PS. Obstawiam spadek kursu w oklice 116,30, może 116,20. Jak myślicie?
a pomyśl dlaczego tak często rynek nie reaguje na dobre/złe infiormacje z danego kraju albo nawet idzie w odwrotnym kierunku ??hę?? a no dlatego że wszystko jest w "cenach"??na długo zanim się pojawi wynik danego wskaźnika czy indexuPilon pisze:Witam, inflacja GDP w Japonii chyba rozczarowała? Wynik niższy od prognz, ale mimo to kurs spada. Wydaje mi się, że rynek powinien przejść obok takiego info raczej obojętnie, ale... w świetle rozmów nt. umocnienia jena taka informacja może się okazać ważna, zwiększa to bowiem prawdopodobienstwo podniesienia wartości waluty. Czy dobrze ozumuję, czy też piszę brednie (druga bezsenna noc)?
PS. Obstawiam spadek kursu w oklice 116,30, może 116,20. Jak myślicie?
witamAbove pisze:Ludzie czegoś nie rozumiem.
Mam SELL na USD/JPY od wczoraj i cały czas jestem w strachu. Poraz kolejny słyszało się dzisiaj o "Zapowiedź rychłej podwyżki stóp w Japonii, jen wciąż droższy". Wciąż droższy...ale wykres idzie do góry. Czyżby takie lekki wzmocnienie dolara miało większy wpływ na Jena który staje się droższy w świetle zapowiedzi naokrągło podwyżek stóp?
Czy osiągnie w końcu 114.00? Bo S/L mam na 115.60...
Ok Jen drożeje, niebawem podwyżka stóp pewna ale ten dolar...w piątek ważne dane będą...
Jak to będzie z tą parą w końcu? Dlaczego pomimo solidnego umacniania się Jena i jasnych przesłanek, wykres idzie w górę (bo co, bo dolar z powodu przeciętnych przesłanek umocnił się?)