotami i nie jest w naszym interesie tracic klienta.
Uwaza Pan, ze zablokowalismy Pana konto, bo "zarabial Pan i brokerowi to sie nie podobalo". To mija sie z prawda, gdyby tak bylo, nie usilowalibysmy sie z Panem porozumiec, i to wielokrotnie. Moze mi Pan rowniez wierzyc, ze klienci, ktorzy nie uzywaja EA, na ogol zarabiaja wiecej (nic nie zastapi doswiadczonego tradera, ktory na biezaco analizuje sytuacje na rynku i biezace wydarzenia).
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
no raczej nieTadawulFx Ltd. pisze:Mowiac obrazowo: czy gdyby kupil Pan samochod marki X i mial z nim problemy, czy poszedlby Pan do servisu marki Y i poprosil o przeglad?

juz ma Pani potwierdzenie powyzej kilku programistow ze funkcja jest ok ....TadawulFx Ltd. pisze:Moze poprosi Pan niezaleznego programiste, by to sprawdzil?
ale wracajac do OffQuotes

proszę mi jescze powiedzieć jakie straty ponosi broker ze moje ea wysyła zlecenia po nie istniejących kwotowaniach ??
pzdr Andrzej
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE
-
- Bywalec
Problemy z dostawcami plynnosci!
Dodano po 3 minutach:
Z calym szacunkiem, znajomi z forum nie sa "niezaleznymi programistami", to powinien byc ktos trzeci.
W przypadku silnika: bez niego raczej trudno uzywac samochodu do jazdy
. Natomiast MT4 dziala bez EA. EA jest funkcja dodatkowa a nie podstawowym wyposazeniem systemu.
Dodano po 3 minutach:
Z calym szacunkiem, znajomi z forum nie sa "niezaleznymi programistami", to powinien byc ktos trzeci.
W przypadku silnika: bez niego raczej trudno uzywac samochodu do jazdy