Dziennik Żelaznych Zasad

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

Plan na dziś:
Obrazek

Komentarz:
Wczorajsza analiza sprawdzila się niemal perfekcyjnie. Poziom docelowy zostal osiagniety także uwazam ze jest dobrze. Gorzej bylo z graniem bo w tym czasie cena robila pare "uników" ale mniejsza o to.

Co do dnia dzisiejszego to scenariusz jest raczej krotki. Jesteśmy pod Pivotem i zapewne zaraz po przewaleniu wsparcia z nocnej konsolidacji (1.4695) powinniśmy rozpocząć rajd na poziom 1.4590. Oczywiście chłopcy mogą troche powalczyć i ostatkiem sił się odbić się od ww wsparcia ale niestety nie unikną nieuniknionego - czyli spadków.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Moim skromnym zdaniem - ja liczę dzisiaj na kablu na longi :)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

r4ph pisze:szczerze to dlugo gralem na kablu , z mojego doswiadczenia trzeba czekac na jakis sygnal w postaci swieczek D1, W1, czasami H4 i potwierdzenia w kolejnych godzinach na waznym R/S i isc z trendem, inaczej nie masz szans na tym rynku :)
Heh powiem tak znam conajmniej paru ludzi którzy graja tylko na kablu i idzie im genialnie więc nie mozna powiedzieć ze się nie da na nim grac. Kwestia zrozumienia funta. Ja wyrywam poniewaz moja strategia nie lubi konsoli, a wczoraj i przedwczoraj takie konsole i zmylki mielismy. Gdy dodamy do tego very high risk per position - wtedy mamy mieszanke wybuchowa.

Kolejna rzecz - jesli Kabel faktycznie jest trudną parą to z załozenia: jesli naucze się tu to bede umial i na innych. Gorzej jak latwa para ktora chodzi jak w zegarku nagle się zmieni i zacznie dzialac jak np. trudna para - nikt tego nie moze wykluczyc. Lepiej uczyć się w ekstremalnych warunkach bo wtedy mozna osiagnac bardziej wiarygodne wyniki - taka jest moja opinia.

Tak czy inaczej dziękuję za rady - kazda jest bardzo cenna i kazda moze zmienic cos w moim podejsciu.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

MaxRipper pisze:Kolejna rzecz - jesli Kabel faktycznie jest trudną parą to z załozenia: jesli naucze się tu to bede umial i na innych. Gorzej jak latwa para ktora chodzi jak w zegarku nagle się zmieni i zacznie dzialac jak np. trudna para - nikt tego nie moze wykluczyc. Lepiej uczyć się w ekstremalnych warunkach bo wtedy mozna osiagnac bardziej wiarygodne wyniki - taka jest moja opinia.
Dokładnie - ja też tak myślę :)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Dzień 8 (czwartek)
Stan konta: 7.38 USD
Procentowo: -76%

Komentarz:
W sumie nie ma co komentować - strategia przewidziana do tego wyzwania przestaje działać a to chyba jednoznacznie przekreśla moje szanse na osiągniecie pozytywnego rezultatu. Narazie się nie poddaje ale po prostu wątpie.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Dzień 9 (piątek)
Stan konta: 8.02 USD
Procentowo: -74%

Komentarz:
Po fatalnym tygodniu piątek okazał się "nieco" bardziej łaskawy. Niestety przez weekend muszę się poważnie zastanowić nad zmianą strategii na taką która może przynieść mi faktyczny profit - strategia którą aktualnie miałem po prostu nie wypaliła.

Podsumowanie tygodnia:
W zeszłym tygodniu liczyłem, że ten tydzień będzie o niebo lepszy jednakże duże ryzyko i wydawać by się mogło: zła strategia - spowodowały, że ten tydzień zaliczyłbym do najgorszych. W weekend zastanowiłem się nad zmianą podejścia. Po pierwsze odrzucam TF 5M - po testach na realnym rynku oceniam, że przypadkowe ruchy mnie wykańczają - mam za małego SLa i bardzo często wylatuję. Teraz będę szukał wejść na TF15. Zmienia się też specyfika strategii.

