Droga do zwycięstwa
- Seneszal26
- Pasjonat
Chciałbym zasugerować kolegom że na fx wszelkie formacje , które się tworzą czy to zasłona ciemnej chmury , czy trzy kruki itd ., nie mają pokrycia w dalszych wzrostach lub spadkach. Moim zdaniem liczy się tylko cena , kurs . Nie można się sugerować formacjami z prostego powodu - rynek fx jest zbyt płynny. To jest tylko moje zdanie. Pozdrawiam. 

- klonmarcin
- Maniak
Ostatnio gram tylko na e/u i g/u - wcześniej także na e/j.NMike pisze:Czy działasz tylko i wyłącznie na E/U?
Niestety dzisiaj znowu NLA mnie zmyliło - ale na szczęście nie wchodziłem w trejdy - raz na kablu, potem na edku - wszystko ładnie wyglądało na idealny trejd - a potem nastąpił strzał poza kanał EMA.
No nic dzisiaj nie ugrałem.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
- Seneszal26
- Pasjonat
- klonmarcin
- Maniak
Zamieszczam te sytuacje jakie chciałem dzisiaj grać - ale cena wyszła poza kanał EMA i nici z trejdu - a cena poszła tam gdzie miała iść

W żółtych kwadratach zaznaczyłem miejsca w, których miałem wchodzić jeśli tylko cena zatrzymała by się w kanale - a jak widać zatrzymała się poza kanałem - i jak tu się nie wk......
Fakt faktem, że zarówno na kablu jak i na edku pierwszy kwadrat to było by wejście w sell w sytuacji gdy mieliśmy idealne odbicie od silnego wsparcia. Ale już druga sytuacja na kablu była by idealna gdyby nie EMA
I tutaj pojawia się problem tego czy kanał EMA 50 się sprawdza czy nie.
Zawsze w takich sytuacjach jak dzisiaj gdy cena tworzy coraz wyżej nowy szczyt mam wrażenie, że raczej już nie będzie spadać - i tak jest - dodatkowym potwierdzeniem tych wzrostów był nowy HL - i jak tu się nie wk...
Po prostu trzeba zastanowić się nad nową strategią.
ps. edek poszedł już na ponad +50p - beze mnie.
Ale co najgorsze wg nowej strategii można w to było śmiało wchodzić ehh...
Mam ogromny problem z zaufaniem czemukolwiek - napiszę o tym więcej jutro.

W żółtych kwadratach zaznaczyłem miejsca w, których miałem wchodzić jeśli tylko cena zatrzymała by się w kanale - a jak widać zatrzymała się poza kanałem - i jak tu się nie wk......

Fakt faktem, że zarówno na kablu jak i na edku pierwszy kwadrat to było by wejście w sell w sytuacji gdy mieliśmy idealne odbicie od silnego wsparcia. Ale już druga sytuacja na kablu była by idealna gdyby nie EMA

I tutaj pojawia się problem tego czy kanał EMA 50 się sprawdza czy nie.
Zawsze w takich sytuacjach jak dzisiaj gdy cena tworzy coraz wyżej nowy szczyt mam wrażenie, że raczej już nie będzie spadać - i tak jest - dodatkowym potwierdzeniem tych wzrostów był nowy HL - i jak tu się nie wk...

Po prostu trzeba zastanowić się nad nową strategią.
ps. edek poszedł już na ponad +50p - beze mnie.

Ale co najgorsze wg nowej strategii można w to było śmiało wchodzić ehh...
Mam ogromny problem z zaufaniem czemukolwiek - napiszę o tym więcej jutro.

