ZuluTrade

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Robczan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Robczan »

takezo pisze:zauwazcie ciekawä sytuacje:
wielu dawcöw sygnalöw majäcych wielu biorcöw jest jednoczesnie biorcami od innych.
to nie zwieksza zaufania do osobniköw. 8)
A jakie to ma znaczenie skoro ci dostawcy w dłuższym okresie osiągają cały czas zyski? Ostatecznie chyba tylko to się liczy...

friczek7
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: friczek7 »

Robczan pisze:
takezo pisze:zauwazcie ciekawä sytuacje:
wielu dawcöw sygnalöw majäcych wielu biorcöw jest jednoczesnie biorcami od innych.
to nie zwieksza zaufania do osobniköw. 8)
A jakie to ma znaczenie skoro ci dostawcy w dłuższym okresie osiągają cały czas zyski? Ostatecznie chyba tylko to się liczy...
Masz konto Live?

Robczan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie, a co to zmienia? Chcę poczekać jeszcze jakiś miesiąc albo dwa, jeżeli demo dolarów będzie przybywało to zagram jakimiś real dolarami.

Awatar użytkownika
Grzeesiek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Grzeesiek »

Wszyscy tylko mówią żeby brać sygnały. A może lepiej zostać ich dawcą? Sam osobiście nigdy bym nie zainwestował swojej kasy w zulu ale bycie dostawcą to już co innego. Po miesiącu można zebrać już kilku biorców i parę $ zawsze wpadnie. Czy ktoś z forum jest dostawcą? Pochwalcie się :D
"...jest to na ogół człowiek pewny siebie, który doszedł do tego, kim jest, własną pracą i który potrafi pogodzić się z krytyką lub porażką, nie tracąc wiary w siebie. Człowiek ten nie dopuszcza do siebie uczuć zazdrości, zawiści ani lęku."

Awatar użytkownika
forex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex »

Robczan pisze:Nie, a co to zmienia? Chcę poczekać jeszcze jakiś miesiąc albo dwa, jeżeli demo dolarów będzie przybywało to zagram jakimiś real dolarami.
Ja tez kiedys myslalem o subskrybcji sygnalow Zulutrade. Nie to zebym nie mial pomyslu na trading, ale mialem ku temu 2 powody:
a) dywersyfikacja ryzyka,
b) komfort psychiczny zwiazany z tym, ze nic nie trzeba robic, a kaska sama leci na konto.

Zaczalem sie przygladac co bardziej obiecujacym dostawcom sygnalow. Wybieralem tych o niskim DD i przyzwoitej stopie zwrotu. Na poczatku wszystko wygladalo cacy, ale jak sie zaczalem blizej przygladac jak sa robione te spektakularne wyniki, to juz tak rozowo nie bylo. Swoje spostrzezenia opisalem tutaj: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... ht=#164424

Pewnie Cie nie przekonalem. ;) Prosilbym jednak, zebys po jakims czasie (kilka miesiecy) opisal tu swoje doswiadczenia z Zulu na koncie realnym.

Awatar użytkownika
Chartmaster63
Stały bywalec
Stały bywalec

Wybor Dostawcy Sygnalow

Nieprzeczytany post autor: Chartmaster63 »

Dla poczatkujacych
Witam wszystkich na forum i pozdrawiam z Kanady.

Od jakiegos czasu jestem na Zulutrades, i bedac na Forex od 3 lat mam kilka sugesti zwiazanych z wyborem Signal Providers czyli Dostawcow Sygnalow.
Ten post przeznaczony jest dla poczatkujacych na Zulu.

- Przed wyborem dostawcy nalezy dobrze "odrobic lekcje" mam na mysli dokladna analize sposobu gry danego dostawcy. Mysle ze przeczytanie i zastosowanie sie do sugesti w rubryce "Pokaż filtry zaawansowane" nie wystarczy.
- nalezy dokladnie przeanalizowac strategie opisana w profilu i w wiadomosci (zielona chmurka) dostawcy, nastepnie sprawdzic czy dostawca stosuje sie do tej strategi, albo czy ma wzloty i upadki?
- wybor dostawcy jest najwazniejszy i nalezy tak wybrac dostawcow aby ich sposoby gry byly zgodne z oczekiwaniami a przede wszystkin z zasobem capitalu odbiorcy. (np.nie mozna wybierac tzw. swing strategy, kiedy posiadasz 100$ na koncie, bo wiadomo, ze nastapi spadek wartości ceny (DD).
- Maksymalny spadek wartości ceny (DD) jest to wartosc srednia i wcale nie odzwierciedla faktycznego stanu DD, tylko wnikliwa analiza kazdej pozycji daje "gwarancje" poznania faktychnego stanu DD dla indywidualnej pozycji.
Od wczoraj zulu pokazuje najwieksze DD w 1 pozycji, ale z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec, ze nie jest to wartosc prawdziwa.
Okreslenie prawdziwego DD z publicznego diagramu dla poczatkujacego na forex jest dosc trudne, nalezy pamietac, ze na wykresie DD jest liczony ekspodencjonalnie i okreslany jest w stosunku do profitu z danego dnia.
Troche to jest skomplikowane, ale dla zaiteresowanych moge to wytlumaczyc w nastepnym poscie.

- Jest bardzo trudno zrobic dobry "trade" biorac sygnaly od dostawcy, ktory ma mala ilosc Średnie pipsy/transakcja, napewno ta strategia moze przynosic znaczne zyski samemu Dawcy Sygnalow, ale biorac pod uwage "slippage" czyli pozslizg zwany przez zulu po polsku Spadek danego brokera, moze to wygladac roznie (zobacz na SystemsFX LIVE). Nalezy pamietac, ze poslizg nie jest tylko za sprawa brokera, ale rowniez jednym ze sposobow ukrytego zarobku Zulu i zalezy od wielu czynnikow. Zulu od wczoraj podaje wartosci poslizgu w diagramie Spadki w publicznym profilu Dostawcy dla danych brokerow.

Signal Provider (dostawca Sygnalu)
chartmaster63
Ostatnio zmieniony 02 lip 2010, 05:44 przez Chartmaster63, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
AK53
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: AK53 »

Popraw link na http:\\ bo na https:\\ nie działa!

Awatar użytkownika
Chartmaster63
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Chartmaster63 »

Jest poprawiony Dzieki za spostrzezenie

Awatar użytkownika
Grzeesiek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Grzeesiek »

Chartmaster63 widzę, że masz sporą wiedzę na temat zulu. Wiesz coś na temat ustalania miejsca w rankingu? Bo wg mnie to jest jakoś dziwnie. Mam konto na którym grałem tydzień, średni wynik, zero biorców sygnałów i jest w top 500 a drugie które jest całkiem niezłe, 45 biorców i jest coś koło 800 miejsca. Nie żeby mi zależało na miejscu w rankingu, ale im wyżej tym więcej ludzi je obejrzy i szanse na folowera rosną :wink:
"...jest to na ogół człowiek pewny siebie, który doszedł do tego, kim jest, własną pracą i który potrafi pogodzić się z krytyką lub porażką, nie tracąc wiary w siebie. Człowiek ten nie dopuszcza do siebie uczuć zazdrości, zawiści ani lęku."

Robczan
Stały bywalec
Stały bywalec

JA akurat wybrałem, oprócz dwóch innych dostawców, SystemsFX Live, który jest na pierwszym miejscu w rankingu i przyrost demo-kapitału jest ogromny jak dla mnie, w tydzień doszło 8 tysięcy demo-dolarów.

ODPOWIEDZ