Fx Pro 2.0

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Fx Pro 2.0

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

System PRO FX 2.0

Obrazek

Witam,

Jako że ostatnio nie pojawiły się żadne ciekawe strategie w tym dziale pozwolę sobie wrzucić Fx Pro 2.0, tak na rozruszanie...

W załączeniu niezbędne indykatory i template, jest również instrukcja w pliku pdf w języku angielskim - nie ma sensu więc dublować opisu. Całość jest przedstawiona jasno i klarownie.

Na ewentualne pytania czy używam tego systemu grzecznie i uprzejmie informuję, że używam własnego ale kilka elementów z Fx Pro 2.0 było na tyle ciekawych, że przeniosłem je do swojej strategii. Więc proszę mnie nie pytać ile średnio zarabia się dziennie, tygodniowo, miesięcznie itd. Proszę sobie wrzucić template na wykres, osobiście używałem z m15 i h1, sprawdzić samemu na historii jak kształtowały się potencjalne sygnały kupna / sprzedaży.

Całość ma charakter szkoleniowo-edukacyjny, mam nadzieję, że przyda się forumowiczom, szczególnie tym świeżym na początku swojej forexowej "drogi". Zasady otwierania pozycji, zarówno długiej jak i krótkiej macie w pedeefie z opisem. Z pewnością Fx Pro 2.0 może stanowić ciekawą bazę wyjściową do konstruowania własnego systemu.

Acha, template nie ma wrzuconych wszystkich indykatorów - proszę sobie dodać do wykresu te, których brakuje (wszystkie są w katalogu "indicators" w pliku .rar)

Co prywatnie myślę o tym systemie? System jak system, po latach uważam, że powinien być jak garnitur - najlepiej leży skrojony na miarę :) Dlatego nie ma nic lepszego niż system, który tworzymy sami dla siebie i pod swoją psychikę ... Ale na to trzeba czasu, sporo czasu ...

Pozdrawiam, J.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

Tutaj link do wyników systemu:

http://www.forexeasystems.com/forex_ea_softwares/profx/

Z załączonych informacji wynika, że miesięcznie można zarobić od kilkuset do ponad tysiąca pipsów.

Pozdrawiam, J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

Makot0072
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Makot0072 »

Mam problem z wrzuceniem Tego Systemu Na Admiral Markets

Kopiuje wszystkie Pliki do katalogów templates i indicators...
W szablonach Nie ma PRO Fx trzeba wyszukać recznię w tym problem że są dwa pliki...
System się wyświetla jednak chcąc go przerzucić na wykres nie ma żadnej reakcji

Czy ktoś wie w czym tkwi problem?

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Mi wszystko śmiga - polecam sprawdzić jeszcze raz krok po kroku czy wszystko w odpowiednie miejsca wrzuciłeś. Dzięki chojniak za udostępnienie tego sysa, choć staram się już nie grac na żadne wskaźniki, tak temu z pewnością przyjże się bliżej. Pytanie: ten template w niebieskich barwach jest poprawny?

Awatar użytkownika
Prezes124
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Prezes124 »

jak się komuś przyda to sporo tradów i informacji jest wątku autora tego systemu na fishermanie... Link poniżej

http://www.fxfisherman.com/forums/forex ... month.html
Chcesz liczyć $? Licz na siebie ;)

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Czy ktoś wie w czym tkwi problem?
Nie wiem czy to pytanie nadal aktualne ale zauważ że w folderze gdzie masz zainstalowanego mt4 masz dwa foldery o nazwie templates. Jeden w experts, a drugi w głównym folderze. Zdaję się że plik skopiowałeś do folderu w experts a powinieneś do tego który jest w glównym folderze.

Pozdrawiam
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Makot0072
Bywalec
Bywalec

admkowal dzięki za pomoc szablon wkońcu się pokazuje tylko problem wciąż tkwi w przerzuceniu systemu na wykres :(

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Makot0072 pisze:admkowal dzięki za pomoc szablon wkońcu się pokazuje tylko problem wciąż tkwi w przerzuceniu systemu na wykres :(
Wytłumacz dokładnie o co chodzi... wskaźniki się nie pokazują po wybraniu template? czy nie wiesz jak ustawić template na wykres? Nie wiem jak Ci pomoc bo Twoja wypowiedz niewiele mi mówi...

Makot0072
Bywalec
Bywalec

Wybieram z nawigatora strategie i chcę ją przerzucić na wykres niestety zero reakcji samej strategi też nie można uruchomić

Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Ale to przeciez jest chyba system manualny, a nie EA, wiec jaka strategie Ty chcesz tam wrzucac?
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

ODPOWIEDZ