Fx Pro 2.0

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
tequila
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tequila »

działa ten system pod platforme VTT2 (Visual Trader) ?

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

działa ten system pod platforme VTT2 (Visual Trader) ?
A platforma ta umożliwia korzystanie z plików metatradera?
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Awatar użytkownika
Blueregard
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Blueregard »

poczytajcie sobie ten watek autora podany wczesniej :) kapitalne 8) koles wkleja troche screenow potem sie okazuje ze czesc jest spreparowana w PS , nastepnie znika na pare dni, zeby wpasc z tekstem ze ile on to zarobil w tym czasie :) itp itd :) u nas bylby to wzor tandety niemniej w US and A najwyrazniej tak wyglada profesjonalny inwestor. ale fakt faktem system ma potencjal :)

@chojnak testowales moze ten system juz w dluzszym okresie?

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Blueregard pisze: @chojnak testowales moze ten system juz w dluzszym okresie?
Wszystko masz w pierwszym poście. Sys jest wrzucony jako przykład, normalnie z tego co się orientuję chcą za niego kilkadziesiąt dolarów, tu masz za DARMO. Testuj ile dusza zechce, a jak uznasz, że jest OK to z przyzwoitości warto oryginał nabyć. Jak uznasz że to nie dla Ciebie sys - oszczędziłeś te kilkadziesiąt baksów, które byś wydał bezsensownie.

Napiszę jeszcze raz - SYS JAK SYS, nie spotkałam jak dotąd (3 lata z okładem...) Grala, który nie pakowałby w fałszywe sygnały. I chyba nie spotkam :)

Pozdrawiam, J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Awatar użytkownika
Blueregard
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Blueregard »

chojnak pisze:
Blueregard pisze: @chojnak testowales moze ten system juz w dluzszym okresie?
Wszystko masz w pierwszym poście. Sys jest wrzucony jako przykład, normalnie z tego co się orientuję chcą za niego kilkadziesiąt dolarów, tu masz za DARMO. Testuj ile dusza zechce, a jak uznasz, że jest OK to z przyzwoitości warto oryginał nabyć. Jak uznasz że to nie dla Ciebie sys - oszczędziłeś te kilkadziesiąt baksów, które byś wydał bezsensownie.

Napiszę jeszcze raz - SYS JAK SYS, nie spotkałam jak dotąd (3 lata z okładem...) Grala, który nie pakowałby w fałszywe sygnały. I chyba nie spotkam :)

Pozdrawiam, J.
thx za info :) koszt tego sys to ok 110 zielonych.
Mam jeszcze jedno pytanie wiesz moze co oznaczaja te szare strefy przy otwarciu aktywnego sygnalu? w manualu za duzo na ich temat nie ma (notabene tam wogle malo tresci jest :) )

niemniej wielkie dzieki za udostepnienie sys.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Prezes124
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Prezes124 »

Blueregard pisze:co oznaczaja te szare strefy
Szara strefa to czas trwania giełdy Londyn i USA. Według założenia systemu handlujemy tylko w "szarej strefie" Trzeba sobie tylko godziny poprawić. Bodajże jest to FxPro08.

Poniżej link do wątku o ProFX, był już kiedyś ale informacyjnie
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=5272
Chcesz liczyć $? Licz na siebie ;)

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Blueregard pisze:niemniej wielkie dzieki za udostepnienie sys

Spox, od tego jest nasze forum, żeby sobie pomagać.
Być może te szare strefy mają jakiś związek z godzinami handlu ale nie jestem pewien.

Uważałem, uważam i będę uważać że najlepszy sys to taki, który tworzymy sami dla siebie na podstawie naszych doświadczeń, najlepszego dla nas TFu, odpowiednich TP i SL a przede wszystkim psychiki. Np. mimo upływu lat nie potrafię 'dać rozwinąć się pozycji i zyskowi' - biorę za mało z każdej pozycji.

Wynika to z moich głęboko zakorzenionych i mających źródło we wcześniejszych doświadczeniach z forexem doświadczeń, gdzie moje pozycje miały tendencję do bardzo szybkiego zawracania przeciwko mi. I mimo upływu lat i grubo większego doświadczenia cały czas gdzieś tkwi we mnie ten nieuzasadniony strach, "że zaraz się odwróci i na minus poleci" :)

Awatar użytkownika
Prezes124
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Prezes124 »

uzin2 pisze:zobaczcie ile dzisiaj mozna bylo ugrac tym systemem, no ale mowia ze lepiej nie handlowac na azjatyckiej sesji
Sprawdź sobie w jakich godzinach pada najwięcej trafnych sygnałów, np: tydzień wstecz.
Chcesz liczyć $? Licz na siebie ;)

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Sprawdź sobie w jakich godzinach pada najwięcej trafnych sygnałów, np: tydzień wstecz.
Prezes124 ma rację, ten system wrzuciłem w zamierzeniu, żeby stał się inspiracją do testowania, wrzucania na wykres, wyciągania wniosków. Tak do dogłębnego przestudiowania.

To nie jest gotowiec typu "wrzuć w ciemno, odpal, zarabiaj".

J.

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

ja zagralem wczoraj o 00:18 long na eu oraz ej, tp ustawilem w okolicach lokalnych oporow na m15 i zgarnalem tp, 42p na eu oraz 74 na ej,

nie wchodzilem rowno z sygnlem poniewaz jeden wskaznik na to nie pozwalal, poczekalem kilka min az ten wskaznik ustawil sie w porzadanym kierunku i dopiero wszedlem

uzywam wskaznikow 1,2,3,6,8 oraz 9, sa to tylko te z tla "fx pro podstawa"

ODPOWIEDZ