Ciekawe wskaźniki do MT4
- borysewicz
- Stały bywalec
Wyjaśnienie dla niekumatych ! ( bo widzę, że jest ich pełno)popej30 pisze:W pełni funkcjonalnie działająca wersja aplikacji której głownym celem, a zarazem jedynym zadanie, jest odpytywanie o średni czas dostępu do serwera, czyli potoczne pingowanie.
Jak każdy wie podstawowym parametrem w inwestowaniu (zwłaszcza scalp) jest szybkość egzekucji. Na ten parametr składa się między innymi czas odpowiedzi serwera ( widzę, ze dla niektórych 400 ms a 15 ms to to samo ). Każdy broker posiada po kilka serwerów o różnych czasach dostępu na daną chwilę. Jak teraz określć który serwer ma najkrótszy czas dostępu ? - czyli jeden z parametrów egzekucji tak dla Nas istotny. Do tego służy ten program. Nie jest to żaden szpieg - jak niektórzy stwierdzają

W pierwszej zakładce (lista) należy wpisać adres (adresy) serwera (serwerów) które chcemy odpytywać.
W drugiej zakładce znajduje się pole z czasem wysyłania zapytania do serwera(ów).
Trzecia zakładka to nic innego jak autor tego softu - NIE JEST TO REKLAMA !
Każdy program czy aplikacja - wskaźnik - posiada autora. Tak samo jest i tutaj
Witam serdecznie,potrzebuję zwykłe ea-takie ,w którym moge ustawić 3 moving averages,z uwzględnieniem przesunięcia i trybu(shift i mode),w połączeniu z osc. stochastycznym,równiez z pełna opcją.Szukałem ale nie znalazłem,a te,które znalazłem,nie działaja.
dzięki wielkie,
emde
ps.daję też w czasówkach:)
dzięki wielkie,
emde
ps.daję też w czasówkach:)
Czy spotkał się ktoś z Was ze wskaźnikiem, który pokazywałby częstotliwość występowania lokalnego ekstremum w danym przedziale czasowym? Przykładowo mamy wybrany period 50 i lokalne szczyty zaczynają powstawać coraz częściej, to wartość tego wskaźnika szłaby wtedy w gore. Będę wdzięczny za podanie nazwy wskaźnika jeśli takowy istnieje.