Ciekawe wskaźniki do MT4

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

Wa$$kII pisze:Poszukuje wskaznika ktory rysuje linie pionowe o okreslonej godzinie np 00:00
jeśli to ma być powtarzalne, możesz też użyć linii cyklicznych, raz ustawiony będzie powielał dany cykl...

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

kris007 pisze:
Wa$$kII pisze:Poszukuje wskaznika ktory rysuje linie pionowe o okreslonej godzinie np 00:00
jeśli to ma być powtarzalne, możesz też użyć linii cyklicznych, raz ustawiony będzie powielał dany cykl...
ma być takie, ale jak ustawić takie linie? pewnie to lamerskie pytanie ;) i z gory dzieki za odpowiedz
Yaaa man

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Wa$$kII pisze:ale jak ustawić takie linie?
są na pasku na górze, a jak nie to "dostosuj" i dodaj je, dalej już prosto zerknij na image

Pozdrawiam :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

kris007 pisze:
Wa$$kII pisze:ale jak ustawić takie linie?
są na pasku na górze, a jak nie to "dostosuj" i dodaj je, dalej już prosto zerknij na image

Pozdrawiam :)
wielkie dzieki :D

niestety nie działa liniami okresowymi ;/ widzialem gdzies taki wskaznik ktory rysowal linie o godzinie :) Na przyklad calkiem fajnie jest to zrobione w szablonie dinapolliego
Yaaa man

Awatar użytkownika
redart
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: redart »

Ykee pisze:
redart pisze:Szkoda, że nie ma opcji wyłączania backgroundu i ustalania szerokości obramowania - niby drobnostka ale może się przydać, gdy chcemy wrzucić np. na tf m5, dwa wskaźniki m-candles:
Wszystko jest do zrobienia... :)
Zgadza się, tylko trzeba trochę czasu i umiejętności :-)

Dodano po 13 minutach:
quapi pisze: redart, spróbuj tego CCcandle, najlepszy na jaki się natknąłem, jeślibyś miał kłopoty z widzialnością dwóch wersji CC na jednym wykresie (zdarza się) możesz zawsze pokombinować z połączenim CC6 i II-CC

powodzenia
Dzięki. Faktycznie ma dużo opcji, aż za dużo :-)
Masz może jakiś opis do poszczególnych parametrów? Próbowałem na kreslik.com znaleźć ale chyba nie ma opisu w jednym miejscu.

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Bardzo proszę:

CC - wiadomo
MZ - Mighty Zone -zapewne wiesz, co to - jak nie to szukaj w wątku NLA i dzienniku lukx-a
ZL - zero line - jak wyżej
KR - key reversal - szukaj w wątku http://kreslik.com/forums/viewtopic.php ... y+reversal
HUD - chgw :) co to jest. Jak się dowiesz - daj znać!

Jakby co - pytaj autora (bredin) - źródło:

http://kreslik.com/forums/viewtopic.php ... highlight=

powodzenia ;)

już wiem co to HUD
HUD.on : shows the price direction from the last zone departed

pzdr
The irresistible force met the immovable object

Awatar użytkownika
Ykee
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ykee »

Wa$$kII pisze:Poszukuje wskaznika ktory rysuje linie pionowe o okreslonej godzinie np 00:00, drugi wskaznik jest mi potzrebny aby rysował pionowe linie na poczatek nowego tygodnia.
Jeśli to ma być o godzinie 00:00 i weekendowe, to wlącz sobie po prostu "separatory okresów", właściwości w oknie wykresu (F8 -> zakładka ogólne -> ptaszek przy opcjach na dole z prawej strony "Włącz separatory okresów").
jeśli zaś linie o innych godzinach, to miałem taki wskaźnik, jeśli potrzebujesz to go wrzucę.
More practice, more luck!

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Wa$$kII pisze:wielkie dzieki

niestety nie działa liniami okresowymi ;/ widzialem gdzies taki wskaznik ktory rysowal linie o godzinie Na przyklad calkiem fajnie jest to zrobione w szablonie dinapolliego

ok :) znalazłem u siebie w archiwum.

Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

fxadi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxadi »

Wielkie dzięki za tem multiterminal mt4 tylko mam mały problem jako ze ściągnięty ze strony ma wpisany demo serwer i nie można go zmienić na inne ...
Wiec pyt. jak sciągnąc multiterminal nie przypisany do żadnej z firm żadnego brokera gdzie będzie można wpisać wiele rachunków ale z rożnych serwerów...

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

fxadi pisze:Wielkie dzięki za tem multiterminal mt4 tylko mam mały problem jako ze ściągnięty ze strony ma wpisany demo serwer i nie można go zmienić na inne ...
Wiec pyt. jak sciągnąc multiterminal nie przypisany do żadnej z firm żadnego brokera gdzie będzie można wpisać wiele rachunków ale z rożnych serwerów...
Multiterminal jest tylko do konkretnego brokera. Ściągnąć możesz go ze strony swojego brokera, lub trzeba pisać o maila żeby Ci przysłali.

O ile pamiętam Prostation czy Multistation daje możliwość podpięcia rożnych brokerów, ale z tymi programami nie mam do czynienia. Jeśli link na tym forum i opis do tego.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

Zablokowany