Dukascopy - ECN
Tu nie ma czegoś takiego jak rekwotowanie... Jednak zlecenie może nie wejść, również na skutek niedoboru w płynności.wand pisze:Jak jest odchylenie równe 0 i cena sie zmieni zlecenie nie wchodzi naprawdę??
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
tu bardziej chodzi o to żeby ono już jak coś nie wchodziło, niż wchodziło po cenie nie wiadomo jakiej. Czyli uściślając. Składam zlecenie przy odchyleniu =0 po cenie x dopóki, ono zostanie zrealizowane cena przeskoczyła na x2.Zlecenie zostanie odrzucone?? teraz skalping ćwiczę i każde 0,5 pipsa jest wazne temu tak sie dopytuje..
zadam jeszcze pare pytan.
-Są różnice między demo a real w egzekucji zleceń??
-jeżeli dobrze rozumiem to prowizja dla konta najmniejszego wynosi 0,5 pipsa dla euro dolca??
zadam jeszcze pare pytan.
-Są różnice między demo a real w egzekucji zleceń??
-jeżeli dobrze rozumiem to prowizja dla konta najmniejszego wynosi 0,5 pipsa dla euro dolca??
Nie chcę przesadnie zachwalać, bo sama platforma jest cholernie uboga, ale skalp całkiem bym odpuszczał, gdyby nie Duka. Przypuszczam że jest jeszcze kilku dobrych brokerów w tym temacie, ale dukasik w tym względzie naprawdę ładnie działa.wand pisze:teraz skalping ćwiczę i każde 0,5 pipsa jest wazne temu tak sie dopytuje..
Nie zauważyłem różnic.wand pisze: -Są różnice między demo a real w egzekucji zleceń??
Prowizje są różne (liczy się kapitał, obroty, rabaty).-jeżeli dobrze rozumiem to prowizja dla konta najmniejszego wynosi 0,5 pipsa dla euro dolca??
Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx
guzik "www" poniżej 
mój Blog, szkolenia fx

Fx Team a działa Ci na JForex ten wbudowany trailing ? Bo nie mogę tego uruchomić...
Dodano po 10 minutach:
A już wiem jak to działa, przyzwyczajony byłem do kroczącego... A tu działa na trochę innej zasadzie tj. jak damy trail 10 to nie znaczy że będzie trzymał się w odległości 10 pips od ceny, a jedynie co każde +10 pips przestawi SL o 10... Przy czym cena od której trail zaczyna liczyć to cena przy której trail został założony.
Dodano po 10 minutach:
A już wiem jak to działa, przyzwyczajony byłem do kroczącego... A tu działa na trochę innej zasadzie tj. jak damy trail 10 to nie znaczy że będzie trzymał się w odległości 10 pips od ceny, a jedynie co każde +10 pips przestawi SL o 10... Przy czym cena od której trail zaczyna liczyć to cena przy której trail został założony.
Fajnie, że znalazłeś odpowiedź, mnie przeraża stosowanie automatycznego trailingu, ganiam cenę ręcznieCyb pisze:Fx Team a działa Ci na JForex ten wbudowany trailing ? Bo nie mogę tego uruchomić...

Probably my best technique is not picking up the phone to close out a winning trade. - Jerry Parker
mój Blog, szkolenia fx
guzik "www" poniżej 
mój Blog, szkolenia fx

w wyborze wykresów znalazłem "table" czyli tabelke z aski bidem i o której godzinie to się wydarzyło. Wie może ktoś czy da się to na bierząco szczytywać do pliku?? jest tam opcja save ale to nie jest na bierząco. Chcialbym to po prostu odczytać innym programem. Ktoś ma jakiś pomyśł jak to uczynić?? Dzieki za pomoc
Ja bym to rozwiązał jakąś strategią napisaną w Javie... Szukam i szukam i nie widzę póki co innej opcji w standardzie, która umożliwiałaby zapisywać to automatycznie na bieżąco.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu