Fx Pro 2.0

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: kris007 »

wygląda jakby wrzucił szablon tpl do indicators lub experts i teraz chce to przeciągnąć na wykres, no przynajmniej to działanie ja tak rozumiem,
a zresztą nie wiem :) bo przecież tpl wrzucony do indicators lub experts nie jest raczej widoczny na liście nawigatora

Makot0072 wszystkie wskaźniki wrzuć do indicators oprócz szablonu ten do templates w głównym katalogu , strategie uruchamiasz z szablonu wybierając odpowiedni. ( prawy przycisk na wykresie => szablon =>... )

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Post autor: gutek04 »

dokładnie...
Otwierasz nowy pusty wykres pary walutowej, która Cie interesuje. Klikasz na nim prawym przyciskiem myszy --> Szablon --> profx_blue_grey no i masz (pod warunkiem ze template wrzuciles do wlasciwego folderu)

uzin2
Gaduła
Gaduła

Post autor: uzin2 »

zobaczcie ile dzisiaj mozna bylo ugrac tym systemem, no ale mowia ze lepiej nie handlowac na azjatyckiej sesji

preston
Bywalec
Bywalec

Post autor: preston »

właśnie przed momentem wpadło przepisowe 100pipów na kablu
gram tym systemem jeszcze na edku i eurjpy
ogólnie nie ma co narzekać dziś do tej pory z trzech par 100 skasowana, na pozostałych wymienionych jest jakieś po 50pip na parze do tej pory, a do końca sesji jeszcze troche zostało więc może i te tredy zarobią

Awatar użytkownika
Blueregard
Bywalec
Bywalec

Post autor: Blueregard »

dobra dobra 2-3 dniowe testy to faktycznie wychodza obiecujaco, malo false signals itp ale jak to sie sprawuje w dluzszym okresie?

preston
Bywalec
Bywalec

Post autor: preston »

Blueregard pisze:dobra dobra 2-3 dniowe testy to faktycznie wychodza obiecujaco, malo false signals itp ale jak to sie sprawuje w dluzszym okresie?
dlatego przez miesiąc grasz na demo i testujesz możliwości tej strategii, ja np na początku za szybko wysypywałem zlecenie zamykając recznie jak np było 70 pip zysku i obsuwa na 30. Po opanowaniu emocji i mocnym trzymaniu sie strategii zarobisz może nie 1000pipów miesiecznie ale 500 na początku napewno

Awatar użytkownika
Blueregard
Bywalec
Bywalec

hmmm hmmm bede testowal ale z watku zapodanego wczesniej wylania sie manipulacja screenshotami i statmentem odnosnie skutecznosci systemu, niemniej od kiedy testuje daje rade :)

uzin2
Gaduła
Gaduła

Post autor: uzin2 »

napiszcie cos wiecej jesli mozecie np, jaki interwal, ilu wskaznikow uzywacie, czy handlujecie tak jak w manualu europa i usa? ja testuje na m15, otworzylem 2 pierwsze zlecenia na azjatyciej sesji, pisza zeby raczej nie uzywac wtedy ale co tam na demo mozna probowac

Awatar użytkownika
Blueregard
Bywalec
Bywalec

TF 30M, a wskazniki to nie wiem czy sens opisywac bo sam nie mam pojecia co jest czym :)

Najwazniejsze:

Musi byc potwierdzony sygnal. Mianowicie na L musi byc niebieskie wszystko bez cienia szarego bo inaczej moze za chwile byc zmiana sygnalu. Tyle na razie udalo mi sie zauwazyc :)

edit@

wie ktos moze z ,,uzywaczy" tego sys co oznaczaja szare pola? tzn dwie niby kolumny.

Awatar użytkownika
Prezes124
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Prezes124 »

Blueregard pisze:dobra dobra 2-3 dniowe testy to faktycznie wychodza obiecujaco, malo false signals itp ale jak to sie sprawuje w dluzszym okresie?
Generalnie system generuje trochę fałszywych sygnałów, dlatego trzeba monitorować R/S i wrzucać zlecenia zgodnie z wyższym TF (4H). Niektóre trzeba zamykać przed SL :) Ale to kwestia monitoringu.
Chcesz liczyć $? Licz na siebie ;)

ODPOWIEDZ