Admiral Markets - Wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
6
17%
Poza paroma minusami są ok
16
44%
Przeciętny
9
25%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
3
8%

Liczba głosów: 36

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

oromek pisze:rzy pozycji 0.01 lota, jak użyjesz 100 pipsów SL to oznacza akceptację straty $10 czyli 5% kapitału
Z drugiej strony 100 pips to dość szeroki SL jeśli nie gra się długoterminowo... ;)
Dlatego też brokera trzeba dobierać pod swoje indywidualne potrzeby i możliwości wynikające z ograniczeń i strategii.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Admiral Markets
Sprawdź najnowszą ofertę Admiral Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

udamisie
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: udamisie »

Magic token o którym wcześniej pisałem - nikt z Was z tego nie korzystał??
http://www.magictoken.info/

WuKwas
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: WuKwas »

WoŁodia pisze:Witam,
Depozyt w dolarach, nie polecam wysokie koszty wypłaty. Zwróć na to uwagę, euro albo pln.
Pozdrawiam.
Użyłem dolara jako obrazu. Zależy mi na koncie zlotowkowym (czy też wpłatach i wyplatach w PLN), do tego chcę mieć łatwy kontakt z brokerem (językowy) a niestety, od czasu jak FXPRO podnieśli minimalny wkład to muszę sobie poszukać kogoś nowego...
I co ja mam zrobić, biedny mały miś?

oromek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: oromek »

raposo pisze:
oromek pisze:rzy pozycji 0.01 lota, jak użyjesz 100 pipsów SL to oznacza akceptację straty $10 czyli 5% kapitału
Z drugiej strony 100 pips to dość szeroki SL jeśli nie gra się długoterminowo... ;)
Dlatego też brokera trzeba dobierać pod swoje indywidualne potrzeby i możliwości wynikające z ograniczeń i strategii.
zgadzam się w 100% - każdy gra inaczej i ma inne potrzeby.
100 pipsów to znowu nie jest aż tak dużo ;), niektóre techniki skalpowania też korzystają z takiego SL (patrz MegaDroid), co dla konta $200 urasta do sporej kwoty, wolałbym tutaj raczej brokera typu Oanda. Natomiast w przypadku korzystania ze strategii z mniejszym SL, nie widzę żadnych przeciwwskazań dla korzystania z AM.

Oczywiście to tylko moje zdanie i podejście do tematu, a całe rozważanie było dla konta $200.

pozdrawiam

WuKwas
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: WuKwas »

oromek pisze:wolałbym tutaj raczej brokera typu Oanda. Natomiast w przypadku korzystania ze strategii z mniejszym SL, nie widzę żadnych przeciwwskazań dla korzystania z AM.

Oczywiście to tylko moje zdanie i podejście do tematu, a całe rozważanie było dla konta $200.

pozdrawiam
Dla mnie ważne jest też to aby używać MetaTradera. Oanda to chyba coś innego i nie wiem, nie orientuję się jak i gdzie założyć ewentualne demo.
Wszystko dotychczas robiłem na MT i mam wrażenie, że jest najpopularniejszy i w razie problemów można liczyć na największą pomoc oraz "dodatki".
I co ja mam zrobić, biedny mały miś?

le0n71
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: le0n71 »

O której rusza AM w niedziele?
Obrazek

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cancer0s »

oromek pisze: chodziło mi o to, że przy $200 kapitale ciężko o rozsądne zarządzanie wielkością transakcji. Przy pozycji 0.01 lota, jak użyjesz 100 pipsów SL to oznacza akceptację straty $10 czyli 5% kapitału - a to trochę dużo według mnie
Tylko o to mi chodziło.
Przy takim kapitale możesz bezpiecznie zarządzać kontem przy stosowaniu odpowiedniej strategii... nie musi być to 100 pipsów na SL.
Zapraszam na moją nową stronę -> klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Chickenio
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Chickenio »

Nie wiem jak u Was ale u mnie AM demo i Live wisi bez połączenia, strona też nie działa !!!!?

Awatar użytkownika
jacek89
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jacek89 »

le0n71 pisze:O której rusza AM w niedziele?
o 23.00 :lol:

Chickenio u mnie wszystko OK

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Jakie macie LOW na USDJPY dla świeczki o 13.30 czasu serwera? Jeśli 88.40 to nie sądzicie, że podejrzanie wysoko w stosunku do innych broków?
O wczorajszej luce na kablu o 9.30 to już nawet nie chcę myśleć = 16 pipsów, najwięcej ze wszystkich brokerów których obserwuję, a mam niejedną platformę.

ODPOWIEDZ