No pain - No gain
No pain - No gain
Marcin,
obserwuję tą twoją nierówną walkę z NLA i zastanawiam się, czy nie lepiej było by w Twoim wypadku zejść na M5, gdyż stosujesz bardzo restrykcyjne te zasady i faktycznie cena na M15 bardzo często Ci ucieka.
Nie gram według tego systemu ale mam odpalony na drugim oknie i często obserwuję, jak ten system się zachowuje.
Dla mnie w tej strategi najważniejszym elementem jest PA,
jeżeli cena tworzy nowy szczyt/dołek w stosunku do poprzedniego to już jest to dla mnie sygnał, że trzeba uważać.
Odpal na demo M5 i zobacz jakie będziesz miał efekty.
Z tego co pamiętam to główną idea jest wyrwanie kilku maks kilkunastu pipsów z rynku więc pewnie tam będzie ta metoda się lepiej sprawdzała.
pozdrawiam,
TeXs
ps. a przy okazji jak umieszczasz tak duże screean'y, że nie wrzuca Ci tego do załącznika ?
obserwuję tą twoją nierówną walkę z NLA i zastanawiam się, czy nie lepiej było by w Twoim wypadku zejść na M5, gdyż stosujesz bardzo restrykcyjne te zasady i faktycznie cena na M15 bardzo często Ci ucieka.
Nie gram według tego systemu ale mam odpalony na drugim oknie i często obserwuję, jak ten system się zachowuje.
Dla mnie w tej strategi najważniejszym elementem jest PA,
jeżeli cena tworzy nowy szczyt/dołek w stosunku do poprzedniego to już jest to dla mnie sygnał, że trzeba uważać.
Odpal na demo M5 i zobacz jakie będziesz miał efekty.
Z tego co pamiętam to główną idea jest wyrwanie kilku maks kilkunastu pipsów z rynku więc pewnie tam będzie ta metoda się lepiej sprawdzała.
pozdrawiam,
TeXs
ps. a przy okazji jak umieszczasz tak duże screean'y, że nie wrzuca Ci tego do załącznika ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przychylam się do wypowiedzi, możesz też potwierdzać wejścia z M15 dla upewnienia się co do kierunku.TeXs pisze:obserwuję tą twoją nierówną walkę z NLA i zastanawiam się, czy nie lepiej było by w Twoim wypadku zejść na M5, gdyż stosujesz bardzo restrykcyjne te zasady i faktycznie cena na M15 bardzo często Ci ucieka.
Ja mam u siebie jeszcze stochastic(13,3,3), który potwierdza wejscia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
gupiś.
- klonmarcin
- Maniak
Po prostu wgrywam screeny tutaj:TeXs pisze:ps. a przy okazji jak umieszczasz tak duże screean'y, że nie wrzuca Ci tego do załącznika ?
http://tinypic.com/ i wklejam odnośnik do posta.

Nikt nigdy nie przekona mnie do tak "kosmicznych wskaźników" jak np. stochastic itp itd. Po prostu uważam, że zbytnio zaciemniają sytuację i można obejść się bez nich.odkrywca pisze:Ja mam u siebie jeszcze stochastic(13,3,3), który potwierdza wejscia.
Ale trzeba pamiętać, że na m5 mamy więcej fałszywych sygnałów i np. m5 wg mnie sprawdza się tylko przy dość wyraźnym trendzie - w sytuacji gdy cena bardzo szarpie, na m5 raz co raz przechodzi przez kanał i nici z gry. Takie są moje obserwacje. Na pewno może to być zyskowny system tylko trzeba się nauczyć zachowania ceny.TeXs pisze:zejść na M5, gdyż stosujesz bardzo restrykcyjne te zasady i faktycznie cena na M15 bardzo często Ci ucieka.
Np. wczoraj - dla mnie nowy wyższy dołek (HL) też oznacza, że możemy mieć wzrosty - i tutaj jest paradoks - niby nla wskazuje na sell ale bardzo możliwe, że będą wzrosty - i tak było wczoraj.
Ta sytuacja wczorajsza na edku mogła dać zarobić ponad 90p - gdyby nie kanał ema - ale i tak cena doszła do fib 61 i się odbiła. Dodatkowo o 1 w nocy mieliśmy ponowny powrót do kanału ema i tam już była idealna sytuacja na long.

cdn...
No pain - No gain
No pain - No gain