[USDJPY]

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

personov pisze:Ja myślę, że tak bardziej 92.15 - to jest ten bardzo ważny poziom i ja tutaj dam Shorta.

Też mi się tak wydaje, żeby pokonać ten opór będa musieli nabrać sił przed kolejnych atakiem, także lekka korekta jest wskazana. Ja na shorcie od 92.11.

Screen na:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 8&start=50.
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Jednak opór 92.15 przełamany. Teraz lecimy do 93.70. Moje shorty na 92.15 zostawiłem, bo mimo wszystko uważam, że jest to poziom do którego wróci korekta wzrostowa ( 61.8 fobo całej fali wzrostowej ). Póki co obstawiłem longa z TP na 93.50.
Solą życia jest kasa.

forexman
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: forexman »

mysle ze nawet nawet do poziomu 100 w przeciagu paru miesięcy mozemy dojsc slabe dane macro z Japonii i coraz lepsze z USA, dolar coraz silniej umacnia sie do EUR wiec i na JPY czas

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

W piątek został pokonany opór 93.54 wynikający z poziomu 61.8 Fibo spadków z pierwszej połowy kwietnia. Przełamanie tego oporu daje wolną drogę do szczytów z 4 kwietnia czyli 94.76.
Obstawiłem L i czekam. TP mam na 94.66 czyli tak na wszelki wypadek nieco poniżej 100% Fibo.
Mimo tego, że w piątek wieczorem nastąpiło lekkie załamanie - nie zamykam pozycji ( na razie mimo wszystko są na plusie ) ponieważ myślę, że w sytuacji pokonania poziomu 61.8 Fibo inwestorzy będą chcieli pokonać poprzednie szczyty, a co najmniej zrównać się z nimi. Czyli poziom 94.76 jest pewny.
Otwarłem 3 niezależne pozycje BUY dlatego, że teraz mogę ustawić 3 różne poziomy SL lub TP. Zawsze tak robię.
W załączniku obraz obecnej sytuacji.
Proszę o opinie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

No i dotarliśmy do szczytów z początku kwietnia - 94.75. Teraz zjazd w dół, czyli korekta. Czy będzie to tylko złapanie oddechu przed dalszymi wzrostami, czy będzie to konkretny zjazd w dół - warto w tym miejscu obstawiać SELL. Dalsze wzrosty w tym miejscu raczej mało prawdopodobne, przynajmniej w krótkim terminie.
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

samuraj

Nieprzeczytany post autor: reptile »

ku pamięci ... :D +/- 700

Obrazek
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
archi2day
Stały bywalec
Stały bywalec

jazda

Nieprzeczytany post autor: archi2day »

czegoś takiego jeszcze nie widziałem, podobny zjazd był na GBPJPY, patrzyłem i oczom nie wierzyłem .... aż strach było otwierać L bo po prostu sypało w dół, na GBPJPY ostatnie jakieś 4 figury to było kilkadziesiąt sekund ...

-------------------------------------------------
Life is brutal and full of zasadzkas

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nikt się tego nie spodziewał. Ja osobiście wierzyłem w dalsze osłabianie jena i obstawiłem L powyżej 94.
Straciłem depo. Ale jak to się mówi :
- Jakby człowiek wiedział, że się przewróci to by się położył.
Ten czwartek przejdzie do historii.
Solą życia jest kasa.

qwak
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: qwak »

Bardzo ciekawa sytuacja na UJ.
Mocny ruch przed nami.

Pozdrawiam,
qwak
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Graj tylko spelniajace sie analizy!

Awatar użytkownika
archi2day
Stały bywalec
Stały bywalec

Premier Japonii: grozi nam kryzys w stylu greckim

Nieprzeczytany post autor: archi2day »

http://finanse.wp.pl/kat,102634,title,P ... caid=1a575

a paniki na rynku jakoś nie widać ....

ODPOWIEDZ