Bo w końcu wynik zależy w głównej mierze od tradera a nie od metody gry. Ale jak widzę jakie ruchy mnie omijają to czas pomyśleć o czymś innym - głównie ten kanał ema jest ostatnio - podkreślam ostatnio - całkowicie niesprawdzalny.

najgorsza rada jaką słyszałem, w praktyce wygląda to mniej więcej tak: jak straciłem 20 pipsów po 0,1 lota; to przy następnej transakcji gram na 0,2 lota by ją odrobić, czyli coś a'la martingale,PanPiotr pisze:A i może przestaw się nie graj na pipsy , tylko na kasę.
no właśnie, dlatego wiesz jak taka gra się kończy, dzisiaj rano zagrałeś na 8 lotów, w pewnym momencie byłeś 2000$ na minusie czyli połowę Twojego depo, po południu otworzyłeś kolejne zlecenia przeciwko trendowi i tym razem zanim cena poszła w Twoją stronę odbiła się w przeciwną na prawie 80 pipsów, na demo takie numery jeszcze przechodzą ale w realu już nie,PanPiotr pisze:W obawie przed stratą (większą) będzie szukał najlepszej pozycji do wejścia . - ja tak mam.
Zgadzam się z tym na 100% - tak się nie graEdźwin pisze:na demo takie numery jeszcze przechodzą ale w realu już nie,