Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
gajerz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: gajerz »

Może mi ktoś powiedzieć na jakim przedziale czasowym gra większość
daytraderów i jakie obecnie popularne są wskaźniki
ja zaczynam analize od dziennego i schodze nawet do M1. :mrgreen:
wskaznikow nie uzywam :D

Awatar użytkownika
eco89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eco89 »

W jaki sposób mogę dodawać foldery w oknie Navigator na platformie MT4?

Chce swoje swoje wskaźniki mieć w osobnym folderze, jednak gdy taki utworzę nie jest on widoczny z poziomu platformy. Podobnie jest gdy utworze folder poprze MetaEditor - także jest niewidoczny.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

eco89 pisze:W jaki sposób mogę dodawać foldery w oknie Navigator na platformie MT4?
Nie można.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Vulpes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Vulpes »

prosze o opinie na temat średnich kroczacych, mogą to byc wasze subiektywne odczucia- który rodzaj jest najbardziej rzydatny, lub ew. który kiedy.

WMA i EMA wydaja sie dawac wczesniejsze sygnaly niz SMa ktora jest troche opozniona wydaje mi sie alez drugiej strony jest jeszcze opcja przesunięcia

rzućcie proszę kilka uwag na ich temat :)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Przeczytaj z 9 rozdział o tytule "Średnie kroczące" książki "Analiza Techniczna rynków finansowych" John Murphy

Myślę że prywatne odczucia nie pomogą Ci tak jak zrobi to te kilka stron.

Pozdrawiam
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

moreno
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: moreno »

Witam.Mam takie pytane z jakich przedziałów czasowych korzystacie najczęściej przy analizie wykresu ??

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

moreno pisze:Witam.Mam takie pytane z jakich przedziałów czasowych korzystacie najczęściej przy analizie wykresu ??
Na to pytanie jest tylko jedna prawidłowa odpowiedź - analizę zaczynasz od jak największego przedziału. Np. zaczynasz od D1 i idziesz w dół - na niższe TF.

Nigdy na odwrót. Chodzi o to aby na wyższym TF rozpoznać trend a na niższym szukać miejsca na wejście - proste i skuteczne. Np. określasz trend na h4 - na edku aktualni spadkowy - potem idziesz np. na m15 i tam szukasz okazji do wejścia w sell.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

klonmarcin pisze:Na to pytanie jest tylko jedna prawidłowa odpowiedź - analizę zaczynasz od jak największego przedziału.
Hm, tutaj muszę się nie zgodzić - na FX na żadne pytanie nie ma jednej prawidłowej odpowiedzi :)
Oczywiście w praktyce prawie każdy robi tak, jak napisałeś - czyli szukanie wejść na jakimś określonym TF, ale przy jednoczesnym podglądzie tego, co się dzieje na wyższych TF. Tak swoją drogą dzięki wykorzystaniu dwóch lub więcej TF nawet bardzo proste systemy potrafią być skuteczne. Jednak nie można stwierdzić, że każdy koniecznie musi śledzić więcej niż jeden interwał, bo są też ludzie, którzy zarabiają patrząc na tylko jeden TF (choć dla początkujących chyba faktycznie takie podejście nie jest godne polecenia :) ).

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

klonmarcin pisze:
moreno pisze:Witam.Mam takie pytane z jakich przedziałów czasowych korzystacie najczęściej przy analizie wykresu ??
Na to pytanie jest tylko jedna prawidłowa odpowiedź - analizę zaczynasz od jak największego przedziału.
To jest wersja "akademicka" - tak przeczytasz u wiekszosci znafcoof publikujacych ksiazki
Hm, tutaj muszę się nie zgodzić - na FX na żadne pytanie nie ma jednej prawidłowej odpowiedzi Smile
A to jest wersja praktyczna. Paradygmaty sa dobre do dyskusji akademickich, na rynku liczy sie to co daje zarobic.

(na poczatku warto sie jednak tych paradygmatow trzymac :wink: )

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

FXfighter pisze:na FX na żadne pytanie nie ma jednej prawidłowej odpowiedzi Smile
Dokładnie - trochę źle to ująłem :D Ale wg mnie tylko przegląd większej ilości TF daje tak naprawdę ogólny obraz rynku.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

ODPOWIEDZ