personov pisze:Ja myślę, że tak bardziej 92.15 - to jest ten bardzo ważny poziom i ja tutaj dam Shorta.
Też mi się tak wydaje, żeby pokonać ten opór będa musieli nabrać sił przed kolejnych atakiem, także lekka korekta jest wskazana. Ja na shorcie od 92.11.
Jednak opór 92.15 przełamany. Teraz lecimy do 93.70. Moje shorty na 92.15 zostawiłem, bo mimo wszystko uważam, że jest to poziom do którego wróci korekta wzrostowa ( 61.8 fobo całej fali wzrostowej ). Póki co obstawiłem longa z TP na 93.50.
mysle ze nawet nawet do poziomu 100 w przeciagu paru miesięcy mozemy dojsc slabe dane macro z Japonii i coraz lepsze z USA, dolar coraz silniej umacnia sie do EUR wiec i na JPY czas
W piątek został pokonany opór 93.54 wynikający z poziomu 61.8 Fibo spadków z pierwszej połowy kwietnia. Przełamanie tego oporu daje wolną drogę do szczytów z 4 kwietnia czyli 94.76.
Obstawiłem L i czekam. TP mam na 94.66 czyli tak na wszelki wypadek nieco poniżej 100% Fibo.
Mimo tego, że w piątek wieczorem nastąpiło lekkie załamanie - nie zamykam pozycji ( na razie mimo wszystko są na plusie ) ponieważ myślę, że w sytuacji pokonania poziomu 61.8 Fibo inwestorzy będą chcieli pokonać poprzednie szczyty, a co najmniej zrównać się z nimi. Czyli poziom 94.76 jest pewny.
Otwarłem 3 niezależne pozycje BUY dlatego, że teraz mogę ustawić 3 różne poziomy SL lub TP. Zawsze tak robię.
W załączniku obraz obecnej sytuacji.
Proszę o opinie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
No i dotarliśmy do szczytów z początku kwietnia - 94.75. Teraz zjazd w dół, czyli korekta. Czy będzie to tylko złapanie oddechu przed dalszymi wzrostami, czy będzie to konkretny zjazd w dół - warto w tym miejscu obstawiać SELL. Dalsze wzrosty w tym miejscu raczej mało prawdopodobne, przynajmniej w krótkim terminie.
czegoś takiego jeszcze nie widziałem, podobny zjazd był na GBPJPY, patrzyłem i oczom nie wierzyłem .... aż strach było otwierać L bo po prostu sypało w dół, na GBPJPY ostatnie jakieś 4 figury to było kilkadziesiąt sekund ...
-------------------------------------------------
Life is brutal and full of zasadzkas
Nikt się tego nie spodziewał. Ja osobiście wierzyłem w dalsze osłabianie jena i obstawiłem L powyżej 94.
Straciłem depo. Ale jak to się mówi :
- Jakby człowiek wiedział, że się przewróci to by się położył.
Ten czwartek przejdzie do historii.