W tym tygodniu:
- odrzucam FIBO
- standardowe poziomy S/R zmieniam na rzecz okrągłych poziomów psychologicznych
- z wskaźników zostaje tylko ATR i Heinken-Ashi
- wchodzę na TF 15 (po analizie H1)
- SL jest uzależniony od wielkości korekt ceny dla H1 z "nocy"
- TP natomiast jest nieograniczone - jedynym ograniczeniem jest TS ktory działa na podobnych zasadach jak w strategii piramidowania (jeśli strategia wypali i bede mial dostatecznie duzo danych opiszę jak to działa)
- risk spada do 10%
- 1 pozycja/dzień

A teraz podsumowanie:
poniedziałek: brak transakcji
wtorek: -10.9 pipsów
środa: -21.3 pipsów
czwartek: -37.7 pipsów
piątek: 26.5 pipsów

SUMA: -43.4 pipsów

EDIT:
Plan na dziś:
Obrazek

Komentarz:
W moim odczuciu co co aktualnie widzimy czyli wybicie ponad 1.49 jest zwykłym wciąganiem tłumu do gry na wzrosty. Za chwilę powinno nastąpić tąpniecie i poziom docelowy jaki możemy dziś zobaczyć powinien wynieść 1.4800.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Dzień 10 (poniedziałek)
Stan konta: 8.29 USD
Procentowo: -73%

Komentarz:
Poranna analiza spełniła się koncertowo niestety wysiadłem zbyt wcześnie bez sygnału wyjścia. Postaram się nigdy więcej tego nie robić.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Dzień 11 (wtorek)
Stan konta: 8.14 USD
Procentowo: -74%

Komentarz:
Przepraszam za brak analizy ale miałem kupe zajec i niestety zabrakło czasu. Co do dnia wczorajszego to wypadl ogolnie slabo - bez większych strat ale i tez bez zysków. Gramy dalej.

EDIT

Plan na dziś:
Obrazek

Komentarz:
W nocy mieliśmy do czynienia z pierwszym "tąpnięciem", które wg mnie będzie kontynuowane w ciągu dnia. Na początku jednak ludzie muszą zostać wciągnięci do gry na wzrosty dlatego poziom docelowy dla byków powinien znaleźć się na 1.4855 po osiągnieciu którego powinny nastąpić spadki conajmniej do 1.4770 a w najlepszym wypadku do 1.4700 (IMHO to będzie poziom docelowy na dziś).

EDIT:

Dzień 12 (środa)
Stan konta: 19.69 USD
Procentowo: -36%

Komentarz:
Pomimo, że poranna analiza nie sprawdziła się nawet w 1% to i tak udało mi się nieco ugrać poprawiając fatalny jak dotąd wynik.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Dzień 13 (czwartek)
Stan konta: 36.42 USD
Procentowo: +17%

Komentarz:
Wczorajszy dzień był jednym z najbardziej meczących dni tego tygodnia. Głownie za przyczyną strasznie niemrawej konsoli. Udało mi się jednak wyrwać co nieco z rynku i w końcu wyprowadzić depo na +. Także po raz pierwszy od 2-óch tygodni pojawił się kolor zielony i kapitał początkowy został powiększony. Gramy dalej.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Dzień 14 (piątek)
Stan konta: 59.68 USD
Procentowo: +92%

Komentarz:
- brak -

Podsumowanie tygodnia:
Jestem trochę zniesmaczony postawą pewnych ludzi z forum, tak więc ciężko mi o jakieś miłe podsumowanie. Faktem jest to że w tym tygodniu po zmianie metod w końcu przyszedł poważny wzrost dla mojego depo a co za tym idzie pojawiła się szansa na powodzenie eksperymentu.

A teraz podsumowanie tygodnia:
poniedziałek: 45.8 pipsów
wtorek: -39.3 pipsów
środa: 38.9 pipsów
czwartek: 30.1 pipsów
piątek: 76 pipsów

SUMA: 151.5 pipsów

ODPOWIEDZ