Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
grzesio
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: grzesio »

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

wand
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: wand »

Widziałem że w zleceniach można ustawić odchylenie od ceny przy zleceniu po cenie rynkowej.To działa w praktyce czyli na rachunku rzeczywistym??Jak jest odchylenie równe 0 i cena sie zmieni zlecenie nie wchodzi naprawdę?? Pytam się bo zlecenia po cenie rynkowej w mt4 to wielka ściema jak dla mnie.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

wand pisze:Jak jest odchylenie równe 0 i cena sie zmieni zlecenie nie wchodzi naprawdę??
Tu nie ma czegoś takiego jak rekwotowanie... Jednak zlecenie może nie wejść, również na skutek niedoboru w płynności.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

wand
Bywalec
Bywalec

tu bardziej chodzi o to żeby ono już jak coś nie wchodziło, niż wchodziło po cenie nie wiadomo jakiej. Czyli uściślając. Składam zlecenie przy odchyleniu =0 po cenie x dopóki, ono zostanie zrealizowane cena przeskoczyła na x2.Zlecenie zostanie odrzucone?? teraz skalping ćwiczę i każde 0,5 pipsa jest wazne temu tak sie dopytuje..

zadam jeszcze pare pytan.

-Są różnice między demo a real w egzekucji zleceń??
-jeżeli dobrze rozumiem to prowizja dla konta najmniejszego wynosi 0,5 pipsa dla euro dolca??

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FX TEAM »

wand pisze:teraz skalping ćwiczę i każde 0,5 pipsa jest wazne temu tak sie dopytuje..
Nie chcę przesadnie zachwalać, bo sama platforma jest cholernie uboga, ale skalp całkiem bym odpuszczał, gdyby nie Duka. Przypuszczam że jest jeszcze kilku dobrych brokerów w tym temacie, ale dukasik w tym względzie naprawdę ładnie działa.
wand pisze: -Są różnice między demo a real w egzekucji zleceń??
Nie zauważyłem różnic.
-jeżeli dobrze rozumiem to prowizja dla konta najmniejszego wynosi 0,5 pipsa dla euro dolca??
Prowizje są różne (liczy się kapitał, obroty, rabaty).
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx -> guzik "www" poniżej ;)

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Fx Team a działa Ci na JForex ten wbudowany trailing ? Bo nie mogę tego uruchomić...

Dodano po 10 minutach:

A już wiem jak to działa, przyzwyczajony byłem do kroczącego... A tu działa na trochę innej zasadzie tj. jak damy trail 10 to nie znaczy że będzie trzymał się w odległości 10 pips od ceny, a jedynie co każde +10 pips przestawi SL o 10... Przy czym cena od której trail zaczyna liczyć to cena przy której trail został założony.

Awatar użytkownika
FX TEAM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FX TEAM »

Cyb pisze:Fx Team a działa Ci na JForex ten wbudowany trailing ? Bo nie mogę tego uruchomić...
Fajnie, że znalazłeś odpowiedź, mnie przeraża stosowanie automatycznego trailingu, ganiam cenę ręcznie ;)
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx -> guzik "www" poniżej ;)

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Ja raczej też nie stosuję, ale nie lubię sytuacji gdy czegoś nie wiem... A to nie dawało mi spokoju :)

wand
Bywalec
Bywalec

w wyborze wykresów znalazłem "table" czyli tabelke z aski bidem i o której godzinie to się wydarzyło. Wie może ktoś czy da się to na bierząco szczytywać do pliku?? jest tam opcja save ale to nie jest na bierząco. Chcialbym to po prostu odczytać innym programem. Ktoś ma jakiś pomyśł jak to uczynić?? Dzieki za pomoc

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Ja bym to rozwiązał jakąś strategią napisaną w Javie... Szukam i szukam i nie widzę póki co innej opcji w standardzie, która umożliwiałaby zapisywać to automatycznie na bieżąco.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