Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

No ale jeśli nie potrafi się ugrać pipsów to kasy raczej też - chyba, że o czymś nie wiem - na razie zobaczymy co przyniesie przyszłość - ale nowa strategi jest już w "drodze" :D

Bo w końcu wynik zależy w głównej mierze od tradera a nie od metody gry. Ale jak widzę jakie ruchy mnie omijają to czas pomyśleć o czymś innym - głównie ten kanał ema jest ostatnio - podkreślam ostatnio - całkowicie niesprawdzalny.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Edźwin
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Edźwin »

PanPiotr pisze:A i może przestaw się nie graj na pipsy , tylko na kasę.
najgorsza rada jaką słyszałem, w praktyce wygląda to mniej więcej tak: jak straciłem 20 pipsów po 0,1 lota; to przy następnej transakcji gram na 0,2 lota by ją odrobić, czyli coś a'la martingale,
jeśli system nie daje satysfakcjonujących wyników, to manewrowanie wielkością lota pomoże jedynie w szybszym wyczyszczeniu konta,
Obrazek

PanPiotr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: PanPiotr »

W obawie przed stratą (większą) będzie szukał najlepszej pozycji do wejścia . - ja tak mam.

Awatar użytkownika
Edźwin
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Edźwin »

PanPiotr pisze:W obawie przed stratą (większą) będzie szukał najlepszej pozycji do wejścia . - ja tak mam.
no właśnie, dlatego wiesz jak taka gra się kończy, dzisiaj rano zagrałeś na 8 lotów, w pewnym momencie byłeś 2000$ na minusie czyli połowę Twojego depo, po południu otworzyłeś kolejne zlecenia przeciwko trendowi i tym razem zanim cena poszła w Twoją stronę odbiła się w przeciwną na prawie 80 pipsów, na demo takie numery jeszcze przechodzą ale w realu już nie,
Obrazek

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Edźwin pisze:na demo takie numery jeszcze przechodzą ale w realu już nie,
Zgadzam się z tym na 100% - tak się nie gra :) Ale co do mojej gry - tak jak pisze Edźwin w swoim dzienniku - patrzę na swoje wyniki poprzez pryzmat ostatnich kilku transakcji - i to mnie dołuje - ale jeśli spojrzę na całość - to wcale nie jest tak źle - ciągle jestem na plusie - a to już jest ogromny sukces -

Na razie nie mam zamiaru nic kombinować z MM - chyba, że trochę zwiększę lota - ale to dopiero po ugraniu ok. 200p na plus - jeśli kiedyś do tego dojdzie.

zauważyłem u siebie ostatnio ogromną presję na wynik - a przecież celem jest jak na razie utrzymywanie depo w całości - i to idzie znakomicie - porównując moje wyniki z wynikami sprzed kilku miesięcy obserwuję OGROMNY postęp.

Na lepsze wyniki (większy plus) trzeba jeszcze popracować - niestety nie przyjdzie to samo i szybko - tak jak nie przyszło to co teraz (utrzymywanie depo).

Ale wczoraj moje zaufanie do NLA zostało bardzo nadszarpnięte - choć wiem, że to nie wina systemu tylko moja - to nie mogłem dzisiaj jej zaufać i straciłem naprawdę kilka pięknych sygnałów - niestety.

potem wrzucę sygnały. 8)

Dzisiaj bez gry - niestety.

Sygnały na edku - byłyby na sl, na kablu prawd na be, na ejku już lepiej.

pozdrawiam Marcin 8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Daję dzisiejsze sygnały.
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Dzisiaj także bez gry - brak sygnałów z mojej strategii - niestety sprawuje się ona coraz gorzej - mimo tak ogromnych ruchów :cry:

Ale oczywiście jej nie porzucam - ale nie mogę patrzeć na to ile pipsów przebiega mi koło nosa z braku sygnałów - w przygotowaniu jest nowa strategia - całkowicie odmienna od dotychczasowej. I np. dzisiaj sprawowała się całkiem dobrze - jeśli wszystko będzie dopracowane postaram się ją przetestować i rezultaty będę umieszczał w dzienniku.

Uprzedzając pytania - nie opiera się na żadnym wskaźniku. :)

Pozdrawiam Marcin 8)
No pain - No gain

PanPiotr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: PanPiotr »

Na czym opiera się nowa strategia ?

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

Marcin zanim zaczniesz wcielać ją w zycie zrob z 100 transakcji za pomoca HistoryTrain (najlepiej w roznych okresach) i ew. opublikuj wyniki. Na ich podstawie być może uda nam się cos podpowiedziec. Paradoksalnie na podstawie wynikow transakcji tez mozna wyciagac wnioski :)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Witam po wczorajszej przerwie - brak czasu. Ale patrząc na moją strategię - było cienko z sygnałami. Co innego patrząc na inne metody.

Dzisiaj już lepiej - choć na edku także brak sygnałów. Na ejku i na kablu można było swoje zrobić.

I tak zrobiłem :)

Short kabel o godz. 18 po cenie 1,4417 - zamknięte na BE - wejście potwierdzone było przez NLA + odbicie od oporu w okolicach 1,4422 i fibo 38. Ale jest małe ale - było blisko psycholevelu+wsparcia w okolicach 1,4390 - dodatkowo h1 z 17 zamknęło się nieznacznie nad fibo 38 - co mogło zwiastować dalsze wzrosty.

W sumie było już ponad +20p.

Dzień skończony na +1p
Całkowity stan konta +75p

I nadal zielony kolor - i to jest najważniejsze :)
No pain - No gain

Zablokowany