Zainstalowałem.. a na starcie 2 błędy z wyjaśnieniem o użyciu jakiegoś obiektu którego nie maTig3r pisze:Nie wiem kto piszę tą aplikacje, ale skoro prawie wszystko nie działa albo jest do poprawy to normalnie przegięcie.

Mi się wydaje,że pisanie takiej aplikacji w net. która też chyba z tego powodu jest procesożerna nie jest zbyt dobrym posunięciem, a tym bardziej uzależnienie się od .net. co już jest konieczne z tej racji.
Fajne pomysły i fakt realizacji, ale coś "brakuje" .. . zawsze miałem podziw dla platformy saxo, że ktoś chce z niej korzystać .. np. nie widzę w niej jakiegoś rozwoju. A potencjał finansowy raczej jest czego może brakować w protrader?
TS gdyby FX u nich nie kojarzył się z bucketshopem na maxaMaRCHeW pisze:Reptile a pokaż mi platformę, która jest idealna i Cię nie wkurzą? Very Happy

Dla profesjonalistów ok, gdyby np.nie koszty dostępu, co mniejszych może odstraszać dla futuresów ,co jest za free np. w opencry
(ale tu platforma niczym konsola pojazdów star wars

Idealne Mt4 może nie jest.. ale dla detalu mogła by być gdyby MQ uprawiał inną politykę.
Np. nie ma szans na włożenie takiej pracy na ulepszenie czegoś tam w mt4 jaką ty wkładasz w protradera bo będzie to bez odzewu.
No i ta dedykacja dla MM'ów - wrrr ...
Dalej jestem zniechęcony.. jeszcze po testuję, ale liczyłem po tym czasie na zmiany, ale przez ten .net czy coś tam nie wierze, że mógłbym się na stałe przekonać.
Wg mnie powinni iść po rozum do głowy i przerzucić to jak najszybciej na inny standard. Bo może być klapa. Nie wierze, że to tylko ja mam taki stosunek do tej technologi. Dukasa tez nie lubię za javę.
Za szybko dostrzegam jakieś niedociągnięcia, które mnie "krępują" i nie dawają komfortu pracy. Ale to tylko moja skromna opinia.
Może im podpowiedz kwestię Makro data feed

Lub integrację z newstraderem lub innym tego typu providerem?