TM pisze:TM rusz mózgownicą! .
To Ty rusz mózgownicą, a dokładniej czytaj ze zrozumieniem.
Jak dla mnie każdy broker zarejestrowany w UE i mający za sobą min. 2 - 3 letnią historię na rynku jest wiarygodny. Jeżeli ktoś wpłacał kasę do brokera o nazwie REVCO czyli tej samej nazwy co największy bankrut w historii fuzji i przejęć na rynku kapitałowym (lata 80-te) to nie mogło się to dobrze skończyć..
WIdzę że na forum rzucane jest dużo haseł i mało konkretów jak u Ciebie zz, jaką wartość daje początkującym, kiedy piszesz "szukajcie wiarygodnych brokerów !" , chyba każdy to wie... przynajmniej powinien i jeżeli ma większą kasę niż kilka tysi to człowiek przeciętnej inteligencji nie powinien wpłacać oszczędności swojego życia do czegoś takiego jak PLUS 500 czy brokera zarejestrowanego w rajach podatkowych. Może napisz co to znaczy dla ciebie że broker jest wiarygodny ?
Ja napisze aby ktoś wyciągnął jakieś sensowne informacje z tej dyskusji:
- zarejestrowany w UE lub USA, na kontynencie, w żadnym z rajów podatkowych
- minimum 2-3 lata na rynku i brak opinii o problemach wypłaty z kasą itp na forach
- promocje w stylu "na początek dostajesz 100 USD za darmo do handlu" są mocno podejrzane
- Jeżeli ktoś jesy super przezorny niech nie trzyma na rachunku u brokera więcej kasy niż gwarantuje regulator w przypadku bankructwa takiej instytucji w danym kraju, w Polsce jest to równowartość 22 tys. EUR.
Tyle w temacie.
Pozdr
Żebyś się nie przeliczył z tą rejestracją w UE.
Pierwsza sprawa to oszustwo takiego typu jak mnie trafiło na avafx i innych na innych platformach, a druga sprawa to bankructwo brokera w obu przypadkach mamy ten sam problem tracimy kasę mało tego w obu przypadkach mamy mega problem w odzyskaniu tej kasy.
Dlaczego?
Dlatego, że te urzędy typu knf to fikcja i raczej oni nie pomogą odzyskać kasy. Druga sprawa to koszta w odzyskaniu kasy, a trzecia jak ktoś już pisał to tej kasy z funduszu gwarantowanego nie starczyło by dla wszystkich zainteresowanych. Nawet nie wiem czy brokerzy rynku forex płacą takie składki bo jeżeli rynek forex jest nie regulowany to się robią jaja. Przykładowo jest firma x do której ty niby się zapisujesz i widzisz, że jest regulowana w jakimś kraju UE a potem się okazuje,że ta firma ma 10 córek, które nie są regulowane i leżą w rajach podatkowych i to właściwie to ty z tamtymi firmami podpisywałeś umowę.
to tyle w temacie
Pamiętajcie grając na rynku forex bierzecie ryzyko rynku na siebie oraz ryzyko, że gracie wirtualną kasą, która może być zawłaszczona już na samym początku jej wpłaty.
Jak ktoś nie ureguluje rynku forex i nie zabroni grania przeciwko brokerowi co jest ewidentnym konfliktem interesów ponieważ broker jest stroną i dodatkowo ma wszystkie zabawki w swojej piaskownicy i może robić co mu się podoba.