właśnie oto chodzi jak to osiągnąć kiedy ciągłe stratyjasonbourne pisze:Więcej spokoju, luzu, a wtedy naprawdę wszystko idzie lepiej
Kozetka - dlaczego nie zarabiasz lub tracisz.. [Psycholgia]
moja choroba: ustawiam sl i tp ale jak np. wystrzeli jakas swieca w gore a pozniej zaczyna spadac to widzac ze jestem na "+" zamykam pozycje bo boje sie straty, nie patrzac na sl i tp
Czesto otwieram podobne pozycje na koncie wirtualnym i tam nie mam takiej przypadlosci, wiec jestem duzo wiecej na plus. 

Hohohoho ...
Człowiek wraca z urlopu z ciepłych południowych krajów bliskich kulturowo polandii i widzi, że temat rozkwitł niczym kwiat paproci w noc świętojańską
Reptile, dzięki za diagnozę. Nawet dość trafną muszę przyznać.
Sam z siebie natomiast polecam mały myk:
1. wyjedźcie na 2 tygodnie w cholerę dość daleko.
2. nie zabierajcie lapa, nie sprawdzajcie kursów, nie oglądajcie TiVi.
3. cieszcie się plażą, morzem, cykadami, lokalnym winem, partnerką (partnerem w przypadku Asi).
4. i wsio !
Zabawne, jak po powrocie z takiego 'resetu' pewne sprawy i rzeczy nabierają ostrości. Np. nasze działania na rynku. Naprawdę warto.
Pozdrawiam, J.
Ps. Nie krzyczcie na Asię! Uno: nie wypada. Secundo: jej podejście i teorie maja równie istotny wkład w podejście do rynku, czy zgadzamy się z nimi czy też nie. Różnorodność i różne sposoby myślenia to potencjalna inspiracja i siła, którą warto wykorzystać
Dodano po 4 minutach:

Człowiek wraca z urlopu z ciepłych południowych krajów bliskich kulturowo polandii i widzi, że temat rozkwitł niczym kwiat paproci w noc świętojańską

Reptile, dzięki za diagnozę. Nawet dość trafną muszę przyznać.
Sam z siebie natomiast polecam mały myk:
1. wyjedźcie na 2 tygodnie w cholerę dość daleko.
2. nie zabierajcie lapa, nie sprawdzajcie kursów, nie oglądajcie TiVi.
3. cieszcie się plażą, morzem, cykadami, lokalnym winem, partnerką (partnerem w przypadku Asi).
4. i wsio !
Zabawne, jak po powrocie z takiego 'resetu' pewne sprawy i rzeczy nabierają ostrości. Np. nasze działania na rynku. Naprawdę warto.
Pozdrawiam, J.
Ps. Nie krzyczcie na Asię! Uno: nie wypada. Secundo: jej podejście i teorie maja równie istotny wkład w podejście do rynku, czy zgadzamy się z nimi czy też nie. Różnorodność i różne sposoby myślenia to potencjalna inspiracja i siła, którą warto wykorzystać

Dodano po 4 minutach:
Ano właśnie, wszyscy o nich wiemy, doskonale je rozpoznajemy po czym ... pakujemy się po uszy co jakiś czas (później dziwiąc się własnej głupocie). ŻycieJesteś Wielki, wypunktowałeś wszystkie dokuczliwe zjawiska grożące małemu traderowi, na dobrą sprawę wszyscy o tym czytali, a i tak nieuchronnie popełniają te same błędy, msz trzeba być niezwykle stanowczym i zdyscyplinowanym aby ominąć "full of zasadzkas" Sad

Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.
Jeśli "chorujesz" na coś nietypowego to zapraszam... chętnie się dowiemy co to jest.. spróbujemy nazwać, opiszemy itdNiceFox pisze:Ale ta ankieta jest nie dla wszystkich Laughing

Przekwalifikowałem się z rzecznikaHikari pisze:@reptilek
masz cos wspolnego zawodowo z psychologia?

Przyznaj że ciężko zmienić przyzywczajenia i odejść od dotychczasowych schematów.chojnak pisze:Reptile, dzięki za diagnozę. Nawet dość trafną muszę przyznać.
Wypełnij formularz pacjenta będzie łatwiej.. zdiagnozowaćTimon pisze:moja choroba: ustawiam sl i tp ale jak np. wystrzeli jakas swieca w gore a pozniej zaczyna spadac to widzac ze jestem na "+" zamykam pozycje bo boje sie straty, nie patrzac na sl i tp n Czesto otwieram podobne pozycje na koncie wirtualnym i tam nie mam takiej przypadlosci, wiec jestem duzo wiecej na plus. Sad

Opowiedz też więcej o swojej grze i systemie.

Dodano po 1 minutach:
Możesz rozwinąć ?jasonbourne pisze:Moim zdaniem, brak zysku w Twoim wypadku nie jest kwestią (nie)losowości na rynku, lecz przede wszystkim konsekwencją Twojego (błędnego) stanu emocjonalnego.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Czas się przyznać 
1. Treder FX od września 2008 z tym że pierwszy rok lekkie zainteresowanie od wrzesień 2009 prawdziwa walka
Wiek 23 lata
Płeć M
W sumie to nie wiem co jest nie tak.
Do tej pory jedno konto real z którego zostało 30 % - tak działa brak zasad MM
Pierwszy okres to skakanie po systemach i szukanie Grala i chęć go znalezienia w tydzień
... no i przerwa
Teraz powrót na konto demo i wpajanie zasad MM i zasad PA.
Najgorsze to zawieranie emocjonalne transakcji bez dogłębnej analizy wszystko na szybko ...."już chce zarobić" ... teraz mogę powiedzieć że nauczyłem się czekać na dobry trejd i zawsze zgodnie z trendem do łapania noży na szczytach trzeba mieć dużo większe doświadczenie.
Drugie najgorsze to strach przed zawarciem transakcji na jakimś poziome a potem plucie w brodę " widzisz jak fajnie by profitowało".
Szlifuje na demo zasady MM ale na forum dużo się trąbi o nauce gry na kontach real.
Przerzucenie się potem z demo na real + emocje może się nie udać ;/
Dla mnie chyba nie ma recepty

