Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
P_Diddy
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: P_Diddy »

witam ma ktos moze wskaznik ktory pokazuje ilosc pipsow od zlozonego zlecenia do aktualnej ceny? lub wie jak on sie nazywa?

Awatar użytkownika
borysewicz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: borysewicz »

Bez wskaźnika też można :wink:

Jak masz MT4 to w terminalu tam gdzie masz otwarte zlecenia prawy klawisz myszy i wybierz wynik – w Punktach
Nie ma nic bardziej niezwykłego od przewidzenia czegoś co nie jest takie oczywiste.

Awatar użytkownika
popej30
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: popej30 »

popej30 pisze:W pełni funkcjonalnie działająca wersja aplikacji której głownym celem, a zarazem jedynym zadanie, jest odpytywanie o średni czas dostępu do serwera, czyli potoczne pingowanie.
Wyjaśnienie dla niekumatych ! ( bo widzę, że jest ich pełno)

Jak każdy wie podstawowym parametrem w inwestowaniu (zwłaszcza scalp) jest szybkość egzekucji. Na ten parametr składa się między innymi czas odpowiedzi serwera ( widzę, ze dla niektórych 400 ms a 15 ms to to samo ). Każdy broker posiada po kilka serwerów o różnych czasach dostępu na daną chwilę. Jak teraz określć który serwer ma najkrótszy czas dostępu ? - czyli jeden z parametrów egzekucji tak dla Nas istotny. Do tego służy ten program. Nie jest to żaden szpieg - jak niektórzy stwierdzają :-) - tylko mini aplikacja której JEDYNYM celem jest właśni odpytywanie serwerów o ich czas odpowiedzi.
W pierwszej zakładce (lista) należy wpisać adres (adresy) serwera (serwerów) które chcemy odpytywać.
W drugiej zakładce znajduje się pole z czasem wysyłania zapytania do serwera(ów).
Trzecia zakładka to nic innego jak autor tego softu - NIE JEST TO REKLAMA !
Każdy program czy aplikacja - wskaźnik - posiada autora. Tak samo jest i tutaj

swierzaq
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: swierzaq »

ma ktoś dodatek do MT4 w którym można z automatu otworzyć kilka (3-4) zleceń S lub L w z góry określonej odległości od siebie np co 20pips?

Thor89
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Thor89 »

Potrzebuje wskaźnika, który będzie mi pokazywał kolor ostatnich świec na wyznaczonym przeze mnie interwale.

swierzaq
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: swierzaq »

Thor89 pisze:Potrzebuje wskaźnika, który będzie mi pokazywał kolor ostatnich świec na wyznaczonym przeze mnie interwale.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Thor89
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Thor89 »

swierzaq pisze:
Thor89 pisze:Potrzebuje wskaźnika, który będzie mi pokazywał kolor ostatnich świec na wyznaczonym przeze mnie interwale.

Dziękuje ;)

Awatar użytkownika
Emde
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Emde »

Witam serdecznie,potrzebuję zwykłe ea-takie ,w którym moge ustawić 3 moving averages,z uwzględnieniem przesunięcia i trybu(shift i mode),w połączeniu z osc. stochastycznym,równiez z pełna opcją.Szukałem ale nie znalazłem,a te,które znalazłem,nie działaja.
dzięki wielkie,
emde

ps.daję też w czasówkach:)

krzys444
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: krzys444 »

czy ktos ma wskaznik jesli trend jest horyzontalny pokazujacy kupno i sprzedarz . oraz gdy trend zmienia sie w danym juz w kierunku , dziekuje za pomoc

Awatar użytkownika
FaRa0n
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: FaRa0n »

Czy spotkał się ktoś z Was ze wskaźnikiem, który pokazywałby częstotliwość występowania lokalnego ekstremum w danym przedziale czasowym? Przykładowo mamy wybrany period 50 i lokalne szczyty zaczynają powstawać coraz częściej, to wartość tego wskaźnika szłaby wtedy w gore. Będę wdzięczny za podanie nazwy wskaźnika jeśli takowy istnieje.

Zablokowany