System Edźwina z dużym potencjałem:)

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Edźwin
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Edźwin »

pawelklos pisze:Edźwin - nie wygląda to za ciekawie :) - oceniam po obrazu - nie sprawdzałem wartości dla świeczek, ale gdybyś brał wszystkie trejdy gdzie narysowałeś strzałki to efekt na koniec dnia nie był by miły.

Może warto dodać to tego jeszcze coś do określenia trendu i wtedy brać jedynie wejścia zgodne z kierunkiem, ale jak idzie bokiem to i tak nie wiele pomoże :/
obrazek może być mylący, zlecenia są otwierane na sma5, wczoraj prócz jednego wejścia pod koniec dnia, wszystkie trejdy w liczbie dziesięciu odbiły się minimum w okolicach 10 pipsów na plus, jak na wczorajszy marazm rynkowy według mnie jest to całkiem dobry wynik, ale wiadomo, że każdy system ma gorsze dni,
tylko nie wiem czy dodatkowy wskaźnik trendu rozwiązał by cokolwiek, na trend boczny pewnie i tak by nic nie poradził a podczas większych ruchów w obie strony dawałby spóźnione sygnały do wejścia :?
Obrazek

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Looknij pm

Awatar użytkownika
Edźwin
Stały bywalec
Stały bywalec

Obrazek
dzisiaj 7 wejść minimum 10 pipsów na plusie, 1 wejście, które od raz poszło w przeciwnym kierunku i dwa sygnały do wejścia w okolicach publikacji danych (strzałka z krzyżykiem), jedno błędne, drugie średnie na jeża :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Edźwin
Stały bywalec
Stały bywalec

uważam, że do skalpingu system jest bardzo dobry, nie ma sensu dobierać do niego dodatkowego wskaźnika trendu bo ucinałby więcej dobrych wejść niż złych, poza tym przy tp 10 pips i sl 10 pips gra na dwa fronty daje bardzo dobre wynki
i nie jest to typowy skalping ponieważ nie gramy na m1 a na m5 i czas trzymania otwartej pozycji jest często powyżej 10 minut,
dzisiaj od 8:30, 8 wejść i wszystkie minimum na 10 pipsów na plus,
wczoraj 10 wejść, 8 minimum na 10 pipsów, jedno na -5 i jedno na -10,
zdarzają się gorsze dni ale serie na minus są krótsze niż na plus,
to tyle bez odbioru :D
Obrazek

ODPOWIEDZ