1. Treder FX od września 2008 z tym że pierwszy rok lekkie zainteresowanie od wrzesień 2009 prawdziwa walka
Wiek 23 lata
Płeć M
W sumie to nie wiem co jest nie tak.
Do tej pory jedno konto real z którego zostało 30 % - tak działa brak zasad MM
Pierwszy okres to skakanie po systemach i szukanie Grala i chęć go znalezienia w tydzień

Teraz powrót na konto demo i wpajanie zasad MM i zasad PA.
Najgorsze to zawieranie emocjonalne transakcji bez dogłębnej analizy wszystko na szybko ...."już chce zarobić" ... teraz mogę powiedzieć że nauczyłem się czekać na dobry trejd i zawsze zgodnie z trendem do łapania noży na szczytach trzeba mieć dużo większe doświadczenie.
Drugie najgorsze to strach przed zawarciem transakcji na jakimś poziome a potem plucie w brodę " widzisz jak fajnie by profitowało".
Szlifuje na demo zasady MM ale na forum dużo się trąbi o nauce gry na kontach real.
Przerzucenie się potem z demo na real + emocje może się nie udać ;/
Dla mnie chyba nie ma recepty

Pacjent: kinder26
Pacjent: kinder26
Pkt. A, D, E, J
Dzień dobry ... proszę się rozluźnić ..
Zobacz jak napisałeś.
A wg mnie jesteś na dobrej drodze i znalazłeś lekarstwa, na niektóre choroby i dolegliwości.
Jak każdy pacjent bać może się tylko przewlekłości..
Fakt - demo to nie real i o ile demo trading może być pomocny, to oby nie był zgubny w tworzeniu nadmiernej pewności co do zysków uzyskiwanych przez przypadek i przypadkowe wejścia a nie konkretny plan i strategię.
Nie daj się nabierać na nijakie reklamy jakie ma np. go4x - myśl realnie i bądź realistą.
Przewlekły forex-owy kac - faza III4.Podejrzenie:
Jak w opisie pacjenta5.Rozpoznanie:
Pierwsza faza uzależnienia.6.Choroba:
Pkt. A, D, E, J
Jak w opisie pacjenta. Negatywne emocje związane z utrata dużej części depozytu.7.Diagnoza:
Stworzyć dobry plan inwestowania.8.Leczenie:
Jak w opisie pacjenta9.Skutki:
Jak w opisie pacjenta. Przewlekły forexowy kac - faza III, to wg mnie ten moment trzeźwienia od systemów i strategii. Przez upojonie tym wszystkim nie miałeś równowagi.10.Przyczyny:
Dzień dobry ... proszę się rozluźnić ..

Na wszystko chyba może być recepta, lepsza lub gorsza.kinder26 pisze:Dla mnie chyba nie ma recepty n
Zobacz jak napisałeś.
A wg mnie jesteś na dobrej drodze i znalazłeś lekarstwa, na niektóre choroby i dolegliwości.

Jak każdy pacjent bać może się tylko przewlekłości..

Fakt - demo to nie real i o ile demo trading może być pomocny, to oby nie był zgubny w tworzeniu nadmiernej pewności co do zysków uzyskiwanych przez przypadek i przypadkowe wejścia a nie konkretny plan i strategię.
Jeśli uwierzysz, że to nad czym pracowałeś przez ten czas było ciężką pracą i dobrym przygotowywaniem się to będzie może dobrze. Ale lepiej mieć takie argumenty jak ten, że wchodzę znów na real bo przeszedłem przygotowanie a nie bo mam znów coś do stracenia. Choć to tracenie jest przydatne żeby oswoić się ze stratami i związanymi z tym emocjami. Strach .. dziwne jest pisać o sercu, ale trzeba się uodparniać jeśli chce się osiągnąć sukces w panowaniu nad sobą. Jakieś koszty trzeba ponieść.kinder26 pisze:Przerzucenie się potem z demo na real + emocje może się nie udać ;/
Ty już chyba swoje odegrałeś. Upewnij się że twoje zarządzanie kapitałem ma ręce i nogi oraz że jest dla Ciebie. Jak już będziesz miał wartościowe argumenty że S lub L to graj real lub odrabiaj jeśli są jeszcze warunki z tych 30%.kinder26 pisze:Szlifuje na demo zasady MM ale na forum dużo się trąbi o nauce gry na kontach real.
Nie daj się nabierać na nijakie reklamy jakie ma np. go4x - myśl realnie i bądź realistą.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
ja mam inną chorobę
lubię ryzyko....
stan konta od początku roku 100% - 120 - 100 - 90 - 120 - 110 - 140 -120 - 160 - 60 teraz 80
często gram dużym zbyt dużą pozycją, jak widze piękny sygnał, tak przegrałem tyle ile .... ech,
ale nic nie dopłaciłem, nic też nie wypłaciłem, a do końca roku pół roku
lubię ryzyko....
stan konta od początku roku 100% - 120 - 100 - 90 - 120 - 110 - 140 -120 - 160 - 60 teraz 80
często gram dużym zbyt dużą pozycją, jak widze piękny sygnał, tak przegrałem tyle ile .... ech,
ale nic nie dopłaciłem, nic też nie wypłaciłem, a do końca roku pół roku

Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!