Dzień 9 (piątek)
Stan konta:
8.02 USD
Procentowo:
-74%
Komentarz:
Po fatalnym tygodniu piątek okazał się "nieco" bardziej łaskawy. Niestety przez weekend muszę się poważnie zastanowić nad zmianą strategii na taką która może przynieść mi faktyczny profit - strategia którą aktualnie miałem po prostu nie wypaliła.
Podsumowanie tygodnia:
W zeszłym tygodniu liczyłem, że ten tydzień będzie o niebo lepszy jednakże duże ryzyko i wydawać by się mogło: zła strategia - spowodowały, że ten tydzień zaliczyłbym do najgorszych. W weekend zastanowiłem się nad zmianą podejścia. Po pierwsze odrzucam TF 5M - po testach na realnym rynku oceniam, że przypadkowe ruchy mnie wykańczają - mam za małego SLa i bardzo często wylatuję. Teraz będę szukał wejść na TF15. Zmienia się też specyfika strategii.
W tym tygodniu:
- odrzucam FIBO
- standardowe poziomy S/R zmieniam na rzecz okrągłych poziomów psychologicznych
- z wskaźników zostaje tylko ATR i Heinken-Ashi
- wchodzę na TF 15 (po analizie H1)
- SL jest uzależniony od wielkości korekt ceny dla H1 z "nocy"
- TP natomiast jest nieograniczone - jedynym ograniczeniem jest TS ktory działa na podobnych zasadach jak w strategii piramidowania (jeśli strategia wypali i bede mial dostatecznie duzo danych opiszę jak to działa)
- risk spada do 10%
- 1 pozycja/dzień
A teraz podsumowanie:
poniedziałek: brak transakcji
wtorek:
-10.9 pipsów
środa:
-21.3 pipsów
czwartek:
-37.7 pipsów
piątek:
26.5 pipsów
SUMA:
-43.4 pipsów
EDIT:
Plan na dziś:
Komentarz:
W moim odczuciu co co aktualnie widzimy czyli wybicie ponad 1.49 jest zwykłym wciąganiem tłumu do gry na wzrosty. Za chwilę powinno nastąpić tąpniecie i poziom docelowy jaki możemy dziś zobaczyć powinien wynieść 1.4800.