Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
NMike
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: NMike »

Ja 4 lata temu grałem w fx i straciłem troche kasy.. Teraz na nowo się za to wziąłem i widzę różnicę.
Przede wszystkim wiem czym kończą się swawolne zagrania ;], a i strategie dopracowałem pogrywając na demku od czasu do czasu.
Obecnie gram bardzo małymi kwotami :)
Lada moment zacznę prowadzić dziennik gry i wtedy okaże się na ile dorosłem do tego typu "zarobkowania" ;)

BRZOZA
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: BRZOZA »

klonmarcin pisze:A już ta sytuacja (niewykorzystana - już miałem wchodzić - ale to niezgodnie z nla) z dzisiaj na kablu (możliwy short o 17 po odbiciu od oporu będącego dolnym ograniczeniem konsoli) utwierdza mnie w tym, że nie nadaję się psychicznie do gry. Po prostu. :cry: :cry:
Dlaczego niezgodne z NLA - masz na myśli ten screen co zamieściłeś?

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

NMike pisze:Przede wszystkim wiem czym kończą się swawolne zagrania
Ja też miałem ostatnio dwa takie zagrania - całkowicie niezgodne z systemem i oba skończone na sl.

Wczorajszy trejd (wreszcie) zamknięty na TP +50p :lol:

Wszystko zgodnie z zasadami NLA - choć jeszcze o 22 nie było takie pewne gdzie poleci. Była konsola przez długi czas - dopiero rano coś się ruszyło i to w moją stronę. Udało się wycisnąć prawie max z tego ruchu.

Całkowity stan konta : -1p :D
Ale w kasie to jest ponad 1%.
BRZOZA pisze:Dlaczego niezgodne z NLA - masz na myśli ten screen co zamieściłeś?
Nie to nie dotyczy tego screena. Daję tą sytuację na poniższym screenie.

Obrazek

I właśnie w takiej sytuacji NLA wskazuje nam sygnał na ochłapy - bo główny ruch już się wykonał jak widać.

Obrazek

Tutaj jeszcze inna sytuacja.

Pozdrawiam Marcin
8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
KRZYSIEKG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: KRZYSIEKG »

klonmarcin pisze:Wszystko zgodnie z zasadami NLA - choć jeszcze o 22 nie było takie pewne gdzie poleci. Była konsola przez długi czas - dopiero rano coś się ruszyło i to w moją stronę. Udało się wycisnąć prawie max z tego ruchu.
Pytanie - czy przy realnym koncie czekałbyś do rana :wink: , bo ja nie jestem taki odważny.
Ludzie lubią komplikować sobie życie, jakby już samo w sobie nie było wystarczająco skomplikowane.

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

KRZYSIEKG pisze:Pytanie - czy przy realnym koncie czekałbyś do rana Wink , bo ja nie jestem taki odważny.
Tam wystarczyło mieć tylko SL=15 pipsów :o

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

KRZYSIEKG pisze:Pytanie - czy przy realnym koncie czekałbyś do rana Wink , bo ja nie jestem taki odważny.
No to jest bardzo trudne pytanie - po prostu nie wiem - ale jeśli ryzykuję tylko 21p to pewnie bym czekał - prawdopodobnie.

Ostatnio często mam takie myśli - uda mi się przejść na wyższy level na Forex - jestem tego pewny. Ale za niedługi czas znowu myśli inne - to jest tak cholernie trudne i skomplikowane, że nigdy nie uda mi się wyjść z tego poziomu co teraz - że zawsze będę tak mielił w miejscu (raz plus, raz minus).

Po tym dzisiejszym TP jest ta pierwsza myśl. :)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

No i dzisiaj znowu wtopa - a miało być tak dobrze - ZŁO rozpoczęło się od prawie dziesięciosekundowego poślizgu przez co zlecenie weszło bardzo wysoko. Ale i tak potem poszło w mój sl - aby go nie skasowało musiałby być ok 40p. :cry:

I pewnie jest to zemsta ZŁEGO za tą niewykorzystaną szansę z rana - tylko włączyłem platformę obstawiałem long na kablu - ale jak to zwykle licho nie śpi i pokusiło mnie aby nie grać z powodu nowych LH i LL. :evil:

A mogło być tak pięknie - i to w obu trejdach weszło by moje TP - a tak jest wtopa - i to mnie bardzo wk...

Dzień skończony na : -21p
Całkowity stan konta : -22p

Obrazek

pozdrawiam Marcin 8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

klonmarcin pisze:tylko włączyłem platformę obstawiałem long na kablu - ale jak to zwykle licho nie śpi i pokusiło mnie aby nie grać z powodu nowych LH i LL. Evil or Very Mad
A PA tak ładnie pokazało

Tutaj gdzie dostałeś SL blind mouse pokazał dość precyzyjnie. :idea:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 14 lip 2010, 21:24 przez besot, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Asia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Asia »

klonmarcin

chłopaku daj sobie spokój z Forexem
to nie dla Ciebie
masz 2 lata w plecy
grając na demo do niczego nie dojdziesz bo nie ma zadnej gwarancji, że jesli nawet cos Ci wyjdzie na demo powtórzysz to w realu, to jest zupełnie inna klasa gry

otwórz sobie normalny rachunek maklerski bez lewara
i spróbuj pograć na akcjach
sprawdzisz czy w ogóle potrafisz zarabiać
Czytaj p o w o l i
Dzień dobry, nazywam się ... jestem anonimowym hazardzistą/ką, gram na Forexie
Obrazek

Misiacyk
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Misiacyk »

Asia jestes najwiekszym trolem tego forum... Ilosc postow nie uprawnia Cie do strofowania osob, szczegolnie takich jak Marcin. Jest to osoba bardzo uststematyzowana i wlasnie swoja ciezka praca i godzinami patrzenia w wykresy w koncu osiagnie sukces poprzez ciezko zdobyte doswiadczenie.

Od kilku dni obserwuje Twoja zwiekszona aktywnosc w wypowiedziach i praktycznie co druga przyprawia mnie o facepalm. Moge smialo wyrazic opinie ze wiekszosc osob (tych ktore jeszcze nie ignoruja tego co piszesz) rozmawia z Toba i wypowiada sie w Twoim dzienniku tylko ze wzgledu na Twoja plec.

Przepraszam za ten w pewnym sensie atak, ale obok tego postu nie jestem juz w stanie przejsc obojetnie...

Pozdrawiam..

Zablokowany