LowcaG pisze:Dobre pytanie. Mysle, ze wg. koncepcji Reptile, to bo on jest glownym pomyslodawca, ja moglem byc ewentualnie inspiracjia (ale sie dowartosciowalem Razz )
Pomysł inspirowałeś ty .. bardzo dawno temu .. teraz się jakoś urealnia (odżywa) .. próbuje sprawdzić jak to się ma ogólnie teoria do rzeczywistości
Z resztą się zgodzę ...
LowcaG pisze:programisci po pewnym czasie powiedza, mam to w dupie, pomyslow to sam mam dziesiatki a ktorych sam nie mam czasu zaimplementowac.
Jak to gdzieś przeczytałem, pomysł jest nic nie wart bez jakiegoś gruntu, projektu, nawet zapisany nie wiele daje, ale jakieś pozytywne efekty, rokujące czymś tam (korzyściami) .. mogą rozkwitnąć .. tak jak ten twój (zawsze to jeden "płatek" mówi, że kwiat żyje lub może .. trzeba replikować jego geny

)
Dlaczego programista nie ma czasu implementować pomysłów? Jeśli są ważne mogą być korzystne? Jak to przełożyć na korzyść? Może właśnie warto prowadzić jakieś większe "dzieło", które się będzie ciągnęło .. zastanawiałem się kiedyś ... jak to możliwe, że wikipedia istnieje
Ogólnej dyskusji nie zabraniam, wręcz przeciwnie.
Można by to sprowadzić do sprawdzenia potencjału.
OS jak najbardziej, to jakaś nadzieja na rozwijanie .. pomijając "finansowanie" ..
PF pisze:bo jak tak to ma wyglądać to:
Każdy "coś powie" wrzuci 2% raportu (i prowadzimy wątek OS).
To sie wypisuję
to coś i te 2% może być w sumie 3% tego OS
gieroj pisze:Czy też robimy listę osób które chcą należeć do grupy. Wyniki naszej pracy są dostępne tylko dla aktywnych członków grupy. Osobiście wolał bym takie rozwiązanie.
Tylko, że zamykasz sobie możliwości (wg mnie) teraz, jeszcze z tego nic nie wyszło nie wszyscy są zainteresowani, a może dopiero zainteresowanie wzrośnie po czasie.
Ale jeśli, jest ktoś zdolny już teraz z ankiety "5. tak - planowanie i organizowanie" to można zrobić skrzynkę e-mail i zainteresowanii mogą wysyłać chęć uczestnictwa w zamkniętej grupie pisząc w tytule co mogą oferwać ze swojej strony (programowanie,testowanie itp.) .. może to być kiedyś zalążek .. czegoś tam ...
Więc zamknięta grupa zamknięty kod .. pisząc tutaj na forum jest OS
Temat piramidowania jest ciekawy, więc można przedłożyć go konkretniej w eksperymencie.
Realniej..
Nie wiem jak wasze doświadczenia z robotami u brokera klasy MM (mt4), ale moje mówią, że jeśli profit nie został zabezpieczony i nie jest większy od 15 pips a transakcje są bardzo częste to robot nie będzie zarabiał bo będzie blokowany przez DD (skalpery są fajne, ale opóźnienia itp cuda pokazują jak się ma teoria do praktyki)
jarek sumek pisze:A wątek można i pewnie będzie trzeba jakoś skomercjalizować, bo piramidowanie jest zyskowne i EA oparte na nim również będzie.
Jeśli sygnały nie będą fałszywe
jarek sumek pisze:Wszelkie wskaźniki typu MACD są za wolne do FX, kiedyś próbowałem ze średnią SMA 4, ale też jest za wolna, więc czyste wykresy świecowe i matematyczne podejście. TP w punktach od 1 do 4 dałoby się wyliczyć z extremum funkcji wielu zmiennych i to też dałoby przewagę i zyski.
A jesteś pewny, że właściwie korzystasz, z tych wskaźników albo, że wykorzystałeś wszystkie dostępne opcje ich użycia?
Mam EA, co dalej?
RR - słowo klucz (wg mnie ) , czyli ile pips profitu daje lub zakłada EA
Wykres przebiegu equity
Czy to dobrze, że np. EA przełącza się pomiędzy algorytmami (EA1, EA2) na podstawie equity?
xpep pisze:ciekawe co z tego wyniknie Very Happy
jak co. ..

może dowiemy się ile wart jest twój pomysł na konsolidacje
a może poznasz nowy .. ciekawszy
Jak tytuł mówi .. Inspiration under construction... IUC
borysewicz pisze:Zobaczcie sami co udało mi się uzyskać z EA geroja zmieniając jedynie same ustawienia początkowe tego co juz zastało zaprogramowane. test od 2008.01.01. do 2010.05.31
Co zmieniłeś i czemu ?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)