Witam,
Jako że ostatnio nie pojawiły się żadne ciekawe strategie w tym dziale pozwolę sobie wrzucić Fx Pro 2.0, tak na rozruszanie...
W załączeniu niezbędne indykatory i template, jest również instrukcja w pliku pdf w języku angielskim - nie ma sensu więc dublować opisu. Całość jest przedstawiona jasno i klarownie.
Na ewentualne pytania czy używam tego systemu grzecznie i uprzejmie informuję, że używam własnego ale kilka elementów z Fx Pro 2.0 było na tyle ciekawych, że przeniosłem je do swojej strategii. Więc proszę mnie nie pytać ile średnio zarabia się dziennie, tygodniowo, miesięcznie itd. Proszę sobie wrzucić template na wykres, osobiście używałem z m15 i h1, sprawdzić samemu na historii jak kształtowały się potencjalne sygnały kupna / sprzedaży.
Całość ma charakter szkoleniowo-edukacyjny, mam nadzieję, że przyda się forumowiczom, szczególnie tym świeżym na początku swojej forexowej "drogi". Zasady otwierania pozycji, zarówno długiej jak i krótkiej macie w pedeefie z opisem. Z pewnością Fx Pro 2.0 może stanowić ciekawą bazę wyjściową do konstruowania własnego systemu.
Acha, template nie ma wrzuconych wszystkich indykatorów - proszę sobie dodać do wykresu te, których brakuje (wszystkie są w katalogu "indicators" w pliku .rar)
Co prywatnie myślę o tym systemie? System jak system, po latach uważam, że powinien być jak garnitur - najlepiej leży skrojony na miarę

Pozdrawiam, J.