Admiral Markets - Wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
6
17%
Poza paroma minusami są ok
16
44%
Przeciętny
9
25%
Mają wiele wad
2
6%
Stanowczo odradzam
3
8%

Liczba głosów: 36

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Najprościej to ECN - on nie jest stroną transakcji więc mu nie zależy...

Admiral Markets
Sprawdź najnowszą ofertę Admiral Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
elamika
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: elamika »

master3333 pisze:elamika a gdzie jestes teraz? i czy nie ma problemow?
ostatnio z braku czasu gram sporadycznie i na zleceniach oczekujacych w XTB. W AM nawet oczekujace mi czasami przeskakiwaly, wiec to juz bylo przegiecie. Byl plan aby przejsc do FxPro (chyba najlepsza alternatywa jesli chodzi o w miare pewnego MM), ale odechciewa mi sie potem przeliczania kazdej pozycji wg kursu NBP (nie mozna u nich zalozyc konta PLN) przy rozliczaniu z urzedem skarbowym, no i nie moge ogarnac tego piatego miejsca po przecinku :?

master3333
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: master3333 »

Wlasnie ja nie mam zadnego wyboru :( mam malo kasy i musze miec 0.01 loty, jestem skazany na AM, czy az tak mocno tam jest zle? i na czym polegaja opoznienia i reqouty? rozumiem ze zlecenie wchodzi nie po tej cenie co kliknalem? tak? i jak duze sa to roznice w pipsach? i co oni uwazaja za skalping? wie ktos? czy zamykanie po 10 pipsach to tez skapling?

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Super rekwoty w wykonaniu AM polegają na tym że zlecenie składasz załóżmy po cenie 1.0000 a jego realizacja trwa około minute czasu, po czym ukazuje Ci się ramka że cena się zmieniła ( bo czemu miała by się nie zmienić przez minutę ) i czy chcesz otworzyć transakcje po nowej cenie. Żeby nie było zbyt ładnie ta nowa cena prawdopodobnie też Ci nie wejdzie... Mnie tak raz przeciągnęli grubo ponad 30 pips po czym zupełnie odpuściłem...

master3333
Gaduła
Gaduła

Cyb i tak jest przy kazdym zleceniu? od czego to zalezy? kazdy tak ma?

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

No ja miałem przy każdym.... Przez ponad miesiąc wszystko było ok aż nagle zysk % był dla AM nie do przyjęcia... Z racji tego że stosuję SL około 10-12 pips rekwota o więcej niż 2-3 pips była dla mnie nie do przyjęcia. O 30 już nie wspomnę bo to połowa mojego średniego TP :)
Tak więc dopóki zarabiasz mało wszystko jest ok. Jak broker widzi że nie będzie miał z Ciebie pożytku awansujesz do grupy rekwot :)
Aaaa i daruj sobie Live chat itd. Dostaniesz odpowiedź że rekwoty się zdarzają. A że wcześniej się nie zdarzały to już nie ważne...
No chyba że grasz jakiś mid term czy long term i broker wie że rekwota Ci wisi bo TP masz na 100+ pips. Wtedy pewnie wrzuci Twoje zlecenia do puli która wędruje na rynek...
A jeżeli to pozycje po kilka pips - na 99% jeżeli zarobisz to będziesz zmuszony odejść...

Awatar użytkownika
jarek sumek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jarek sumek »

Weź przestań. Ja od 2 miesięcy regularnie wypłacam sobie po kilkadziesiąt tysięcy PLN co 2 tygodnie. Requoty straszne zaczęły się około 10 maja przy zleceniach market, ale robie głównie oczekujące i nie ma problemów. Jeszcze nie było sytuacji, że nie zrealizowali oczekującego. A stosuję do zamykania hedge z dwóch zleceń. Po wielu przejściach z łapaniem SL zaprzestałem go całkowicie używać. Broker ogólnie OK.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

To że Tobie nie robią problemów nie znaczy że nie robią innym. Widocznie Twój styl gry nie jest podatny na tego typu zagrywki. Lub też mają inny powód. Tak jak wspomniałem - Dla mnie rekwota o 2 pips była nie do przyjęcia. A zlecenia oczekujące nie wchodzą w grę. I wiem o co najmniej kilkunastu kontach na których takie rzeczy się działy.

master3333
Gaduła
Gaduła

no to w takim razie mam nadzieje ze przez miesiac zarobie tyle zeby sie przeniesc, zobaczymy czy beda przeginac po mc
Ostatnio zmieniony 25 maja 2010, 21:09 przez master3333, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Z tym odejściem chodziło mi o to że sam zrezygnujesz bo Cię krew zaleje :)
A co do rekwot - tak jak wspomniałem miałem nawet i ponad 20 pips ( czyli rekwota o 2, nowa cena, rekwota o 2 , nowa cena, rekwota o 3 , nowa cena itd... )
Wszystko zależy od stylu gry. Ja miałem jasno określone poziomy wejścia. Jeżeli Tobie wejście po cenie gorszej o 2-3 pips nie robi różnicy - spoko.
Zapomniałem jeszcze wspomnieć o zamknięciu - tam też zdarzało mi się że zlecenie przetwarzane było 15-20 sekund... Nie muszę wspominać że na niekorzyść...
W sumie wszystko po stronie AM sprowadzało się do przełączenia wszystkich moich trejdów do Dealing Desk gdzie moje zlecenia były przetrzymywane. Tak więc jeżeli średni czas realizacji zlecenia wynosił 30 sekund to nie było siły aby cena się nie zmieniła.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2010, 21:11 przez Cyb, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